Recept: Čemažev burek - čemažurek

9. 3. 2021
Recept: Čemažev burek - čemažurek (foto: Vegizaver)
Vegizaver

Čemaž ni okusen le v solatah, namazih, juhi... ampak tudi v bureku, ki sliši na ime čemažurek.

Po hladni zimi nas vedno razveseli čemaž. Ker smo hitrejši od medvedov in ker zime ne prespimo, ga lahko naberemo pred njimi. Radi ga imamo v vseh oblikah: solata, namazi, pesto, juha, omaka, priloga .... in v bureku čemažureku.

Čemažurek imamo vsi radi, ker je dobro dober, slastno slasten, super okusen in hitro gotov. Zato je bil narejen takoj, ko smo nabrali prvi čemaž. Hiter pogled v hladilnik nam je narisal nasmeh na lačne obraze, saj smo ugotovili, da imamo vse sestavine doma. AKCIJA! 

Masa za 4 osebe:

  • navaden tofu 200g
  • sojin jogurt 200g
  • sojina skuta 100g
  • 2 veliki žlici kvasnih kosmičev
  • sol po okusu
  • limonin sok po okusu
  • na drobno narezan čemaž (količina po želji)
  • listnato testo 

Za 6 čemažurekov smo porabili dva zavitka testa. Maso smo porazdelili enakomerno po testu, zvili v polžke in pekli v prej segreti pečici, približno 30 minut na temperaturi 180-200 stopinj.

Enostavni triki, ki bodo odvrnili muhe od vašega doma

Ko je bil pečen smo ga nestrpno gledali in ga prepričevali, naj se čim prej ohladi, da ga lahko pojemo!

Dober, predober. Dober tek! 

Recept in fotografije: VEGIZAVER - mamina veganska šolska kuhalnica v akciji