Čemaž ni okusen le v solatah, namazih, juhi... ampak tudi v bureku, ki sliši na ime čemažurek.
Po hladni zimi nas vedno razveseli čemaž. Ker smo hitrejši od medvedov in ker zime ne prespimo, ga lahko naberemo pred njimi. Radi ga imamo v vseh oblikah: solata, namazi, pesto, juha, omaka, priloga .... in v bureku čemažureku.
Čemažurek imamo vsi radi, ker je dobro dober, slastno slasten, super okusen in hitro gotov. Zato je bil narejen takoj, ko smo nabrali prvi čemaž. Hiter pogled v hladilnik nam je narisal nasmeh na lačne obraze, saj smo ugotovili, da imamo vse sestavine doma. AKCIJA!
Masa za 4 osebe:
- navaden tofu 200g
- sojin jogurt 200g
- sojina skuta 100g
- 2 veliki žlici kvasnih kosmičev
- sol po okusu
- limonin sok po okusu
- na drobno narezan čemaž (količina po želji)
- listnato testo
Za 6 čemažurekov smo porabili dva zavitka testa. Maso smo porazdelili enakomerno po testu, zvili v polžke in pekli v prej segreti pečici, približno 30 minut na temperaturi 180-200 stopinj.
Ko je bil pečen smo ga nestrpno gledali in ga prepričevali, naj se čim prej ohladi, da ga lahko pojemo!
Dober, predober. Dober tek!
Recept in fotografije: VEGIZAVER - mamina veganska šolska kuhalnica v akciji
Poglejte si še: