19. 4. 2017
Humus z rdečo peso
Za 5 oseb
Sestavine:
- 1 pločevnika čičerike (250g)
- 1/2 rdeče pese
- 1 žlica tahinija
- 1/4 čž česna v prahu
- 1/4 čž mletih koriandrovih semen
- 1/4 čž soli
- ščepec popra
- 5 žlic olivnega olja
- nekaj žlic vode
- 1 žlica semen črne kumine
- svež peteršilj, za dekoracijo
Postopek
1. Narežite rdečo peso na majhne koščke in zmiksajte skupaj z odcejeno čičeriko, tahnijem, česnom v prahu, koriandrom, soljo, poprom in olivnim oljem. Dodajte malo vode (4 žlice ali več) in miksajte do gladke strukture.
2. Humus iz rdeče pese prestavite v skodelico, zmešajte zraven semena črne kumine in pokapajte z olivnim oljem. Posujte s sveže narezanim peteršiljem. Postrežite hladno.
- Če želite, da je humus bolj svilnat in gledek, olupite čičeriko (eno po eno, da skoči iz ovojnice).
- Lahko uporabite svežo rdečo peso ali pa jo popečete.
- Servirate s poljubnim kruhom.
Recept: Sabina Turk, Hearty Vegan Kitchen
Poglejte si še recepte: