Okusen in preprost kremast veganski "cheescake", kjer lahko uporabite svojo domišljijo.
Segretje pečico na 180 stopinj C.
Za testo potrebujete:
- 2 skodelici poljubnih zmletih veganskih piškotov
- 1/2 skodelice stopljenega kokosovega olja
- Nekaj žlic javorjevega sirupa, če je potrebno
Piškote zmeljete skupaj z kokosovim poljem v mikserju.
"Cheesecake":
- 1 1/2 skodelice indijskih oreščkov (namočenih nekaj ur)
- 1 skodelica svilnatega tofuja (ekološkega)
- 1/2 skodelice stopljenega kokosovega olja
- 1/2 skodelice javorjevega sirupa ali kokosovega sladkorja
- 1 žlica limoninega soka
- ščep vanilije v prahu
Vse sestavine zmeljete v gladko maso. Dodate na testo in pečete približno 30 minut. Počakate, da se ohladi. Dodate polivko.
Polivka:
- Lahko segrejete gozdne sadeže z malo kokosovega sladkorja ali javorjevega sirupa.
- Ali uporabite marelično marmelado.
- Ali narežete svež mango, ki ga rahlo segrejete in dodate kakšno banano in naribate bio lupino limone
Po želji! Dober tek.