Veganski tatarski biftek oziroma lečin namaz. Priprava je zares enostavna.
Sestavine:
- 3/4 skodelice (približno 150 g) kuhane rjave leče
- 1/4 skodelice (4 ali 5 kosov) v olju vloženih rdečih paradižnikov
- 1 srednja čebula (ali 2 mladi čebuli)
- 1 strok česna
- 1 čajna žlička gorčice
- 1 čajna žlička kaper
- 1 čajna žlička olivnega olja poper
- paprika v prahu
- svež peteršilj
Priprava:
1. Vložene paradižnike dobro odcedimo in s pomočjo papirnatih kuhinjskih brisač odstranimo odvečno olje.
2. Vse sestavine damo v eno posodo in s paličnim mešalnikom zmešamo do gladkega. Potresemo s sesekljanim peteršiljem, položimo v hladilnik za kakšno uro ali dve ter postrežemo.
Recept: Iris Bremec
Več receptov najdete na Irispotatolover.rocks in v praznični knjižici tukaj.
- Poglejte si še: Recept: Lečina bolonjska omaka