Recept za ohrovtovo pito

Idealen prigrizek za ljube goste.

Recept za ohrovtovo pito (foto: Profimedia) Profimedia
23. 12. 2015

Za 12 kosov potrebujete:

• 300 g moke • sol • 6 jajc • 200 g masla • 1 majhen ohrovt • 250 g kisle smetane • 100 g jogurta • 50 ml mleka • 4 žlice nastrganega sira • poper • nastrgan muškatni orešček • 100 g kock prekajene slanine

Priprava:

1 Moko zmešajte z 1 ščepcem soli. Dodajte 2 jajci in kocke masla. Sestavine najprej zgnetite s priključkom za gnetenje, nato pa na hitro še s hladnimi rokami. Testo oblikujte v kroglo, jo zavijte v prozorno folijo in ga za 30 minut postavite v hladilnik.

2 Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Ohrovt prepolovite, ga očistite in zrežite na ozke trakove. 3 do 5 minut jih blanširajte v slani vodi. Vodo odlijte, ohrovt oblijte s hladno vodo in ga dobro odcedite.

3 Razžvrkljajte preostala jajca. Primešajte jim kislo smetano, jogurt in mleko. Na koncu dodajte še sir in mešanico začinite.

4 Namastite model za pite (premera 24 cm). Testo razvaljajte na pomokani delovni površini in z njim obložite model. Po njem razporedite ohrovtov nadev in kocke slanine. Enakomerno prelijte z jajčno maso in narastek pecite 25 do 30 minut.

Čas priprave: približno 1 ura in 40 minut.
Na osebo: približno 340 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 20 g.

Vir: Lisa.si

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri