Ročna Limfna drenaža v Zdravilišču Laško

Ročna limfna drenaža pozitivno vpliva na stresne bolezni in imunski sistem našega organizma. Znižuje visok pritisk, preprečuje zatekanje, odpravlja celulit in ohranja elastičnost kože.

8. 11. 2016 | Promocijsko sporočilo

V Thermani Laško ponujajo kompleksno pomoč saj k zdravljenju limfedemov pristopajo zelo široko. Fizioterapevtke so naredile tečaj ročne limfne drenaže po dr. Voddru. Ročno limfno drenažo izvajajo na napotnico ali samoplačniško.

Cilj je zmanjšati limfedem in preprečiti morebitne zaplete

Ročna limfna drenaža ni običajna oblika masaže. Tehniko izvajajo limfterapevti z ustreznim znanjem, s certifikatom šole dr. Voddra iz Avstrije. S pomočjo posebnih, nežnih tehnik dreniranja (krogi na mestu, tehnike potiska, pomika, zajemalne tehnike ...) odstranjujejo limfno tekočino iz tkiva. Kajti gibi se ponavljajo in na ta način stimulirajo limfno tekočino iz delov telesa, kjer zastaja, da odteče.

Pri obravnavi limfedema moramo biti pozorni na veliko dejavnikov, zato terapijo prilagajajo posamezni obravnavi. Prej kot se terapija začne izvajati, večja je možnost, da se prepreči napredovanje bolezenskega stanja. Najprimernejši pristop je kombinirana fizikalna terapija, ki vključuje ročno limfno drenažo, nego kože, terapevtske vaje in kompresijsko povijanje ali nošenje kompresijskih oblačil.

Potrebna je pravilna in pravočasna obravnava

V povezavi z dihalnimi vajami vsakodnevna vaja spodbuja limfni tok, poveča in vzdržuje obseg gibljivosti okončine, krepi in ohranja mišično moč. Priporočajo se plavanje, vaje v vodi, hoja in zmerne aerobne vaje. Zavedati se je treba, da ta del telesa ne zmore več opravljati vseh fizioloških procesov tako kot pred operacijo. Telo je sposobno samo določen čas kompenzirati pomanjkanje delovanja limfnega sistema, zato je potrebna pravilna in pravočasna obravnava.

Bolnice morajo imeti preventivno in kompleksno obravnavo. To je mogoče doseči s sodelovanjem limfterapevta in bolnice, ki mora temu prilagoditi način življenja. Vsaka obravnava limfedema mora biti individualna in prilagojena bolnici. Končni uspeh prinašata zadovoljstvo bolnice in njena samozavestna vrnitev v družbeno okolje.

Več informacij dobite pri sprejemnem pultu fizioterapije v Zdravilišču Laško, po telefonu na 03 734 51 50 ali na njihovi spletni strani TUKAJ