Rojstvo nove mobilne aplikacije: MOJA DIAGNOZA

Nova mobilna aplikacija, ki uporabnikom omogoča, da na podlagi simptomov sami izdelajo diagnozo.

Rojstvo nove mobilne aplikacije: MOJA DIAGNOZA (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
30. 3. 2018

Podjetje Mea diagnosis je v sodelovanju z založbo Adria Media Ljubljana in vodilnim zasebnim ponudnikom celovitih komunikacijskih storitev A1 Slovenija na novinarski konferenci javnosti predstavilo novo pomembno zgodbo – mobilno aplikacijo, ki uporabnikom omogoča, da na podlagi 48 najpogostejših simptomov sami izdelajo diagnozo. Spletna in mobilna aplikacija Moja diagnoza je najsodobnejši in obsežen digitalni medicinski priročnik, zasnovan v sodelovanju z zdravstvenimi strokovnjaki in predstavlja inovativen, moderen in informativen produkt, preprost za uporabo, dostopen kjerkoli in kadarkoli.

Aplikacija je na voljo za naprave z operacijskim sistemom iOS ali Android, ima pa tudi spletno različico, dosegljivo na spletnem naslovu www.moja-diagnoza.si

Konferenci je z zanimanjem prisluhnil TV-voditelj David Urankar.

Vsebina aplikacije je v celoti povzeta po enciklopediji Družinski medicinski priročnik. "Mednarodno priznan prevod smo digitalizirali in omogočili takojšnjo uporabnost samoocene težav in potrebnih ukrepov," je pojasnil mag. Boris Krajačič, dr. med. spec. internist, kardiolog in svetovalec v podjetju Mea diagnosis.

Nekdanji minister za zdravje, prim. mag. Dorijan Marušič, svetovalec v podjetju Mea diagnosis, je uredniku slovenskega Playboya Borutu Omerzelu osebno predstavil delovanje aplikacije.

Partnerji v projektu: Dorijan Marušič, Tomaž Drozg, Jure Bohinc in Boris Krajačič. Gospod Bohinc, direktor produktov pri A1, je poudaril: "M-zdravje je ena izmed najhitreje rastočih tehnoloških kategorij, saj prinaša številne prednosti pacientom in zdravstvenemu sistemu."

Tomaž Drozg, direktor Mea diagnosis in prvi mož založniške hiše Adria Media Ljubljana, ki je sodelovala pri razvoju in lansiranju aplikacije, poudarja, da je osnovna motivacija projekta biti uporabniku prijazen, enostaven in koristen.

Mag. Boris Krajačič, dr. med. spec. internist, kardiolog in svetovalec v podjetju Mea diagnosis in nekdanji minister za zdravje, prim. mag. Dorijan Marušič, svetovalec v podjetju Mea diagnosis.

Jure Bohinc, direktor produktov pri A1, je poudaril: »M-zdravje je ena izmed najhitreje rastočih tehnoloških kategorij, saj prinaša številne prednosti pacientom in zdravstvenemu sistemu.« Z urednikom Avto magazina Dušanom Lukičem in Rokom Zagruševcem, vodjo službe za korporativno komuniciranje pri A1 Slovenija.

Nekdanji minister za zdravje, prim. mag. Dorijan Marušič, svetovalec v podjetju Mea diagnosis.

Mag. Boris Krajačič, dr. med. spec. internist, kardiolog in svetovalec v podjetju Mea diagnosis je udeležencem pokazal, kako aplikacija deluje.

Foto: Igor Zaplatil