Samo razstrupljeno telo je lahko srečno telo (tako majhna sprememba pa tako velika razlika v počutju)

Če ste ves čas brez energije, utrujeni, imate slabo prebavo, zadah, težave s kožo in glavobole, je vaše telo verjetno preobremenjeno s strupi. Ta trenutek je tisti pravi, da se razstrupite, končno očistite črevo, prebudite prebavo in sebe. 

Samo razstrupljeno telo je lahko srečno telo (tako majhna sprememba pa tako velika razlika v počutju) (foto: PROFIMEDIA) PROFIMEDIA
7. 6. 2021 | Promocijsko sporočilo

Skozi leta nepravilnega prehranjevanja se na stenah prebavnega trakta nabirajo strupene obloge, ki povzročajo prehajanje strupov v krvni obtok in upočasnjujejo prebavo. Pa ne samo to – preprečujejo tudi absorpcijo hranljivih snovi in med drugim lahko povzročajo utrujenost in glavobole. Zato je pomembno, da poskrbimo za urejeno in redno prebavo ter učinkovito čiščenje črevesja.

Zaprtost je simptom

Zdrav človek naj bi blato odvajal vsaj enkrat na dan. Pozorni moramo biti predvsem, kadar se navade v odvajanju spremenijo. Počasna prebava ali celo zaprtje opozarja na slabo delovanje črevesja, kar lahko vodi do drugih zdravstvenih težav. Zaprtje pomeni redko iztrebljanje majhnih količin blata, ki ga spremlja mučno napenjanje ali pa zasušitev oziroma zatrditev blata, ki ji pravimo zapeka in povzroča bolečine pri iztrebljanju. 

 

Na voljo je veliko načinov čiščenja črevesja doma, pri vsakem od njih pa obstajajo tudi plusi in minusi. Preden se lotite določene metode, jo vsekakor natančno proučite.

1 Tuširanje črevesja

Preden se lotite kakršnegakoli izpiranja črevesja, se res dobro poučite o načinih klistiranja, pravilni pripravi klistirne tekočine, stranskih učinkih, vseh plusih in minusih ... Ne le da je neprijetno, tudi o dobrodejnosti klistiranja obstajajo deljena mnenja. Uporabite zdravo pamet in se odločite za samo, če ste povsem prepričani, da je metoda varna. Vsekakor pa z izpiranjem črevesja ni dobro pretiravati.

2 Slana voda

Voda, ki jo zavrete in ji primešajte jedilno žlico morske ali himalajske soli, bo prečistila črevesje. 'Recept' najdete na spletu, previdnost, kako pogosto to počnete, pa prav tako ne bo odveč.

3 Probiotiki

Za zdravo črevesno floro poskrbi probiotik. Redno se odločajte za navaden jogurt s probiotičnimi bakterijami ali kefir.

4 Semena

K prehrani dodajte semena, najbolje lanena, lahko pa tudi koromačeva ali semena oljne kadulje. Z rednim jemanjem mletega lanenega semena lahko očistite debelo in tanko črevo, se znebite sluzi, fekalnih odpadkov in parazitov ter vzpostavite zdravo črevesno floro.

5 Vlaknine

Vlaknine čudežno vzdržujejo zdravo delovanje našega črevesja. Pomagajo pri izpiranju toksinov in odpadnih snovi iz organizma. V debelem črevesju absorbirajo vodo in druge odpadne snovi ter jih izločajo skozi blato, ki je zaradi absorbirane vode tudi mehkejše in lažje za odvajanje.

Katera hrana jih vsebuje, verjetno veste, a težava se pojavi, ko vlaknin s hrano v telo vnesemo premalo. Na tej točki si lahko pomagamo z aktivnimi vlakninami v obliki prehranskih dopolnil. Za kralja med aktivnimi vlakninami velja psilium.

Psilium je lupina semena indijskega trpotca in spada med topne vlaknine, ki v stiku z vodo nabreknejo ter ustvarijo gel, ki potuje po prebavnem traktu, nase veže obloge in strupene snovi ter pripomore k delovanju črevesja in olajšanju črevesnega tranzita. Blato postane mehkejše, odvajanje pa lažje. Poveča se tudi volumen blata, ki spodbudi črevesno peristaltiko in tako ohranja redno prebavo. Pomaga tudi pri stanjih, ko je zaželeno enostavno odstranjevanje blata (npr. pri težavah s hemeroidi, v nosečnosti …).

Ob uživanju aktivnih vlaknin pa je zelo pomembno še, da na dan popijemo vsaj dva litra vode.


Oglasno sporočilo: