Sedem, letom prijaznih nasvetov

7. 8. 2013
Deli
Sedem, letom prijaznih nasvetov (foto: Shutterstock)
Shutterstock

V mladosti se obnašamo, kot da bomo za vedno ostali mladi, pozneje pa si želimo, da bi nam mladost vrnili. Izkoristite trenutek, saj ga ne boste nikoli dobili nazaj!

1. Telovadite

Ukvarjajte se s svojim najljubšim športom in redno vadite, da boste obdržali mišični tonus in ženstvenost, zraven pa se boste dobro počutili in boste lažje  ohranjali optimalno telesno težo.

2. S hrano do lepše polti

Jejte čim več svežega sadja, zelenjave, žitaric in rib ter zmanjšajte vnos sladkorjev, alkohola in ocvrte hrane, saj vse to kožo le izsušuje.

3. Pregledi

Ne izpuščajte ali prestavljajte kontrolnih pregledov, saj boste tako ostali brez ustreznega zdravniškega nadzora, ki je lahko po določeni starosti zelo pomemben. Če ste na terapiji, lahko zamudite priložnost, ko bi jo lahko prilagodili ali jo celo izboljšali.

4. Varen pristan

Poiščite svoj varni pristan, naj bo ta v veri, družini, delu, verovanju v boljši jutri ali v nedeljskih izletih s prijateljicami. Vedno obstaja kraj, čas ali nekaj, kar vam bo polepšalo vsakdan, le iskati morate.

5. Sledi izražanja

Ne jezite se, če imate več gub od partnerja, saj so dokaz, da ste prava ženska, katere koža je nežnejša in občutljivejša ter sledi izražanja ne skriva tako kot koža moških. Prav zato je ženski obraz bolj izpostavljen šarmantnim sledovom let.

6. Vitamini

Vsak dan uživajte prehranske dodatke z visokim deležem multivitaminov in vsaj gramov vitamina C ter esencialne omega 3 in omega 6 maščobne kisline.

7. Spreminjajte se

Bodite obveščeni in odprti za spremembe. Vsako generacijo zaznamuje nekaj drugega. Ni vam je treba sprejeti, lahko pa se jo trudite razumeti.