Sok, ki izloča sluz iz otroških pljuč in krepi imunski sistem (RECEPT)

12. 7. 2024
Deli
Sok, ki izloča sluz iz otroških pljuč in krepi imunski sistem (RECEPT) (foto: Profimedia)
Profimedia

Ta naravni pripravek lahko uporabite kot zdravilo proti prehladu.

Ta pripravek je izjemno učinkovit pri zatiranju otroškega kašlja in krepitvi imunosti. Recept je namenjen otrokom, ki že več dni kašljajo in se jim iz pljuč sliši rahlo »škripanje«.

Sestavine

  • 1 skodelica oluščenih ovsenih zrn
  • 1 skodelica sladkorja
  • 1 skodelica vode

Priprava

1. Kosmiče operemo in damo v manjši lonec skupaj s skodelico vode in skodelico sladkorja (prostornina skodelice - 200 ml).

2. Mešanica naj vre nekaj minut. Najbolje jo je skuhati zvečer in jo pustiti stati do jutra. 

3. Zjutraj oves precedite in zdravilno tekočino shranite v kozarec ter  shranite v hladilniku.

4. Iz te mešanice (1 skodelica ovsa + 1 skodelica vode + 1 skodelica sladkorja) boste imeli dovolj soka za 4 do 5 dni.

Uporaba

Vsako jutro na prazen želodec dajte otroku en majhen kozarec tega soka (velikost kozarca za žgane pijače; približno 30 ml) in to počnite 40 dni. Nato naredite 15-dnevni premor, potem pa kuro spet ponovite za 40 dni. Otrok bo izločil sluz iz telesa in si povrnil izgubljeno imunost.

Pomembno je, da med zdravljenjem ne izpuščate dni in se držite urnika 40 dni uporabe, 15 dni premora in še 40 dni ponovitve. Ko boste to zdravljenje enkrat opravili, ga otrok po vsej verjetnosti ne bo več potreboval, saj na splošno ne bo več tako nagnjen k prehladom in virozam.

Zakaj oves?

Raziskave so pokazale, da je oves eno biološko najbolj dragocenih živil na Zemlji, a tudi zelo zdravilna rastlina! Če iz ovsenega zrna odstranimo neprebavljivo lupino, vsebuje oves množico izjemno dragocenih biološko zdravilnih in učinkovitih snovi, med drugim lecitin, vitamina A in B, različne koristne beljakovine in kisline, niacin, biotin, kalcij, železo, fosfor, cink, kalij, magnezij, jod in druge za živa bitja pomembne elemente v sledovih.

Ovsena sluz, pripravljena kot juha ali kaša, je nepogrešljivo živilo za bolnike, ki okrevajo po operacijah na želodcu in črevesju, želodčnih razjedah, zlatenici ter boleznih pljuč in grla, žolčnika, ledvic, krvnega obtoka in sladkorne bolezni.

Vir: stil.kurir.rs

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem