Spletni dogodek MenoTalks: Zvezdana Mlakar se je o menopavzi brez dlake na jeziku pogovarjala z dermatologinjo

Na Vichyjevi platformi MenoTalks se še enkrat odločno sporoča: #brezpavze v menopavzi! Zvezdana Mlakar je popolnoma odprto, iskreno in brez tabujev o tem obdobju v življenju vsake ženske razpravljala z dermatologinjo dr. Aleksandro Dugonik. Le kaj vse sta si zaupali in delili z nami?

Spletni dogodek MenoTalks: Zvezdana Mlakar se je o menopavzi brez dlake na jeziku pogovarjala z dermatologinjo (foto: AML) AML
18. 10. 2022 | Promocijsko sporočilo

Ženske, ki se že spogledujemo z obdobjem menopavze ali smo že zakorakale vanj, si bolj ali manj delimo podobne občutke. Tu so spremembe v razpoloženju, na koži, na obliki postave – in te v nas vzbujajo nekaj negotovsti, postavljajo se nam vprašanja, kot so: bom še vedno ista oseba, ali izgubljam svojo ženstvenost, bom še privlačna? A, brez skrbi, vse to je odvisno predvsem od nas samih. Od tega, kako odprto in sproščeno sprejemamo to novo obdobje, ki je lahko v resnici prav čudovito.

Bolj kot vstop v to obdobje in znaki staranja, ki so seveda nekaj naravnega, je težava za številne med nami v tem, da o njej z drugimi še vedno ne govorimo iskreno. 'Zastarelo' mišljenje, da ženska v menopavzi izgublja ženstvenost in vitalnost, negativno vpliva na njeno samopodobo in samozavest. In to je tisto, kar bi se moralo spremeniti predvsem z odprtim pogovorom in deljenjem izkušenj, s čimer bi ženska razkrivala svoja občutja in obenem pozitivno sprejemala spremembe.

Da bi opogumila ženske, da o tej temi glasno spregovorijo, in hkrati povečala ozaveščenost o pomenu podpore družine, posebej partnerja, je Vichy ustvaril močno kampanjo z imenom #Menopositivity, s katero poudarja, kako pomembno je, da se vsaka ženska počuti udobno in navdihnjeno v lastni koži, ter vabi vse, da ženske podprejo v tej življenjski fazi. Za kar polovico žensk je namreč večja težava ideja odprtega pogovora s partnerjem in družino o peri- in postmenopavzi kot to, kar ti dve prinašata s sabo.

V sklopu kampanje so bile ustvarjene tudi Facebook skupine #BrezPavze v menopavzi za vse ženske v tem življenjskem obdobju, kjer številne članice delijo svoje izkušnje, najdejo nasvete strokovnjakov in so podpora druga drugi.

Vichy zdaj tudi že tradicionalno organizira okroglo mizo MenoTalks, kjer se odprto, brez zadržkov govori o menopavzi, in tokrat se je Zvezdana pogovarjala z dermatologinjo dr. Aleksandro Dugonik. Oglejte si ta res zanimiv VIDEO POGOVOR.

Pogovor lahko poslušate tudi v AVDIO obliki:

Znaki menopavze se torej najprej opazijo na koži. Srbenje, povešanje in suhost kože so tri najpogostejša stanja na seznamu sprememb v menopavzi. Suhost je tudi najbolj neprijetna, pomembno vlogo pri tem pa igra zmanjšanje ravni estrogena in progesterona. Pri 50 letih se pH vrednost kože spremeni, prav tako njena sposobnost zadrževanja vode, presnova se upočasni in koža postane bolj suha, brez sijaja ter manj čvrsta in gladka.

Strokovnjaki pri Vichyju so zato kot podporo pri negi kože v tem obdobju razvili inovativni Neovadiol MENO 5 BI-serum, ki deluje na gube, preoblikuje konture obraza, zmanjša vidnost starostnih peg, koži povrne sijaj in nadomesti lipide v površinskih slojih.

Gre za kombinacijo vodne in oljne faze, zasnovanih na dermokozmetičnih preizkušenih aktivnih sestavinah v optimalni koncentraciji za kar najboljše rezultate pri upočasnjevanju nastajanja znakov staranja kože in globinsko vlaženje čez dan. Vodna faza je obogatena s proksilanom, izvlečkom semen sene, vitaminom B3-Cg, glikolno kislino in Vichyjevo vulkansko vodo, medtem ko je oljna faza obogatena z vitaminom E ter maščobnima kislinama omega 6 in omega 9, ki zagotavljata prijeten občutek in prožnost kože po nanosu.

ZDRAVJE JE NA PRVEM MESTU. ZAČNITE PRI SVOJI KOŽI.

Več informacij o novem Neovadiol MENO 5 BI-serumu in celotni liniji izdelkov Neovadiol za zrelo kožo najdete na naslovu Vichy.si. Da bi bila nega kože v menopavzi popolna, sledite Vichyjevemu protokolu: po nanosu nekaj kapljic Neovadiol MENO 5 BI-seruma za kožo v peri- in postmenopavzi nanesite Neovadiol nego za predel okrog oči in ustnic, ki ima zdaj izboljšano formulo, nato pa še Neovadiol dnevno nego.