Zdrave odločitve Promocijsko sporočilo

Vsestranska KONOPLJA: premagati zna nespečnost, stres, depresijo (na najbolj naraven način!)

18. 4. 2019
Deli
Vsestranska KONOPLJA: premagati zna nespečnost, stres, depresijo (na najbolj naraven način!)

Dovolite, da vam predstavimo 'dirigenta', ki poskrbi za popolno ravnovesje v vašem telesu! 

To je endokanabinoidni sistem, skriti dirigent vašega organizma, ki poskrbi, da telo deluje skladno. Ta kompleksni sistem skrbi za uravnavanje zelo velikega deleža telesnih funkcij, med njimi tudi za spanje, apetit, spomin, bolečino in celo reprodukcijo.

Kaj je endokanabinoidni sistem?

Endokanabinoidni sistem je kemično-telesni komunikacijski sistem, ki ga sestavljajo endokanabinoidi, kanabinoidni receptorji, encimi in beljakovine. Sistem skrbi za komunikacijo med celicami v telesu in tako ohranja skladno delovanje telesnih funkcij in splošno ravnovesje v organizmu. Naše telo proizvaja lastne kanabinoide, ki pa so dobili ime po konoplji (kanabisu), saj so najprej odkrili rastlinske kanabinoide.

In kako lahko svojemu endokanabinoidnemu sistemu pomagamo?

Slabo delovanje endokanabinoidnega sistema vodi v porušeno ravnovesje in posledično v različne težave in bolezni. Takrat mu lahko pomagamo z vnosom fitokanabinoidov. Raziskovalci so potrdili prisotnost fitokanabinoidov v 7 rastlinah po svetu, med njimi pa so najbolj znani konopljini fitokanabinoidi, med njimi je najbolj znan CBD-kanabinoid.

Pri nespečnosti, avtoimunih boleznih, stresu, anksioznosti in depresiji, nevroloških boleznih in težavah s kožo nam bo v veliko pomoč CBD-izvleček v obliki kapljic ali pršil.

V Sloveniji so med prvimi CBD-olje predstavili ...

Uspešno slovensko podjetje Hemptouch je pred nekaj leti začelo svojo zgodbo s preprosto spletno stranjo in njivo konoplje v vasi Krka. Zgodba o konoplji se je razvijala s svetlobno hitrostjo, danes pa boste njihove izdelke našli v butičnih drogerijah v središču Prage, prestižni londonski verigi Planet Organic, vedno bolj priljubljeni so tudi na Japonskem. Vodja razvoja Silvija Špehar pravi, da je skrivnost njihovega uspeha v edinstvenih kombinacijah treh konopljinih izvlečkov.

Konoplja je mojstrica ravnovesja v naravi

"Konoplja je mojstrica ravnovesja v naravi," pravi Silvija Špehar, soustanoviteljica in vodja razvoja v podjetju Hemptouch. Izdelki Hemptouch vsebujejo najboljše konopljine izvlečke za pomoč organizmu in koži.

Konopljino olje je popoln vir esencialnih maščobnih kislin, mineralov in vitaminov. CBD-olje poskrbi za ravnovesje v endokanabinoidnem sistemu v koži, deluje antibakterijsko in zmanjša izločanje loja iz lojnic. CBD-kapljice so odlična podpora organizmu. 

CBD-kapljice in pršila vrnejo ravnovesje in pomagajo organizmu v stiski.

Tudi slovenske mamice so nore na CBD-pršila

Hemptouch CBD-pršila so med drugim že osvojila slovenske mamice, ki z njihovo pomočjo spet lažje spijo, premagujejo stres, ki ga prinaša aktivno življenje, in se počutijo odlično. Med njimi so tudi znane blogerke Coolmamacita, Kaya solo in Nika Erčulj. Pršila so priljubljena zaradi enostavne uporabe, optimalne absorpcije, slastnih in naravnih okusov in seveda … blagodejnega delovanja na vrsto različnih težav.