Spoznajte zaščito pred soncem, ki je varna za vas in za okolje

Sončna svetloba izboljšuje naše razpoloženje, počutje in splošno zdravje. Vendar pa moramo vedno imeti v mislih, da sonce škoduje koži, zato je nujno, da imamo s seboj na izletih, na morju in pohajkovanjih sončno kremo z zaščitnim faktorjem.

18. 6. 2018 | Promocijsko sporočilo

Kako sonce poškoduje kožo?

Koža se tekom življenja spreminja. Z leti se tanjša, izgublja prožnost in se guba. Predvsem dolgotrajno in ponavljajoče izpostavljanje ultravijoličnim žarkom UV, pred katerimi nas koža varuje, kožo zelo uničuje in stara. UV sevanje poškoduje celično ovojnico in vpliva na spremembo proteinov. Koža postaja zato vse manj prožna, se tanjša in se guba.

Najpogostejši škodljivi učinki UV sevanja na kožo

  • Sončne opekline so posledica čezmerne izpostavljenosti ultravijoličnim žarkom. Opečena koža je zelo občutljiva, boleča in dovzetna za okužbe, saj smo ji poškodovali vse obrambne in druge funkcije.
  • Prezgodnje staranje kože. Poškodba globokih plasti kože povzroči gubanje kože in rumeno obarvanost.
  • Rak na koži. Sončna svetloba dolgoročno sproži predrakave spremembe, ki končno privedejo do razvoja kožnega raka. Kljub kampanjam pregledovanja in ozaveščanja kožni rak še vedno predstavlja 1/3 vseh rakov.

Tveganje za razvoj kožnega raka je tudi pri zagoreli koži, če ta ni zaščitena z ustreznim zaščitnim sredstvom. Osnovna zagorelost namreč nudi le zaščito SPF 3 – kar pomeni le 10 minut na soncu, preden dobi opekline.

Dva glavna La Roche-Posayjeva filtra v izdelkih Anthelios sta Mexoryl SX in Mexoryl XL. Oba zagotavljata visoko toleranco tudi na najbolj občutljivi koži, tako da je lahko vsaka vrsta kože optimalno zaščitena pred kožnim rakom in drugimi škodljivimi učinki sonca.

Najboljša zaščita je tista, ki ustreza vaši koži!

Vsakdo mora najti in uporabljati zaščitno nego, ki ustreza potrebam njegove kože, saj nihče ni odporen na nevarnosti UV žarkov.

Zaradi tega La Roche-Posay z linijo Anthelios ustvarja najnaprednejše, praktične izdelke, ki so prijetni za uporabo, v teksturah in formatih, primernih za vsakega uporabnika: za športnike na prostem, otroke in družine ali osebe s svetlobno občutljivimi zdravstvenimi težavami. Za vsako vrsto kože je na voljo zaščitna nega, ki ustreza njenim potrebam.

Blagovna znamka La Roche-Posay predstavlja inovacije, ki zagotavljajo učinkovito zaščito pred soncem, ki je ključnega pomena za vse vrste kože, zlasti za ljudi z določenimi bolezenskimi stanji, kot so alergije na sonce, občutljivost na sonce zaradi uporabe zdravil, hiperpigmentacija in melazma. Prav tako so izjemno pomembne tudi formule z zaščitnimi filtri, ki ne vstopijo v oči, s čimer preprečujejo draženje, zlasti pri ljudeh z občutljivimi očmi.

Preberite več o pestri ponudbi linije La Roche-Posay Anthelios TUKAJ.

Bolj varni za okolje in oceane

Leta 1995 je L'Oréal ustanovil laboratorij za raziskovanje okolja, da bi lahko predvidel, kakšen vpliv imajo njegove sestavine na okolje in zlasti na oceane. Skladno z zavezanostjo blagovne znamke k trajnostnosti so bile vse La Roche-Posayjeve sestavine – vključno z UV filtri – preizkušene v zvezi z varnostjo njihovega vpliva na okolje. Glavna filtra, Mexoryl SX in Mexoryl XL, sta bila temeljito preizkušena v zvezi z morskim okoljem. Med izvajanjem ekotoksikološkega preizkusa 5-tedensko izpostavljanje tem filtrom pri koncentracijah, višjih od koncentracij, ki jih lahko najdemo v morski vodi, ni povzročilo beljenja koral.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri