Tako Turki pripravijo STOČJI FIŽOL: jed, ki navduši tudi najzahtevnejše gurmane

11. 9. 2024
Deli
Tako Turki pripravijo STOČJI FIŽOL: jed, ki navduši tudi najzahtevnejše gurmane (foto: ai)
ai

Turki stročji fižol pripravljajo na prav poseben način, jed pa je tako slastna, da jo obožuje prav vsak.

Stročji fižol nudi nešteto prednosti za zdravje: vsebuje veliko beljakovin, vitaminov, folne kisline, kalcija, železa, niacina in še bi lahko naštevali. Naše babice so pravile, da ni dela telesa, ki ga stročji fižol ne bi spravil k boljšemu delovanju.

Kako pa pripraviti stročji fižol tako, da bo maksimalno okusen? Pomagajte si s tem turškim receptom, ki ga obožujejo mnogi.

Ne spreglejte:

Potrebujete:

  • 500 g svežega in očiščenega stročjega fižola
  • 65 ml domačega oljčnega olja
  • 2 paradižnika
  • 1 čebulo
  • 1-2 stroka česna
  • Sok 1 limone
  • 1 čajno žličko paradižnikovega koncentrata
  • 1 čajno žličko sladkorja
  • sol, poper, svež peteršilj po okusu
stročji fižol
Profimedia

Priprava:

  1. Na nekaj kapljicah olja popražite čebulo, nato pa ji dodajte še paradižnikov koncentrat in nasekljan sveži paradižnik.
  2. Mešanici nato dodajte še stročji fižol, limonin sok, sladkor, sol in poper. Pokrijte posodo in pustite, da se na nizkem ognju duši približno pol ure.
  3. Proti koncu kuhanja dodajte jedi dodajte še svež česen in nasekljan peteršilj.
  4. Vse skupaj dobro pomešajte in jed postrezite še toplo.

Tako pripravljen stročji fižol se odlično obnese kot priloga, privoščite pa si ga lahko tudi kot slasten in zdrav prigrizek.

Vir: stil.kurir.rs

6 pasem psov, ki pozitivno vplivajo na duševno zdravje lastnikov

Novo na Metroplay: Maja Keuc iskreno o življenju na Švedskem in kaj jo je pripeljalo nazaj