Turki stročji fižol pripravljajo na prav poseben način, jed pa je tako slastna, da jo obožuje prav vsak.
Stročji fižol nudi nešteto prednosti za zdravje: vsebuje veliko beljakovin, vitaminov, folne kisline, kalcija, železa, niacina in še bi lahko naštevali. Naše babice so pravile, da ni dela telesa, ki ga stročji fižol ne bi spravil k boljšemu delovanju.
Kako pa pripraviti stročji fižol tako, da bo maksimalno okusen? Pomagajte si s tem turškim receptom, ki ga obožujejo mnogi.
Ne spreglejte:
Potrebujete:
- 500 g svežega in očiščenega stročjega fižola
 - 65 ml domačega oljčnega olja
 - 2 paradižnika
 - 1 čebulo
 - 1-2 stroka česna
 - Sok 1 limone
 - 1 čajno žličko paradižnikovega koncentrata
 - 1 čajno žličko sladkorja
 - sol, poper, svež peteršilj po okusu
 
Priprava:
- Na nekaj kapljicah olja popražite čebulo, nato pa ji dodajte še paradižnikov koncentrat in nasekljan sveži paradižnik.
 - Mešanici nato dodajte še stročji fižol, limonin sok, sladkor, sol in poper. Pokrijte posodo in pustite, da se na nizkem ognju duši približno pol ure.
 - Proti koncu kuhanja dodajte jedi dodajte še svež česen in nasekljan peteršilj.
 - Vse skupaj dobro pomešajte in jed postrezite še toplo.
 
Tako pripravljen stročji fižol se odlično obnese kot priloga, privoščite pa si ga lahko tudi kot slasten in zdrav prigrizek.
Vir: stil.kurir.rs
                
            