Uživajte hrano s čisto, pozitivno vibracijo

»Drva« za naš prebavni ogenj (džatharagni) so hrana, ki jo zaužijemo. Žitarice, oreški, zelenjava in sadje spadajo med živila, ki imajo močno pozitivno vibracijo. Tako kot slaba drva, ki ne gorijo dobro, lahko tudi hrana slabe kakovosti, daje malo moči in zdravja.

Presna hrana je zelo prečiščevalna. (foto: Profimedia) Profimedia
10. 5. 2016

Vishwaguru Paramhans Maheshwarananda v knjigi Skrite moči v človeku daje glede prehranjevanja naslednje napotke:

  • Tako za telesno kot tudi duševno zdravje je zelo pomembno uživanje zdravih in energijsko bogatih živil s čisto, pozitivno vibracijo.
  • Preden posežemo po nekem živilu, bi se morali pozanimati, od kod izvira in kakšna je njegova kakovost oz. kakšne lastnosti ima.
  • Pomembne niso le hranilne snovi, ki jih vsebuje, temveč tudi subtilna vibracija živila, ki ima izrazit učinek na telo, um in našo duhovno energijo.
  • Temeljno vprašanje, ki bi si ga moral zastaviti vsakdo izmed nas, je: »Je hrana, ki jo uživam, povezana z bolečino, s trpljenjem in s smrtjo živih bitij?«
  • Ne le, da meso škodi telesnemu zdravju, njegovo uživanje je absolutno škodljivo za zavest in ima težke karmične posledice. Z mesom, ki ga zaužijemo, vsrkamo tudi vibracije smrtnega strahu ubitih živali, njihove bolečine in njihov obup.
  • Da bi nevtralizirali slaba sevanja in slabe vplive, ki se brez naše vednosti nahajajo v hrani, je zelo priporočljivo, da pred obrokom izrečemo oz. zapojemo molitev, ki preobrazi subtilne vibracije v jedeh in vpliva na uravnovešeno delovanje manipura čakre.

Celoten članek lahko preberete v tiskani reviji Sensa april/maj