V decembru obožujemo svetlobo sveč – pa veste, katere izbrati, da z njimi ne škodite sebi in okolju?

Zdaj je čas, ko na veliko prižigamo sveče, kar je seveda pomirjujoče, prijetno in čarobno, pa vendar je dobro vedeti, kakšne sveče prižigamo in ali z njimi res sebi in okolju naredimo nekaj dobrega ali ravno nasprotno.

V decembru obožujemo svetlobo sveč – pa veste, katere izbrati, da z njimi ne škodite sebi in okolju? (foto: Lolopet) Lolopet
12. 12. 2022 | Promocijsko sporočilo

Če radi v svojem domu prižigate dišeče svečke, sploh zdaj, v decembru, ne da bi odpirali okna v teh mrzlih dneh, lahko svoj dom spremenite celo v škodljivo okolje, polno parfumskih kemikalij, ki škodijo vašemu zdravju.

Strokovnjaki namreč vse bolj opozarjajo na škodljive vplive parafinskega olja in umetnih dišav, ki jih lahko najdemo v konvencionalnih dišečih svečah. Odkrili so, da je v zraku vrsta snovi, med njimi tudi benzen, ki ga najdemo v izpušnih plinih, lahko tudi alfa-pinene, ki ga dodajajo številnim čistilom, pa kemikalija limonen, ki se uporablja, da bi dosegli vonj citrusov.  A ko limonen pride v zrak, ne ostane več enaka snov, ampak reagira z drugimi plini. Na koncu celo tvegate, da je v zraku vašega doma prisoten formaldehid, ki se uporablja v težki industriji in je znan kot povročitelj raka. 

Prav zato se pred nakupom sveče dobro pozanimajte, kaj kupujete. Poiščite čim bolj naravne dišeče sveče, narejene z naravnimi eteričnimi olji. 

Mi vam priporočamo novost na našem trgu – dišeče sveče, ki imajo v osnovi nalogo nevtralizirati vonjave hišnih ljubljenčkov, a se lahko ponašajo tudi z naravnimi sestavinami in so živalim, okolju in ljudem prijazne.

Sveče LoLoPET na naraven način nevtralizirajo vonj, osvežijo dom in prinašajo prijetno vzdušje. Neprijetne vonjave dejansko nevtralizirajo na molekularni ravni, ne samo maskirajo kot drugi podobni izdelki. Ustvarjene so z ljubeznijo, so elegantne in lepo okrasijo vaš ljubeč dom.

Prednosti sveč LoLoPET

Narejene so iz 100 % naravnega sojinega voska, 100 % bombažnega stenja in kakovostnih dišav, poleg tega pa vsebujejo zelo učinkovit nevtralizator vonjav.

Oddajajo prijazen in mehak vonj, saj so zasnovane na naravnih sestavinah.

So živalim, okolju in ljudem prijazne, saj so brez umetnih barvil, brez parafina, nafte, parabenov in petroleja, brez barvil, toulena, benzena, falatov, CRM agentov.

Embalaža je primerna za ponovno uporabo in jo je mogoče reciklirati (steklo, les, bombaž).

Uporabljen sojin vosek je brez gensko spremenjenih materialov, pesticidov in herbicidov, kar je potrjeno tudi v akreditiranih laboratorijih. Vosek ima Kosher certifikat in je proizveden v skladu s standardi FDA. Pridobiva se iz rastline soje, je hidrogenirano rastlinsko olje, ki se pri sobni temperaturi spremeni v trdno snov. Ne vsebuje nič umetnega, zato je boljša alternativa staromodnemu parafinskemu vosku, ki je narejen iz naftnega olja in pri sežiganju ali taljenju proizvaja škodljive stranske produkte. Sojin vosek je biološko razgradljiv ter ima nižje tališče kot parafin, zato oddaja več vonja.

V svečkah uporabljajo stenj iz 100 % bombaža, brez svinčene nitke, zato sveča gori bolj čisto, brez saj.

Uporabljene so samo neškodljive, visokokakovostne dišave, ki niso testirane na živalih.

Svečke so v stekleni, ponovno uporabni embalaži z lesenim pokrovom.

Na voljo so v treh vonjih, da lahko razveselimo čim večji krog ljudi, to so:

blagodejen in pomirjujoč vonj sivke, ki bo izbira za ljubitelje nežnih, cvetličnih vonjev;

cimet in klinčki za sladkosnede ljubitelje topline in domačnosti ter decembrskega vzdušja;

ter sveža limonska trava za ljubitelje hrustljavih sadnih vonjev.

In še ena dodana vrednost: 1 EUR od prodane sveče namenjajo društvom, saj želijo dolgoročno s pomočjo prodaje naravnih izdelkov pripomoči tudi k izboljšanju oziroma utrjevanju dobrega človekovega odnosa do živali. Z nakupom LoLoPET svečke torej podpirate dobrodelne projekte slovenskih društev, ki se tako ali drugače borijo za boljši odnos človeka do živali.