Ne veste, kaj novega bi ustvarili z bučkami? Predlagamo enostaven veganski recept za kosilo ali večerjo.
Za dve osebi.
Sestavine:
- 1 velika zucchini bučka, naribana
- ½ žličke soli
- 2 stroka česna
- 1 žlička pecilnega praška
- ½ skodelice moke
- ½ žličke koriandra (ali peteršilja)
- ½ žličke čebule v prahu
- ¼ žličke popra
- 1 žlica sezamovega, kokosovega ali drugega olja za peko
Naribajte bučko in posolite ter pustite kakšno uro, da izpusti vodo. Nato z rokami ožamite in odcedite odvečno vodo. V posodi zmešajte naribano bučko z začimbami in moko. Dobro premešajte. Oblikujte v korglice in rahlo potisnite, da se sploščijo. Položite na segreto olje in pecite na vsaki strani dokler ne pozlati (približno 5 minut). Postrezite z vegansko kislo smetano.
Veganska kisla smetana:
V mikserju ali blenderju zmiksajte ½ skodelice namočenih (vsaj 2 ure) indijskih oreščkov, 1 žličko limoninga soka, ½ žličke jabolčnega kisa, ščep soli in ½ skodelice vode (oz. po potrebi).
Dober tek!
Recept: veganinsanity.com
Preberite še:
- RECEPT: Poletno pecivo s čokolado (presno, brez oreščkov, brez olja)
- Mangova krema s presno malinino marmelado