Velikonočni recept za tiste, ki ne jedo živalskih sestavin in tiste, ki bodo že tako za praznike pojedli preveč jajc.
Recept za sladico, ki obdrži tradicijo, a ne uporabi živalskih sestavin.
Sestavine:
- Vegansko listnato testo
- Jabolka (olupljena in naribana)
- Vložene marelice
- Sojin kokosov jogurt
- Kokosovo olje
- Cimet
Najprej namažemo pladenj za peko muffinov s kokosovim oljem. Narežemo listnatno testo na kvadrate in jih položimo v pekač. Če želite več polnila in manj testa, ga pred tem razvaljajte.
Na kvadratno testo damo nekaj naribanih jabolk in cimet. Nato pokrijemo z drugim kvadratom testa.
Pečica naj bo segreta na 180°C in pečemo 25 minut oz. dokler ni testo lepe zlate barve.
Nato naj se ohladi in pripravimo "jajčne" sestavine.
Vložene marelice poskušamo obrezati v kroge, da bodo izgledale kot rumenjak, to lahko naredimo z lupilcem jabolk. Narežite na koščke še ostale marelice. Pripravite sojin jogurt.
Če je testo preveč napihnjeno, ga potisnite navzdol. V luknjo damo nekaj narezanih marelic, prelijemo nekaj jogurta in na vrhu dodamo marelico, ki izgleda kot rumenjak. Tako!
Enostavno in lahko. In najbolj pomembno, zelo okusno!
VIDEO:
Recept: onwhitesurface.com
- Poglejte si še: 4 recepti za naravno barvanje velikonočnih pirhov
Novo na Metroplay: "Takrat sem se zavedala, da tako res ne bom mogla več" | Maja Benedičič