Velikonočna veganska jajčna sladica

10. 4. 2020
Deli
Velikonočna veganska jajčna sladica (foto: onwhitesurface.com)
onwhitesurface.com

Velikonočni recept za tiste, ki ne jedo živalskih sestavin in tiste, ki bodo že tako za praznike pojedli preveč jajc. 

Recept za sladico, ki obdrži tradicijo, a ne uporabi živalskih sestavin. 

Sestavine: 

  • Vegansko listnato testo
  • Jabolka (olupljena in naribana)
  • Vložene marelice
  • Sojin kokosov jogurt
  • Kokosovo olje
  • Cimet

Najprej namažemo pladenj za peko muffinov s kokosovim oljem. Narežemo listnatno testo na kvadrate in jih položimo v pekač. Če želite več polnila in manj testa, ga pred tem razvaljajte. 

Na kvadratno testo damo nekaj naribanih jabolk in cimet. Nato pokrijemo z drugim kvadratom testa.

Pečica naj bo segreta na 180°C in pečemo 25 minut oz. dokler ni testo lepe zlate barve. 

Nato naj se ohladi in pripravimo "jajčne" sestavine. 

Vložene marelice poskušamo obrezati v kroge, da bodo izgledale kot rumenjak, to lahko naredimo z lupilcem jabolk. Narežite na koščke še ostale marelice. Pripravite sojin jogurt.

Če je testo preveč napihnjeno, ga potisnite navzdol. V luknjo damo nekaj narezanih marelic, prelijemo nekaj jogurta in na vrhu dodamo marelico, ki izgleda kot rumenjak. Tako! 

Enostavno in lahko. In najbolj pomembno, zelo okusno!

VIDEO: 

Recept: onwhitesurface.com