Veste kako si lahko s konopljo pomagate do boljšega počutja?

Šele v zadnjih letih smo industrijsko konopljo prepoznali tudi po ugodnih učinkih, ki jih ima na naše telo.

6. 3. 2017 | Promocijsko sporočilo

Seveda govorimo o industrijski konoplji, ki so jo poznali in gojili že 2800 let pr. n. št., Iz njenih vlaken so proizvajali najmočnejše mornarske vrvi, najbolj trpežne kavbojke, odporen gradbeni material ... Šele v zadnjih letih smo industrijsko konopljo prepoznali tudi po ugodnih učinkih, ki jih ima na naše telo. Danes tako mnogi uživajo konopljino olje.

Krepi srce, imnuski sistem, zmanjšuje vnetja

Žlica konopljinega olja na dan krepi srce in zmanjšuje tveganja bolezni srca in ožilja, znižuje holesterol, uravnava krvni tlak in krepi imunski sistem. Prav tako uživanje konopljinega olja uravnava presnovo in prispeva k hitrejšemu okrevanju po boleznih, kot sta prehlad in gripa, saj zmanjšuje vnetja v telesu. Konopljino olje topi maščobe, pomaga pri hujšanju in zaradi visoke vsebnosti vlaknin izboljšuje prebavo.

Odlično za nego kože

Konopljino olje se uporablja tudi v kozmetične namene za nego kože in las. Ima namreč vlažilni učinek, saj zaradi popolnega razmerja esencialnih maščob (3:1) našo kožo dodobra hidrira, pospešuje njeno regeneracijo, izboljša elastičnost in čvrstost. Zaradi vitamina E, ki je v olju in je naravni antioksidant, spodbuja celjenje in obnavljanje kože, pospešuje obnovo brazgotin in strij.

Olje iz industrijske konoplje je izhodišče, na podlagi katerega so wellness terapevti zasnovali serijo novih storitev, ki jih druži uporaba bioloških pripravkov industrijske konoplje in ki jih lahko preizkusite v Thermani Laško, ki jih odlikuje 160 let skrbi za zdravje in dobro počutje.

V Thermani Laško so vam na voljo štiri nove wellness storitve s konopljo

Konopljine wellness tretmaje strokovnjaki priporočajo pri negi suhe in razdražene kože. Obenem na telo deluje razstrupljevalno, saj kombinacija konopljinih pripravkov in masažnih gibov iz telesa izloča toksine in odvečno vodo. V Thermani Laško so vam na voljo štiri nove wellness storitve s konopljo, po katerih boste kot prerojeni:

  • Masaža s konopljinimi snopki
  • Razstrupljanje s konopljo
  • Maska za telo + masaža stopal
  • Konopljina kopel

Podrobnosti preverite na www.thermana.si.