Z naravo nad celulit

Ste naveličane vedno novih dragih proticelulitnih krem, ki vsebujejo veliko kemikalij in naši koži ne naredijo nič dobrega – nasprotno, koži še škodujejo?

5. 5. 2013

Ali pa stalnih obiskov kozmetičark, kjer vedno znova ugotavljate, da so anticelulitni tretmaji najdražja storitev? OBSTAJA bolj naravni način, kako se znebiti celulita!

Celulita se je treba znebiti tako z zunanjim kot tudi z notranjim čiščenjem, tretmaji in vztrajnostjo. Naravnih metod za boj proti celulitu je veliko, predstavljamo pa vam štiri najbolj osnovne in najbolj preverjene načine:

  • Uporaba zdravju in koži neškodljivih naravnih izdelkov in storitev
  • Zdrava prehrana
  • Zadostna količina vode
  • Redna vadba
  • Uporaba zdravju in koži neškodljivih naravnih izdelkov in storitev

 

V zdraviliščih in SPA-salonih so najbolj uporabljene in učinkovite naravne storitve OBLOGE z glino, blatom ali algami. Obloge z glino so koristne zaradi njenega delovanja na telo ter preproste uporabe kar doma. Glina je ena izmed najboljših razstrupljevalnih metod, saj nase veže odpadne snovi iz telesa, poleg tega pa je zaradi svoje sestave alkalna in nevtralizira zakisanost telesa. Glede na to, da je celulit velikokrat posledica zakisanosti telesa, je to izjemno pomembna informacija za uspešno zmanjševanje maščobnih celic.

Najpomembnejši je pravilni postopek domačega tretmaja za obloge, kajti le tako lahko dosežete želene rezultate. Priporočljivo je upoštevati naslednji vrstni red:

PILING telesa: Pod prho lahko z naravno mešanico gline v prahu in malo olivnega olja naredimo 100-odstotno naravni piling za telo. S takšnim pilingom odstranimo odmrle celice s površine kože, očistimo pore ter tako pripravimo telo na nadaljnji postopek. Piling telesa je priporočljivo uporabljati enkrat tedensko in ne večkrat, da ne poškoduje zgornjih plasti kože. Preostale dni, ko ne boste uporabljale pilinga, si pred oblogami kožo segrejte s toplo vodo, da odprete pore.

OBLOGE telesa: Z glino si lahko naredite učinkovite domače obloge proti celulitu, kjer ste lahko 100-odstotno prepričane, da so naravne. Na predele s celulitom namažemo nekaj centimetrov debele obloge, ki jih lahko kupimo že pripravljene, ali pa si jih naredimo sami tako, da zmešamo glino z vodo in ji dodamo malo kisle smetane ali sojine smetane. Vse skupaj lahko prikrijemo z mokro naravno tkanino in pustimo 1 uro, oziroma dokler nam ne začne povzročati nelagodnih občutkov in se glina strdi.

SAMOMASAŽA in KREMA: Na koncu si predele, kjer ste uporabile glineno obloge, namažite z arganovim (vitamin E), olivnim (vitamina A in E), orehovim oljem (vitamin E) oziroma si ustvarite mešanico naravnih rastlinskih in eteričnih olj, ki kožo nahranijo, prekrvavijo in navlažijo.

Ta lepotni ritual, ki ga lahko izvajate doma, je priporočljivo uporabljati vsak dan vsaj mesec dni, kajti naše telo potrebuje kar nekaj časa, da sprejme nekaj novega in mu dovoli, da nanj učinkuje pozitivno. Metoda je resnično naravna in povsem preprosta ter je uspešno preizkušena!

Zdrava prehrana

Ključ dobre prehrane, tiste, ki bo topila maščobe, je zmernost in pravilna izbira obroka. Razmerje živil naj bo približno 60 odstotkov ogljikovih hidratov, 35 odstotkov beljakovin in ne več kot 15 odstotkov maščob. To razmerje se najbolj preprosto upošteva tako, da se začnete prehranjevati z bolj naravno in zdravo prehrano. Belo barvo hrane zamenjamo z rjavo ter v jedilnik vključimo čim več zelenjave in sadja.

Zadostna količina vode

Največja pomoč pri zmanjšanju celulita je zadostna količina popite vode. Voda je naravno čistilo, ki pomaga pri odstranjevanju strupov in maščobnih celic iz telesa. Poleg tega pa pomaga pri utrditvi vezivnega tkiva, kar onemogoča maščobnim celicam prodiranje proti površini kože ter posledično zmanjša videz pomarančne kože. Zadostna količina vode je odvisna od vsakega posameznika, v večini primerov pa je to približno 2 litra tekočine dnevno.

Redna vadba

Pomembno je, da se znebite maščob ter da okrepite mišice, kajti če nimate zgrajenih mišic pod kožo, se bo celulit še vedno prikazal na površju. S tem, ko izvajate vaje za mišice, boste delovale na dva načina: pomagale boste koži nazaj pridobiti svoj tonus ter posledično tudi kurile maščobo. Torej želite z redno in vztrajno vadbo topiti maščobne celice, oblikovati mišice ter spodbuditi presnovo.

Tina Avguštin, ZdravaNarava.si