Začetni tečaj: Do zdravja s tradicionalno kitajsko medicino

Vas zanima kateri morfološki tip telesa imate po tradicionalni kitajski medicini (TKM) in katere so značilnosti prehranjevanja glede na določen tip? Bi se radi seznanili z osnovami bioenergijskega prehranjevanja po TKM in urnikom telesa?

24. 4. 2014

Bi radi poznali posebnosti določene hrane glede na letni čas in sončni ritem, kako se pravilno kombinira hrano ter kakšna je povezanost organov in čustev?

Mnogo zanimivosti o hrani, vodi in človeku, ki jih morda še niste slišali, boste izvedeli na tečaju

DO ZDRAVJA SKOZI URNIK TELESA PO TRADICIONALNI KITAJSKI MEDICINI

Za dolgo in zdravo življenje je  pomembna prava prehrana. Kitajci so to odkrili že pred 4000 leti. Pri tem je najpomembnejše prepoznavanje lastne notranje energije, organov in kakšen ritem nam narekuje telo.  Po vzhodni filozofiji je pomembno, da vsak sam začuti svojo energijo in spoznava, kam želi ta energija teči. Na vzdrževanje ravnovesja vpliva tudi naša prehrana. Po tradicionalni kitajski medicini (TKM) ima vsak organ v našem telesu lasten ritem delovanja, glede na letni čas in uro v dnevu. 

Po stari kitajski medicini smo ljudje razdeljeni na štiri morfološke tipe – tip trebušne slinavke, vranice, jetrni, srčni in ledvični. Vsak od naštetih organov se povezuje z določenim okusom: sladko, slano, pikantno, grenko, kislo in z enim od čustev – veselje, strah, žalost, jeza, razmišljanje.

Preveč ali premalo hrane enega okusa vpliva na neravnovesje in potenciranje katerega od čustev, kar lahko sčasoma sproži bolezen. S poznavanjem zakonitosti TKM se naučimo prilagajati naše prehranjevalne navade. Naše osnovno zdravilo postane hrana.

Prek preprostih zakonitosti tradicionalne kitajske medicine in dietetike vas bo popeljala LINA LO FARO, mednarodno priznana zdravilka tradicionalne kitajske medicine (TKM), specialistka kitajske dietetike, tuinologinja, refleksoterapevtka,  s 40 letnimi izkušnjami in usposabljanjem pri svetovno priznanih učiteljih.

Kdaj: v sredo, 28. in četrtek, 29. MAJ od 17:00 do 21:00 ure, v Zdravilnem centru Medin

Cena (vključuje prevajanje in gradivo): 130 €

Ko se udeležite začetnega tečaja, ste vabljeni na vse naslednje začetne tečaje brezplačno!

Priporočamo, da se jih udeležite, ker se ga. Lina vedno prilagaja udeležencem in je vsakič drugače.

Vabljeni, da delite izkušnje z drugimi in pripravite tudi vprašanja, ki se vam porodijo med enim in drugim terminom.

Tečaj poteka v italijanskem jeziku. Za prevod je poskrbljeno.

Te dni se lahko naročite tudi na OSEBNI PREGLED , kjer vam ga. Lina Lo Faro postavi diagnozo po TKM (pulz, jezik, koža) in iris diagnostiki.

Po pregledu svetuje, kateremu delu telesa morate posvečati več pozornosti ter pouči, na kakšen način to storite. Optimistično daje vedeti, da si s poznavanjem teh tradicionalnih kitajskih zakonitosti lahko pomagamo sami k boljšemu zdravju.

Informacije in prijave za tečaj ali pregled:

Stegne 21, 1000 Ljubljana

info@zcmedin.si

T: (01) 513 11 46; M: 051 377 388

Preberite več na: www.zcmedin.si

Spremljajte nas tudi na Facebooku: Zdravilni center Medin