Zakaj se dobre stvari zgodijo takrat, ko jih najmanj pričakujemo

Kadar nekaj nestrpno pričakujemo, se ponavadi ne zgodi nič. Če se prepustimo in počakamo, pa dobre stvari z večjo lahkotnostjo pridejo k nam. Najpogosteje takrat, ko o tem sploh ne razmišljamo. Potrebno je imeti le zaupanje. 

Zakaj se dobre stvari zgodijo takrat, ko jih najmanj pričakujemo (foto: pexels) pexels
28. 5. 2021

Kot je največkrat zgodi z ljubeznijo: pravi partner pride takrat, ko ga ne iščemo. Stvari, situacije in ljudje pridejo v naše življenje takrat, ko "vesolje začuti", da smo pripravljeni. Enako je s tisto sanjsko službo. Pogosto izčrpamo vse vire, ko se trudimo, da bi nekaj dosegli, in potem smo potrti, ker stvari ne gredo tako, kot smo si zamislili. Podobno je tudi pri nakupovanju. Običajno kupimo najlepše stvari takrat, ko ne pričakujemo oz. ne iščemo nečesa z namenom. S trmastimi pričakovanji, kako bi moralo biti, velikokrat ustvarjamo blokado v toku. 

Zato je najbolje, da ohranjamo visoko/pozitivno vibracijo, delamo na svojem cilju in se hkrati prepustimo toku življenja ter spremembam. Zgodilo se bo, kar se mora. Morda ne takoj in morda ne na način, kot smo pričakovali, a stvari, ki so nam namenjene, bodo zagotovo prišle do nas.

Medtem pa …

1. Vzemite si odmor, da boste opazili širšo sliko

Kadar hočemo nekaj na hitro izsiliti, se nikoli dobro ne konča. Ko boste izpustili nadzor in trmasta pričakovanja, obstaja več verjetnosti, da se bo vaša želja prej manifestirala. 

2. Opustite idejo, da bi se zadovoljili z manj in počakajte, da se zgodi

Preživljajte čas aktivno in počnite stvari, ki vas izpolnjujejo. Kadar si nečesa močno želimo, postanemo zakrčeni in nekoliko obupani. Kadar smo pomirjeni in zadovoljni, dobre stvari hitreje pridejo k nam. Če ne morete nehati misliti na svojo željo, najdite dodatne hobije, ki vas veselijo. 

3. Ne morete vsega nadzorovati

Ne moremo načrtovati vsega in četudi to želimo, gredo stvari ponavadi svojo pot. Zato je bolje, da se sprijaznite s tem, da ni v vaši moči, da bi vse in vsakogar kontrolirali, ter zaupate vesolju.

4. Živite za trenutek

To ne pomeni, da ste obupali nad svojimi sanjami. Pomeni le, da ste potrpežljivi in da ohranjate upanje. Vsi smo že slišali, da je življenje kot bonboniera – nikoli ne veš, kaj se skriva v njej. Z veseljem odprite škatlo in se prepustite … Ne ukvarjajte se ves čas s svojo preteklostjo in naj vas ne skrbi prihodnost – vse se bo zgodilo tako, kot je prav. Če sledite sebi, boste živeli življenje, ki si ga zaslužite. 

Vir: Your Tango

Preberite še: