Zdrave sladice: Sladoledne lučke z višnjami in s kakavovimi zrni

Barbarella, avtorica nove veganske kuharske knjige Alkimija čistih okusov, je za vas pripravila sladice brez slabih maščob, rafiniranega sladkorja, mlečnih izdelkov in tudi glutena.

Zdrave sladice: Sladoledne lučke z višnjami in s kakavovimi zrni (foto: Barbarella) Barbarella
25. 6. 2017

Sestavine:

  • 3 olupljene banane (330 g brez olupka)
  • 1 skodelica gostega kokosovega mleka
  • 1 skodelica zamrznjenih višenj
  • 3 jušne žlice naravnega sladila (agavin sirup)
  • 2 čajni žlički zdrobljenih kakavovih zrn
  • drobni kokosovi kosmiči za posip

Priprava:

V mešalniku zmešajte banane, kokosovo mleko in 1 jušno žlico poljubnega naravnega sladila, da dobite gladko maso. Z njo do polovice napolnite modelčke za lučke.

V mešalniku vam bo zdaj ostala kakšna polovica bananine mase – dodajte ji 1 skodelico zamrznjenih višenj in 2 jušni žlici naravnega sladila ter ponovno zmešajte do gladkega. Masi z žlico primešajte kakavova zrna. S tako pripravljeno maso napolnite drugo polovico modelčkov. V vsak modelček vstavite leseno palčko in vrh mase posujte s kokosovimi kosmiči.

Lučke postavite v zamrzovalnik čez noč, da se popolnoma strdijo. Preden jih postrežete, modelčke za nekaj sekund postavite v vročo vodo, da lučke odstopijo.

Preberite še: