Zdravilna moč poživljene vode

Na svetu ni nič nežnejšega ali mehkejšega od vode. Vendar ji ni para, kadar je treba premagati nekaj trdnega in nepopustljivega. Vsi vemo, da slabotno premaga močno, da se trdo vda nežnemu - vendar se nihče ne ravna v skladu s tem. - Lao Ce

Zdravilna moč poživljene vode (foto: Shutterstock) Shutterstock
15. 8. 2012

Skrivnost doline Hunza

Najstarejši in najbolj zdravi ljudje živijo v dolini Hunza na severovzhodu Pakistana. Rak, zobna gniloba, visok krvni tlak in skoraj vsi drugi najpogostejši vzroki smrti v svetu danes so povsem obšli dolino in njene prebivalce.

Ne poznajo prodajaln, ki so specializirane za zdravo prehrano, ne jemljejo vitaminov, prehranskih dopolnil in ne pijejo eksotičnih sokov; jedo le običajno hrano, ki jo gojijo v okolici, in pijejo veliko vode.

Zdravje doline Hunza se skriva v vodi, v pitju stare, zaščitene vode, ki izvira iz starodavnega ledenika.

Zdravilna moč poživljene vode

Naša voda je močno odmaknjena od svojega naravnega, čistega stanja. To se je zgodilo z našo vodo v vsakodnevni rabi, ki so jo počasi uničili kisli dež ter kemikalije, uporabljene v industriji in kmetijstvu, ki onesnažujejo okolje.

A običajno vodo lahko prečistite in ji povrnete življenje ter jo s tem povrnete v njeno naravno stanje. Na voljo so številni izdelki, ki vodo poživijo - magneti, kristali, vrtinčenje, vibracije, tahion.

Znanost, ki stoji za poživljeno vodo, se morda zdi čarobna, vendar ni - temelji na fizikalnih zakonitostih vode oziroma njeni vibracijski resonanci in ne na kemijskih lastnostih.

Poživljena voda, ki smo ji spet vdahnili energijo, je pomemben dejavnik, ko gre za zdravje vseh živih organizmov.

Postenje z vodo

Poznamo več oblik posta in eden med njimi je posteneje samo z vodo. S tem enkrat tedensko ali pa en konec tedna na mesec omogočite prebavilom, da si odpočijejo in se obnovijo.

Če se postite z vodo, telo razkroji odvečne odpadne snovi, da se lahko odpre in osvobodi.

Manj kot počnete, bolje je - to je sijajna umetnost postenja. Ulezite se in ne počnite ničesar, kar je najtežje za naš podivjani um. Najbolje je samo opazovati in piti vodo. Tako boste razstrupili telo, odpadne snovi pa boste izločili z urinom.

Ko zbolite vam telo sporoča, da ne smete več početi, kar ste počeli dotlej, kar pomeni:

  • nehajte jesti in vzdržite se vseh dejavnosti, ki niso nujno potrebne. Energijo, ki bi jo sicer porabili za prebavljanje hrane ali brskanje po internetu, uporabite za odpravljanje zapor, ki jih imate v telesu. Zberite dovolj energije, ki jo potrebujete preprosto tako, da jo preusmerite iz procesov, kot so prebavljanje in razmišljanje.


Ko se postite z vodo, ste v mirovanju. Presenetljivo je, da imajo ljudje tako malo časa za brezdelje, ko pa imajo čas početi vse preostalo. Poskušajo najti rešitev, ki pa je tako preprosta, da je sploh ne morejo videti.

Taoistične meditacije pa so pravo nasprotje, saj dopuščajo razumu, da se umiri, zato vse stvari postanejo jasne - razumete tudi, kako pomembno je početi nič.

Začeli boste sprejemati zavestne odločitve, namesto da se zgolj odzivate, s tem pa začnete dobro in pravilno živeti.

To je wu wei, umetnost nepočetja.

Iz knjige Kozmično rastrupljanje:Taoističen pristop k notranjemu čiščenju; avtorja: Mantak Chia in William U. Wei