Zdravje: Znaki, ki vam sporočajo, da ste v dobrem zdravstvenem stanju

... ali pa tudi ne. Preverite.

Zdravje: Znaki, ki vam sporočajo, da ste v dobrem zdravstvenem stanju (foto: Profimedia) Profimedia
3. 11. 2020 | Promocijsko sporočilo

Ajurveda pozna 15 znakov, po katerih lahko sami ocenite kako zdravi ste, kako dobro deluje vaše črevesje in kako se počutijo bakterije v vašem telesu:

1) Vsakodnevno odvajanje blata do 7 ure zjutraj. Blato je v "klobasi" in nesmrdeče; brez vetrov, napenjanja, napihnjenosti.

2) Redno uriniranje (cca 7x na dan). Urin je nesmrdeč in prozorno rumenkaste barve, pH urina je med 7 in 7,5 (lahko ga preprosto zmerite z lističi, ki se jih kupi v lekarnah).

3) Potenje. Zmerno in nesmrdeče.

4) Dobra prebava hrane. Po hrani niste utrujeni in ne občutite teže hrane v želodcu.

5) Čutite lakoto (imate apetit ob pravem času) in jeste samo takrat, ko ste lačni. Čutite žejo. Popijete cca 3 dcl vode na 10 kg telesne teže na dan.

6) Ko greste spat, takoj zaspite. Celo noč spite brez da bi se vmes prebujali (čas spanja je odvisen od posameznika in je v povprečju od 4-8 ur). Čez dan ne spite.

7) Ko se zjutraj zbudite, ste sveži in polni energije ter pripravljeni za nov dan. Iz postelje skočite prerojeni.

8) Dobro slišite, kot ste slišali v otroštvu.

9) Dobro vidite, kot ste videli v otroštvu.

10) Dobro okušate, kot ste okušali v otroštvu.

11) Dobro vonjate, kot ste vonjali v otroštvu.

12) Dobro čutite. Imate razvit otip, kot ste ga imeli razvitega v otroštvu, ko ste zaznavali in se čudili nad vsem, kar obstaja okrog vas in v vas.

13) Koža je naravne barve, gladka in mladostna.

14) Vaš imunski sitem deluje odlično (ni prehladov, gripe, raznih vnetij, astme, alergij in drugih bolezni ...)

15) Vaše misli so mirne in pozitivne. V življenju ste zadovoljni in se dobro počutite.

Kaj pa če na večino zgornjih točk niste pritrdili? Potem morate čimprej obiskati svojega zdravnika ...

Zdravje je najbolj pomembno - kako do zdravnika brez čakalne vrste?

Vaše zdravje ne more čakati, zato je ob zdravstveni težavi ali poškodbi treba ukrepati takoj.

Konec dolgih čakalnih vrst in visokih stroškov zdravljenja

Čakalne vrste so velika bolečina slovenskega zdravstva že dlje časa - skoraj 10 mesecev boste čakali na operacijo kolena, 2 leti za operacijo krčnih žil, 8 mesecev za pregled pri dermatologu in še nekaj mesecev več za obravnavo pri revmatologu.

Zagotovo pa se boste strinjali, da vsako odlašanje z zdravljenjem v primeru bolezni ali poškodbe lahko stanje poslabša in močno podaljša čas, ki je potreben za okrevanje, medtem ko lahko pregled ali poseg pri zasebnem izvajalcu pošteno udari po denarnici.

Če bi vam rekli, da si dostop in kritje stroškov samoplačniških zdravstvenih storitev lahko zagotovite v samo nekaj dneh, bi nam verjeli?

Vzajemnino zavarovanje Zdravstvena polica namreč obljublja čisto drugačno izkušnjo zdravstva: brez čakanja, s popolno organizacijsko podporo ter v mreži zanesljivih in strokovnih izvajalcev

Zdravstveno polico je v veliki meri mogoče oblikovati po svojih željah in glede na vaš življenjski slog, hkrati pa si sami izberete tudi višino letne zavarovalne vsote za zdravstveno varstvo za področja, ki so vam najpomembnejša.

V zavarovanje sta vključeni še dve dodatni storitvi, in sicer posvet z zdravnikom v živo prek videa ali klasičnega klica in Dr. Posvet, varen in zaseben kanal, kjer lahko zdravniku prek izbrane aplikacije za klepet (Viber, Facebook Messenger, WhatsApp, ...) kadarkoli zastavite vprašanje, če ste v skrbeh. Na vaše vprašanje vam bo še isti dan odgovoril eden od sodelujočih zdravnikov.

Brezplačna asistenca - doma ali v tujini

Z Zdravstveno polico vam več ne bo treba klicati izvajalca zdravstvenih storitev, raziskovati procesov naročanja, pravilnega zaporedja obiskov pri specialistih, načinov dostavljanja dokumentacije ...

Dovolj je, da pokličete asistenčni center Varuha zdravja, ki sodeluje z izbranimi zdravniki in ustanovami (več kot 50 domačih in okoli 30 tujih partnerjev), ki dosledno zagotavljajo vrhunske storitve v primeru bolezni in poškodb. Za vas v celoti pripravijo načrt zdravljenja in vam pomagajo ter vas vodijo vse od začetka do zaključka zdravljenja, organizirajo obisk pri zdravniku specialistu in poskrbijo za morebitno organizacijo operativnega posega – doma ali v tujini.

Več o Zdravstveni polici preberite TUKAJ.

Fotografije: promocijsko gradivo in profimedia