Ženska, ki pozna skrivnost zdravilnih rastlin

Alenka Rozman je zdravilka z univerzitetno izobrazbo iz biologije in s številnimi darovi. Pravi, da je bila čudna že kot otrok, v gimnaziji pa se je počutila kot kaktus na jasi. Vse, kar si je želela, je bilo, da bi bila takšna kot vsi drugi.

Ženska, ki pozna skrivnost zdravilnih rastlin (foto: Shutterstock) Shutterstock
30. 7. 2014

A ni. Ima darove, kot je močna intuicija, sposobnost kanaliziranja in pogovarjanja z umrlimi (in drugimi duhovnimi bitji), sposobnost zdravljenja z bioenergijo in zelišči. Je tipična sodobna čarovnica.

Že v zgodnjih letih je znala oskrbeti različne rane, izdreti trne in celo z masažo olajšati išijas in druge bolečine. Z bioenergijo se je začela ukvarjati ob uglasitvi v prvo stopnjo reikija. To je tehnika zdravljenja s kanaliziranjem energije preko simbolov, hkrati pa ta tehnika zdravilcu odpira kanale in omogoča razvijanje intuicije in jasnovidnosti.

Tudi uporaba zelišč jo je vedno privlačila. Izhaja iz naravoslovno naravnane družine biologov, fizikov, kemikov in matematikov in odkar se spomni, so na družinske izlete jemali različne določevalne ključe za rastline, za lahko noč pa brali knjigo Mala čarovnica Lenčka, ki govori o zeliščih. Tako ni čudno, da je izbrala študij biologije, ki ji je dal širino tudi glede botanike. Izkušnje na tem področju ji je prineslo tudi delo vodičke v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani, kjer je delala v študentskih časih.

Z leti se ji je intuicija še dodatno močno izostrila in zaznavati je začela informacije v kristalih, rastlinah, pa tudi v čisto vsakdanjih predmetih – vedela je na primer, kdo je sedel na stolu in kakšne volje je bil. Začela se je pogovarjati s kamni in z rastlinami in se učila iz teh pogovorov, ki jih je nato primerjala s podatki v literaturi.

Kar naenkrat je bilo preprosto pripraviti čajno mešanico, ki je ublažila glavno težavo tistega, ki mu je bila namenjena. Trenutno deluje v zdravilsko-zdravnišekm timu Zdravilnega centra Medin, kamor jo je pripeljal močan notranji občutek. Kaj lahko ljudje dobijo od nje?

Tisto, kar pričakujejo. "Če se z vsem bitjem odločijo, da želijo ozdraveti, lahko zelo uspešno sodelujemo, sicer pa lahko olajšam trenutno trpljenje. Ne maram trditi, da lahko človeka ozdravim, vedno poudarjam, da mu le pokažem pot, pozdraviti pa se mora vsak sam. To pomeni, da stori vse, kar je za dobro zanj," pravi Alenka.

Pomoč pri njej lahko prejmete v obliki reiki terapije, včasih priporoči kristal za uravnoteženje energije, pogosto priporoča določeno čajno mešanico in včasih pokaže različne vaje za večjo gibčnost, moč ali pa energetske vaje. Uporablja tudi tehniko EFT, vodi skozi različne vizualizacije ali kako drugače dopolni terapijo. Ker vedno pusti, da jo pri zdravljenju vodi intuicija (oz. bitja, ki jih prosi za vodstvo – po navadi je to nadangel Rafael, mojster Hilarion ali kakšen drug mojster, odvisno od potrebe), niti dve terapiji nista enaki. "Pravzaprav je moja vloga podobna vlogi poštarja – poskrbim, da prava oblika energije in prave informacije pridejo na pravo mesto ob pravem času. Navodila, kaj je za posameznika najbolje, dobivam sproti. Vidim lahko tudi vzrok težave."

Kako nastajajo čajne mešanice

Alenka po navadi pripravi mešanico, ki vam trenutno najbolj koristi. Pri tem ji pomaga intuicija, saj ji prave rastline nekako padejo na pamet. Vedno pa nato še z nihalom pregleda celoten seznam zelišč, ki so na voljo pri zeliščarjih, v lekarnah ali živilskih trgovinah. Tako iz ogromnega nabora izbere zelišča, ki jih potrebujete. Sledi določanje količin oz. razmerja med zelišči v čajni mešanici. Pri tem si prav tako pomaga z nihalom. Nazadnje določi še način priprave čaja in kako ga je treba uživati.

Čeprav je vsak človek drugačen, se izkaže, da za podobne probleme nastanejo podobne čajne mešanice. Za težave z vranico in imunskim sistemom se v mešanici tako vedno znajdeta slez in šetraj. Slez redči sluz, saj je limfa v tem primeru po navadi izsušena, šetraj pa deluje na izboljšanje imunskega sistema.

Preberite tudi:


Vesna Fister, foto: Shutterstock