Kaj naj vaše astroznamenje naredi za bolj zdrav planet?

Skrb za okolje je izredno pomembno, v kolikor si želimo zagotoviti prihodnost za naše Zemlje. Preverite, kaj mora vaše astrološko znamenje narediti za bolj zdrav planet.

Kaj naj vaše astroznamenje naredi za bolj zdrav planet? (foto: profimedia) profimedia
15. 5. 2022

Oven: pridružite se čistilni akciji

Ste energični, dinamični in tekmovalni, zato naravnost obožujete skupinske izzive. Pridružite se kateri od akcij čiščenja okolice in se potrudite, da iz narave odstranite čim več strupenih smeti.

Bik: bodite pozorni na svojo prehrano

Veljate za gurmane, saj obožujete dobro hrano. Z veseljem pripravite okusne obroke doma ali pa se razvajate v vrhunskih restavracijah. Ravno hrana pa je lahko velik strošek za planet. Potrudite se uživati čim več lokalnih, sezonskih in ekološko pridelanih živil.

Dvojčka: bodite energetsko učinkoviti

Ste zelo radovedni in z veseljem spremljate razvoj sveta. Vašo pozornost bodo zagotovo ukradli tehnološki izumi, ki zagotavljajo večjo energetsko učinkovitost ter bolj zeleno prihodnost. Spoznajte jih in raziščite, kaj lahko vnesete v svoje življenje.

Rak: ponovno uporabite svoje stare stvari

Veljate za znamenje, ki se hitro naveže; tako na ljudi, kakor tudi na stvari. S težkim srcem zavržete stare predmete, za okolje pa je idealno, če jih ponovno uporabite. Svojim starim predmetom podarite nov namen.

Lev: premišljeno nakupujte

Znani ste po impulzivnih nakupih, bodisi oblačil, bodisi hrane. Zadajte si izziv, da si že pred nakupovanjem pripravite seznam stvari, ki jih res potrebujete in da se strogo držite zgolj seznama.

Devica: izdelujte svoja čistila

Pomemben vam je urejen in čist dom, zaradi česar pa pogosto uporabite strupena čistila, ki se nato zlijejo v odtok in onesnažijo vodo. Po spletu poiščite recepte za doma pripravljena čistila, ki so okolju prijaznejša.

Tehtnica: posadite čebelam prijazne rastline

Obožujete naravo in estetiko, zato boste z veseljem na svoj vrt nasadili čudovite rastline. Izberite take, ki so prijazne čebelam in tako pomagajte k ohranjanju teh pomembnih živali.

Preverite, katere rastline so čebelam prijazne >

Škorpijon: ozaveščajte druge

Ste ambiciozni, strastni in neustrašni, zato brez težav na glas poveste svoje mnenje. Svoja stališča podprete z dobrimi argumenti, zato vam ljudje radi prisluhnejo. Uporabite svoj glas za ozaveščanje o okoljski krizi.

Strelec: organizirajte svoje jedilnike

Zaradi vaše spontanosti so pri vas nenačrtovani izleti, zmenki in večerje nekaj povsem običajnega. A ravno zaradi spontanega življenja zavržete veliko hrane. Potrudite se organizirati svoje jedilnike tako, da porabite vsa živila, ki jih imate.

Kozorog: privoščite si trajnostna oblačila

Radi imate kvalitetna in luksuzna oblačila, v katerih se počutite dobro. Pogosto pa se vaša ljubezen sprevrže v veliko kosov, ki niso vedno okolju prijazni. Kupujte zavestno in raziščite trajnostne alternative.

Vodnar: v službo pojdite s kolesom

Ker z veseljem preživite čas zunaj, vam bo dobro delo, če se v službo namesto z avtomobilom odpravite s kolesom ali kar peš. Tako se boste že zjutraj nadihali svežega zraka in se napolnili z energijo.

Ribi: posadite svojo zelenjavo

Radi imate naravo, obenem pa ste izjemno skrbni in ljubeči. Posadite lastno zelenjavo, za katero boste z veseljem skrbeli, s še večjim veseljem pa boste uživali okusna živila, ki ste jih pridelali sami.