Kako uspevati v svetu kot visoko senzitivna oseba

Vabljeni v torek, 14. marca ob 18.00, v knjigarno Konzorcij na brezplačen dogodek založbe Primus, kjer bomo govorili o visoki senzitivnosti.

Kako uspevati v svetu kot visoko senzitivna oseba (foto: Primus) Primus
8. 3. 2023


Vas hrup in kaos pretirano vzdraži in čustva hitro preplavijo? Ali je to, da ste vsak dan nekaj časa sami, za vas tako pomembno kot hrana in voda? Ste po mnenju drugih »preveč sramežljivi« ali »preveč občutljivi«? Ali imate bujno domišljijo in žive sanje? Če so vaši odgovori pritrdilni, ste morda visoko senzitivna oseba.  
 
Pridružite se nam 14. marca ob 18. uri v Knjigarna Konzorcij na brezplačnem dogodku, kjer bo Ana Katarina Vehovar, urednica portala sensa.si in sama visoko senzitivna oseba, skupaj s psihoterapevtko mag. Manca Švara, ki sodeluje tudi z mojpsihoterapevt.si, raziskovala, kako nam visoka senzitivnost kroji življenje in kako lahko izkoristimo njene darove.   
 
Njun pogovor bo temeljil na svetovni uspešnici Visoko senzitivna oseba.  
 
Predgovor k slovenski izdaji je napisala prav Ana Katarina, ki v njem med drugim pravi: »Živeti kot visoko senzitivna oseba običajno ni preprosta življenjska naloga.  

Vendar, kot pravijo, vsakdo dobi svojo nalogo v življenju z razlogom. Naših prednikov in posledično tudi nas ni nihče zares naučil, kako se spoprijeti z vsemi svojimi raznolikimi občutki in predvsem, na kakšen način učinkovito izražati svoja čustva. Kako živeti, da nas življenje preveč ne izčrpa, in kako ustvariti bolj uspešne odnose. Vendar ta čas nas nagovarja, da se tega naučimo sami.  
 
Vedno bodo prišli dnevi, ko bomo svojo visoko senzitivnost videli kot največje prekletstvo. Prišli pa bodo tudi dnevi, ko se bomo iz nemoči počasi dvigovali v svoj steber moči. Nikakor pa naj si ne želimo postati manj čuteči, saj nam prav sposobnost globokega čutenja daje smisel ter omogoča barvito življenje in globlje odnose.  
 
Svet nas potrebuje, čeprav bi se včasih tako radi skrili pred njim.«
 
Več o dogodku preberite tukaj