Vabljeni na delavnico: Vračanje v izvorno energijo s fraktalno risbo

Kako si lahko s fraktalno risbo pomagamo krepiti svojo izvorno energijo? Na delavnici bomo preko uporabe Metode fraktalne risbe spoznali v kakšni energiji trenutno smo. Ali prevladuje naša izvorna energija ali ne. 

Vabljeni na delavnico: Vračanje v izvorno energijo s fraktalno risbo (foto: shutterstock) shutterstock
23. 3. 2023

V kolikor začnemo opazovati naša življenja lahko spoznamo, da so vloge ženske in moške energije pogosto zamenjane. Tako srečamo moške, ki prevzamejo žensko vlogo, se poženščijo in obratno pri nas ženskah lahko hitro opazimo presežek moške energije. Rečemo, da ženske postanejo možate. Tako se začuti njihova želja po vodenju, tekmovalnosti, dominiranju.

To nas hitro privede do neravnovesja in slabega počutja. V zamenjanih vlogah, v ne izvornih energijah se namreč nikoli ne počutimo dobro. Moški je telesno močnejši, ženske pa smo energijsko močnejše. 

Vsi poznamo simbol jin in jang, ki je star že več kot 5000 let in dobro je, da ga ozavestimo tudi pri pomenu delovanja ženske in moške energije v naših življenjih. 

Ženska (jin) in moški (jang) sta nasprotna vidika bivanja, izključujoča, polarna, a hkrati se dopolnjujeta – sta komplementarna, sta si v oporo in eden brez drugega ne moreta obstajati. In kar je najpomembnejše, brez polarnosti ni strasti. In kot pravi dr. Aleksander Šinigoj, polarnost je drugo ime za strast. V kolikor sta partnerja tako ženska kot moški v enaki energiji, ni polarnosti in ni strasti, želja po spolnosti ugasne.

Za doseganje ravnovesja je pomembno, da pri ženskah prevladuje ženska energija (jin) in obratno, pri moškem moška (jang). Če to sprejmemo in razumemo, lahko naši odnosi postanejo lahkotnejši in znotraj odnosa lahko dosežemo ravnovesje in harmonijo. 

Slika lepo prikazuje odnos med jinom in jangom, žensko in moško energijo. Prikazuje princip Enosti princip združitve ženske (jin) in moške (jang), energije.

Ženska (jin) je najmočnejša takrat, ko v prevladujoči ženski energiji vključuje tudi malo moške energije (jang) in obratno moški je najmočnejši takrat, ko poleg prevladujoče moške vključuje tudi malo ženske energije. 

Kot smo že omenili, pride ženska do Enosti oziroma ravnovesja samo ob dopolnjujoči moški energiji in za moškega velja obratno.

ŽENSKA v svoji ženskosti

Šele takrat, ko je ženska postavljena v svoji ženskosti, lahko ustrezno vstopi v uravnovešeno razmerje z moško energijo in aktivira vse svoje čare in neizmerne zmožnosti intuicije. 

Ko je naša izvorna ženska energija uravnotežena z moško smo v miru in polnem stiku s sabo in s svojimi občutki in lahko dobro uporabljamo svojo intuicijo in vse svoje ženske čare. Smo potrpežljive, tolerantne, kreativne, pa tudi sočutne in podporne, sprejemajoče, povezovalne itd.

V kolikor naša izvorna ženska energija ni uravnotežena z moško smo lahko izredno sprejemajoče, lahko imamo ogromno idej, a premalo fokusa in ambicioznosti ter osredotočenosti na cilj. Pogosto se tudi zgodi, da pozabimo nase in iščemo zunanje potrditve itd. Zapademo lahko v vlogo žrtve in naši ženski čari ugasnejo.

Zato je pomembno, da je v naši izvorni, ženski energiji vključen tudi del moške energije, da smo lahko tudi neustrašne in zaupljive, a ne na način, da pozabimo nase, ker s tem izgubimo svojo ženstvenost.

MOŠKI v svoji izvorni energiji

Moški v ravnovesju, v svoji izvorni energiji nastopa v vlogi ljubimca in lahko poskrbi za žensko. Je razumen, pogumen, odločen, zna se soočati z izzivi itd. Da je v ravnovesju potrebuje tudi malo ženske energije. V kolikor le te ni postane tekmovalen, fokusiran je le na zmagovanje, na osvajanje ciljev. Potenciala ranljivosti, lojalnosti in globoke intimnosti ne more razviti. Brez ženske energije se težje poveže s srcem, saj prevlada mentalnost, ki ga pogosto vodi, da deluje “z glavo skozi zid”. Je pogosto aroganten, sebičen, glasno govori, kontrolira in ni zmožen učinkovitega in smiselnega povezovanja.

Ko je moška energija ustrezno uravnovešena z žensko, je pristop do osvajanja ciljev zmehčan, poglobljen. Ni več površinski. Vse to mu brez ustreznega ravnovesja z žensko energijo enostavno ne more uspeti …

VRAČANJE V IZVORNO ENERGIJO S FRAKTALNO RISBO

Na delavnici bomo preko uporabe Metode fraktalne risbe spoznali v kakšni energiji trenutno smo. Ali prevladuje naša izvorna energija ali ne. V nadaljevanju bomo spoznali načine, kako si lahko povrnemo in krepimo svojo izvorno energijo z uporabo risbe in stikanja s svojimi lastnimi občutki.

Odgovorili bomo na vprašanja:

Kako se odraža ženska in kako moška energija?
Kakšna je razlika med žensko in moško energijo?
Kako vplivamo in vzpodbujamo žensko in moško energijo?
Zakaj je v odnosu pomembna izvorna energija partnerjev?
Zakaj je pomembna polarnost in na kaj vpliva?
Kako lahko izboljšamo odnose na kateremkoli področju življenja?
Kako si lahko s fraktalno risbo pomagamo krepiti svojo izvorno energijo?

TOPLO VABLJENI!

Na delavnico se prijavite preko spletnega obrazca:

https://docs.google.com/forms/d/1XHVK8_DdKJuKP_EaiGwfZ_9ZIKflPG0p4B1TG_gNPBo/edit

Naslov moje prve knjige je Pot ljubezni = pot k sebi. Zdaj lahko dodam, da je pot ljubezni, pot k sebi, tudi pot k svoji izvorni energiji. 

Tekst: Deja Muck