Ta teden prihajata sončev mrk in retrogradni Merkur

17. 4. 2023
Deli
Ta teden prihajata sončev mrk in retrogradni Merkur (foto: shutterstock)
shutterstock

Pestro bo. Preberite podrobno astro napoved, ki vam bo mogoče pomagala, da teden bolj mirno prebrodite. 

V teden se podajate z energijo Sonca v znamenju ovna, ki se počasi umika iz obzorja. Še vedno vam bo omogočalo, da začnete nekaj novega, težko pa boste v prvi polovici tedna pri miru. Vedeli boste, kaj hočete, in znali boste poiskati najhitrejšo pot do cilja. Neposredni in enostavno usmerjeni se boste lažje soočali z raznimi bremeni in težavami ter jih pustili za sabo osvobojeni. Najbolj boste zadovoljni, če vam bo uspelo doseči, da se življenje premika naprej aktivno, iskali boste predvsem kakovost. Pomemben faktor, ki vodi k boljšemu počutju bo soočenje s tistimi čustvi ter vzorci, ki so vas do sedaj najbolj vlekla navzdol. Najbolj samozavestno boste delovali, če se boste znašli v situaciji, ko morate prevzeti odgovornost in nekaj ali nekoga voditi.

V četrtek ob 8.13 uri se Sonce pomika v znamenje bika. Na področju dela in izobraževanja vas bo razveselila vztrajnost, ki jo boste znali spretno uporabiti tudi tisti, ki običajno prehitro odnehate. Naj vas ne zmoti, če se bo pojavilo nekaj ležernosti, ali če kakšen dan ne boste imeli dovolj energije, da dokončate z delom. Z veseljem se boste ukvarjali z domačimi vprašanji, še posebej v povezavi s starejšimi osebami, ki jim boste želeli nesebično pomagati in se jim posvetiti. Sočutje bo povečano, vendar pazite, da vas zaradi dobrote ne začne kdo izkoriščati. Vzemite si nekaj dodatnega časa zase in naredite naslednji pomemben korak.

SPET PRIHAJA RETROGRADNI MERKUR

Konec tedna bo sicer ugoden za poslovno in finančno načrtovanje, vendar Merkur v petek spremeni svojo smer gibanja v retrogradno. Poleg vse svoje zmede bo prinesel še več konfliktnosti, jeze in nepričakovanih situacij. Če želite ohraniti med sodelavci prijetno energijo, se poskušajte zadržati ter raje ignorirajte takšne in drugačne odzive. Če je zadeva starejšega izvora, lahko prinese dobre rezultate, sicer se odsvetuje, da sklepate nove dogovore in podpisujete pogodbe. 

VPLIV VENERE

V ljubezni vam bo zaradi Venere, ki se nahaja v znamenju dvojčkov, največ pomenilo to, da se boste lahko pogovarjali in pogovarjali, da boste na isti frekvenci in da si boste enaki tako na intelektualnem kot tudi na duhovnem nivoju. Ne bodite malenkostni v nežnosti in strasti, čeprav boste imeli ves čas občutek, da se vam nekam mudi ter da nekaj zanimivega zamujate. Opaziti bo pretirano samozavest in nerealno predstavo samega sebe. Hitro vam besede lahko uidejo iz ust, zato raje trikrat premislite, preden karkoli obljubite ali nekoga po krivici obsodite.

VPLIV LUNE ZA VSAK DAN

V ponedeljek zaradi energije lune v ribah in konjunkcije med Luno ter Neptunom pričakujte zmedeno delovanje in nekaj nepričakovanih zapletov. Največja težava bo, da boste marsikaj razumeli na svoj način. Določeni posamezniki se ne bodo strinjali z vašimi postopki, ki jih morate narediti, najboljša rešitev bo umirjen pogovor. Rešili se boste s samozavestjo, ki pa je ne bo enostavno doseči. Zresnili se boste, saj boste začutili potrebo, da morate postaviti določene stvari na svoje mesto. Dan bo ugoden za spiritualne zadeve, kreativno delovanje in meditacijo. 

V torek se medla energija umika in z luno v ovnu prihaja jasen pogled na sedanjost. Oddahnili si boste, saj boste končno rešili določene zadeve, za katere morda niti niste bili odgovorni. Vpliv, ki bo skril vse nežnosti in umirjenost, zato bo v komunikaciji in odnosih zaznati nekaj spontanega pridiha. Iskali boste resnico in uporabljali direktnost, kar pa lahko tiste, ki ne delujejo najbolj pristno zmoti. Prihaja tudi več nestrpnosti in želja po tem, da je vse česar se dotaknete enostavno. Na vsakem koraku in v vsaki situaciji boste želeli prevladati, podrediti se bo misija nemogoče.

V sredo, ko se bo luna še nahajala v ovnu, se boste znašli v gužvi, ki lahko določene posameznike vznemiri. Nikar se preveč ne obremenjujte, raje se priklopite na energijo konjunkcije med Luno in Jupitrom, ki podarja srečna naključja. V medsebojnih odnosih boste prodorni, odprti, ter pripravljeni na vse, kar se vam bo ponudilo. Ker boste tako zelo pozitivno naravnani, besede ne enostavno ne boste poznali. Vihrava energija se bo umaknila od kompliciranja ter globokih razčlenjevanj. Na cesti boste nekateri ignorirali prometne predpise, zato je pametno da ste bolj previdni.

V četrtek zgodaj zjutraj nastopi sončev mrk, nato mu sledi premik lune v znamenje bika. Čeprav boste na vso moč hrepeneli po tem, da bi bili zadovoljni in notranje umirjeni, nič ne bo enostavno. Pojavljale se bodo tudi raznorazne blokade v komunikaciji, nesporazumi, zastoji v prometu, trgovinah in uradih. Če boste morali čakati, se boste zmrdovali, kako se nikamor nič ne premakne, kar vas ne bo čisto nič pomirilo. Tudi motorika bo nekoliko bolj nestabilna in negotova, zato se varujte manjših nezgodic, ki bi vam lahko pokvarile dan. Vaš korak bo bolj nestabilen in prijem pa bolj omahljiv.

V petek prihaja konjunkcija med Luno in Merkurjem, ki bo poskrbela, da se bo komunikacija znova umirila. Privoščili si boste nekaj prijetnih trenutkov in z marsikakšno zadevo, ki vam še včeraj ni bila všeč, se boste sedaj strinjali. Hrepeneli boste po dogodkih s pridihom topline. Najprej razjasnite vsa dejstva se in šele nato pojdite v akcijo, da slučajno ne zapravite kakšne priložnosti. Besede naj bodo bolj premišljene, saj bodo imele večji pomen kot v preteklih dneh. Težko se boste uprli mamljivim okusom, zato je to čas, ko kazalec na tehtnici hitro poskoči. Dovolite si sanjariti, vendar kljub temu ostanite na realnih tleh.

V soboto zjutraj, ko se bo luna še nahajala v biku, bo vaše počutje odlično. Glede na to, da je svetovani dan Zemlje, se boste povezali z zemeljsko energijo in postorili kar je potrebno postoriti na vrtu ali v okolici doma. Na področju čustev boste močnejši in bolj zaupljivi, kar vam bo olajšalo številne situacije. Podali se boste v notranji svet razmišljanja. Ne iščite popoldne, ko se bo luna nahajala v znamenju dvojčkov vzrokov za sabo voljo in nemir drugje, raje jih poiščite pri sebi. Prihajajo tudi nestrpnost, netolerantnost, vznemirjenje in razdražljivost, zato fizično in psihično energijo usmerite v športne dejavnosti. 

V nedeljo bo zaradi energije dvojčkov prisotna raztresena vibracija, ki vas lahko prisili v površne korake. Rešila vas bo konjunkcija med Luno in Venero, ki vam bo pričarala razigranost na vseh področjih. Pozornost boste namenjali iskrenim prijateljskih odnosom ter tistim, ki se počutijo kot da bi bili izgubljeni. Na plano lahko pridejo tudi razne neresnične informacije, zato se potrudite da preden skočite in odreagirate vse skupaj dosledno preverite.

Pripravil: Horoskop.si

Vas morda zanima:

 

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk