Retrogradni Merkur in lunin mrk prinašata nekaj zmešnjave

Ne bodite presenečeni, če se nič ne bo uspelo uspešno rešiti, skoraj nemogoče bo tudi načrtovati. V obdobju retrogradnosti je namreč težko sprejemati odločitve. Tudi če bo sprejeta odločitev, se ta lahko spremeni. 

Retrogradni Merkur in lunin mrk prinašata nekaj zmešnjave (foto: Profimedia) Profimedia
9. 5. 2022

Zaradi Sonca v biku, ki bo v tem tednu vplivalo na vas, pričakujte trdoglavost, prizemljenost, vztrajnost, zanesljivost, zvestobo in čutnost. Pomembno bo tudi materialno premoženje, kako ravnate in čutite pri ustvarjanju denarja, ter lastnosti, ki jih cenite pri sebi in drugih. Delovali boste kot stabilen posameznik, usmerjen v dosežke. Ker ne boste najbolj spontani, poleg tega boste ukrepali počasi, se lahko marsikatera zadeva izmuzne iz obzorja. Tokrat boste zelo čutni, uživali boste v užitkih hrane, udobne zofe, vonja rož ali pomladnega dežja ter prijetnih melodij. Vse boste zaznavali bolj intenzivno.

V kočljivih situacija vas lahko reši zanesljiv trud, ki se bo zagotovo izplačal. Varnost bo ključnega pomena. Posesivnost se lahko pokaže na vseh področjih življenja, zato se boste bolj kot z drugimi ukvarjali s sabo. Napeli boste vse svoje moči in se skušali boriti še enkrat. Prisotne bo več motivacije in realnih vzgibov, s katerimi se boste potrudili zase izboriti boljšo možnost.

Če bo karkoli zahtevalo dodaten napor ne boste niti poskusili s tem, saj boste strmeli k ležernim rešitvam. Kar boste imeli enkrat za svoje, ne boste izpustili iz svojih rok. Lastnina vam bo dajala občutek varnosti in mirnosti. V tem obdobju se pripravite na zanimiva popotovanja v svet erotike. Če se boste odločili za hujšanje, bo vse skupaj potekalo bolj počasi, vendar veliko bolj zanesljivo. Kaže se izredna vztrajnost, vaše prehranjevalne navade bodo bolj zdrave, saj vas bo to področje veliko bolj zanimalo. 

Merkur v znamenju dvojčkov se v torek prične gibati retrogradno. V tem času ne delajte nobenih pomembnih korakov. 

Ne bodite presenečeni, če se nič ne bo uspelo uspešno rešiti, skoraj nemogoče bo tudi načrtovati. V obdobju retrogradnosti je težko sprejemati odločitve. Tudi če bo sprejeta odločitev, se lahko spremeni, bodisi takoj po tem, ko se bo Merkur preusmeril v direktno gibanje. To ni pravi čas za podpisovanje nobenih pogodb ali sklepanje novih sporazumov. Čeprav bodo vaše zaznave morda zelo ljubeče, besede, ki tečejo iz vaših ust, nakazujejo drugačne vibracije. Med retrogradnostjo nihče ne razmišlja popolnoma jasno in kasneje boste morda obžalovali svojo odločitev. Samo počakajte, kajti če gre za res pomemben nakup, ga boste po retrogradnosti še vedno želeli. 

Venera v znamenju ovna prebuja ljubezen ter se izogiba globinam. Močno boste cenili svojo neodvisnost, ustrezala vam bo prijetna napetost v odnosih. Potrebovali boste izziv in nenehno pozornost. Delovali boste zelo direktno in odkrito, zato se lahko v tem tednu razkrije tudi kakšna skrivna zadeva. V razmerjih boste hrepeneli po vodilni vlogi ter dinamičnemu delovanju.

V torek se po dolgem času Jupiter zavihti v znamenje ovna in prinaša željo po aktivnem delovanju ter novih neznanih priložnostih. Obdobje, v katerem lahko rešite zaplete ter osebnostno napredujete.

VPLIV LUNE ZA VSAK DAN POSEBEJ

Navdih boste v ponedeljek, ko se bo luna nahajala v znamenju leva, črpali iz osebnih izkušenj. Spremljalo vas bo navdušenje, zato je pomembno, da sledite svojemu srcu. Izognili se boste vsem tistim posameznikom, ob katerih ne čutite spoštovanja. Prvi krajec vas spodbuja, da tvegate, ter da zaupate v vrednost tega, kar počnete. Delovali boste kot voditelji s samozavestjo, ki izžarevajo sporočilo, da življenje ni le dobro, ampak je lahko tudi zabavno. V ljubezni bo temelj ponosa preprečeval, da bi pokazali preveč ranljivosti. 

V torek, ko bo luna v devici, lahko nastopi nekaj težav v zvezi s prehranjevanjem, prebavo in osebnimi mejami. Temna stran vpliva bo izražena z ekstremi zaskrbljenosti in hipohondrije. Za razbremenitev od napornega urnika bodo najboljša rešitev samotni sprehodi za razbistritev uma, umirilo vas bo povezovanje z naravo. Rutina postaja vsakodnevna čustvena potreba. Prepričale vas bodo tudi navade, ki razgibajo aktiven um, kot so reševanje križank, branje jutranjih časopisov ali knjig. Všeč vam bodo tisti, ki ponujajo praktične vpoglede in logično razmišljanje, tisti, katerih um je po naravi kaotičen, pa vas bodo vznemirjali v negativni smeri.

Tudi v sredo bo ključnega pomena ohraniti zdravo ravnovesje ter sprejeti naklonjenost in pomoč, v kolikor jo potrebujete. Želeli se boste znebiti vseh motečih dejavnikov ter stanovanje in pisarno spraviti v red.

V četrtek, ko bo luna v tehtnici, pričakujte lahkotno, zračno energijo, ki bo razpršila trde začrtane meje. Jasno vam bo, da ima vsaka zgodba dve plati, trudili se boste v smeri iskanja kompromisa. Ponovno boste zaznali svojo prirojeno pravičnost, kar vas vodi k temu, da lažje pridobite zaupanje drugih. Ker boste zaznavali obe strani vsake situacije, lahko to vodi v neodločnost. Zasledovanje ciljev lahko zadiši po preračunljivosti. Če ne boste sposobni izraziti svojih občutkov, se lahko posledice izrazijo najpogosteje v obliki nelagodja v želodcu.

Umetnost bo tista, ki vas bo tudi v petek in soboto zjutraj, ko se bo luna še nahajala v tehtnici, povabila v svoj svet. Ustvarjanje bo rešitev za nakopičene težave in slabe misli.

V soboto popoldne in v nedeljo se bo luna nahajala v znamenju škorpijona, zato boste ves čas stremeli k dogajanju. Zadovoljni boste v strastnih, dramatičnih ljubezenskih povezavah. Ne bodite pa presenečeni, če boste izjemno občutljivi, saj boste absorbirali vse vibracije, dobre in slabe. V kolikor boste bolj zaupali, se boste naučili zaupati svojim močnim instinktom glede situacij in ljudi. Doživljali boste močna čustva, ki pa se jih boste bali izraziti. Skušajte izkusiti globoko čutnost v ozračju zaupanja.

Za vikend bomo tudi že močno čutili prihajajoči lunin mrk, ki se bo zgodil v pondeljek, 16. maja ob 06.12 uri. 

--> Preberite si še: Krvav LUNIN MRK v ŠKORPIJONU 

Pripravil: Horoskop.si

Preberite še: