Astro napoved: Prihaja jesensko enakonočje in mlaj ter sonce v tehtnici

Podrobna astro napoved za teden od 19. do 25. septembra.

Astro napoved: Prihaja jesensko enakonočje in mlaj ter sonce v tehtnici (foto: shutterstock) shutterstock
19. 9. 2022

Energija Sonca v devici, ki vas bo spremljala skozi teden, bo nekoliko zahtevna. Bolj boste izbirčni in kritični, vendar bo vaša pozornost do podrobnosti obarvana s konkretnimi razlogi. Naklonjenost k učinkovitosti, spretnosti in iznajdljivosti bo povezana z zemeljsko energijo, ki vas bo obdržala na realnih tleh. Kar vam v življenju ne služi, bo postalo še bolj neusmiljeno. Na poslovnem in finančnem področju boste razumni in praktični. Tokrat lahko natančno določite podrobnosti in poiščete skrbne ter natančne rešitve. 

V petek nastopi začetek jeseni, narava bo sedaj zablestela v najlepših barvah, ki so polnejše, bolj barvite in navdihujoče. Energije Sonca, ki preide v znamenje tehtnice vas bodo spodbujale k učenju in spoznavanju novih pristopov.

V ljubezni bo čas za izpopolnjenost in iskanje harmonije. Usmerili se boste v to, da prodorno napredujete in poudarjate lastni interes. Seveda boste pri tem imeli kar nekaj težav, ko bodo drugi od vas pričakovali razne usluge, vi pa boste težko rekli ne. 

Mir in skladnost vas vodita v povezovanje. V ospredje se pomikajo poštenost, milost in prijetni komplimenti. Odnosi bodo obogateni z globljim pomenom in čutnimi vibracijami. Mostovi, ki jih boste gradili bodo predvsem stabilni. Intenzivno spoznavanje samega sebe je lahko tokrat velik korak k usklajenosti z drugimi.

Retrogradni Merkur se v petek seli iz znamenja tehtnice v devico. Prihajajo dvomi in meglene misli, saj se boste težje kot običajno samozavestno zavihteli v rešitve. Čeprav boste zelo dobro motivirani in vztrajni, bo primanjkovalo spontanosti in odločnosti, zato lahko kakšen projekt ali ideja v tem času obtičita. Komunikacija bo malce bolj intenzivna, šale morda ne boste zaznavali na ustrezen način. 

Z Venero, ki se bo nahajala v znamenju device, boste želeli poslanstvo in občutek, da imate vse pod nadzorom. Prihaja pragmatičen pristop k ljubezni, naklonjenost boste skušali izraziti s prijaznimi dejanji in obljubami. S tem vplivom bo skoraj nemogoče koga pretentati, stremeli boste k pravi resnici, ne glede na to, ali je dobra ali ne.

V odnosih boste težko spregledali napake drugih, zato boste za marsikoga delovali hladni, kritični in brez sočutja. Ta vpliv namenja več pozornosti čistoči, higieni in urejenosti. Površnost vas lahko tako zelo zmoti, da izgubite interes. Popolnost boste iskali v vseh pogledih svojega življenja. 

VPLIV LUNE ZA VSAK DAN POSEBEJ

V ponedeljek, ko boste zaznavali vibracije lune v raku, pričakujte poglobljen občutek in močno povezavo s čustvenim delovanjem. Z veseljem boste sprejemali toplo naklonjenost in prebujali občutek intimnosti, bodisi kot prijatelj ali ljubljena oseba. Z veseljem boste skrbeli za vse, še posebej za ranljive. S trdim delom lahko uspešno razbremenite vso čustveno intenzivnost. Zapomnili si boste vsako izkušnjo ter negovali čustvene vtise. Spremljalo vas bo tudi vodilo, da lahko odpustite, vendar pozabili ne boste. 

Domišljijski duh vas tudi v torek, ko se bo luna skozi dan nahajala v raku, vodi v številne kreativne korake, presenečeni boste nad tem, česar boste zmožni. Temna stran vpliva je, da boste morda držali eno nogo trdno zakoreninjeno v preteklost. Področje financ bo nekoliko v ozadju. Pozno zvečer pa prihaja prijetna energija, saj luna prehaja v leva.

V sredo in četrtek vas vpliv lune v levu vodi k temu, da zahtevate spoštovanje in iskrenost. Ego bo na najvišji stopnji in pogumni se boste znali v vseh situacijah odločati sami. Zaradi pretiranega ponosa boste želeli zaščititi svoje občutke, godila vam bo predvsem pozornost. Prihaja tudi dramatičnost, zato se boste vsega lotevali z velikimi koraki in unikatnim slogom. Težko se boste pretvarjali, zato je pomembno, da sledite svojemu srcu. Hrepeneli boste tudi po stabilnosti v odnosu. Zaznavali boste sončno plat življenja in ljudi. Pohvalili se boste lahko kot naravni voditelji s samozavestjo, ki izžarevajo sporočilo, da življenje ni samo resno, ampak tudi zabavno. V ljubezni bo temelj ponosa preprečeval, da bi pokazali preveč ranljivosti. 

V petek dopoldne luna prehaja v znamenje device, zato se bo pozornost preusmerila na področje prehranjevanja in postavljanje osebnih meja. Prihaja tudi vpliv konjunkcije med Soncem in Merkurjem, ki se bo dotaknil predvsem področja komunikacije. Negativna vibracija se bo se izražala s skrajnostmi in nakopičenimi skrbmi. Nikar se preveč ne izogibajte sprememb, ne dovolite si da bi se počutili preobremenjeni. 

Samotni sprehodi bodo tudi v soboto, ko se bo luna nahajala v devici odlično pomagalo za čiščenje misli in čas, porabljen za delo, bo postal bolj zanimiv. Všeč vam bo reševanje križank, branje jutranjega časopisa ali brskanje po spletu. Ključnega pomena bo ohraniti zdravo ravnovesje v odnosih.

V nedeljo popoldne luna prehaja v tehtnico, nastopi tudi mlaj, zato lahko na videz zdrava rutina postane manjše breme.

Več o MLAJU si preberite TUKAJ. 

Delovali boste bolj zadržano, spoštovali boste tiste, ki ponujajo praktična spoznanja in logično razmišljanje. Potrebovali boste komplimente in občutek, da nekomu pripadate. Pomembna bo izbira ljudi, ob katerih se čutite sprejeti in predvsem cenjeni. Težko boste sami, saj bose ves čas hrepeneli po izmenjavi mnenj. 

Pripravil: Horoskop.si