Astro napoved: To je lahko teden napredovanja!

Preberite si tedensko astro napoved Sensa astro kluba od 6. do 12. februarja 2023.

Astro napoved: To je lahko teden napredovanja! (foto: shutterstock) shutterstock
6. 2. 2023

Sonce se bo gibalo v znamenju vodnarja, zato se lahko ponovno povežete s tistim delom sebe, ki bi ga morali razčistiti. Vpliv ponuja priložnost, da se odmaknete od individualnih prepričanj. Prihaja energija, s katero boste bolj pogumni, veličastni, lažje si boste pridobili tuje spoštovanje. Z veseljem boste razširili svoja obzorja, še posebej na področju kulture. Lahko tudi poudarite lastnosti, ki so bile dolgo potlačene.

Če se boste znali na primeren način odzvati, je lahko ta teden obdobje napredovanja. Pričakujete lahko izboljšanje na določenih področjih, morda boste želeli popraviti določene napake, ki ste jih storili v preteklosti. Nevednost pa vas lahko privede do negativnih izidov ali zelo bolečega procesa preobrazbe. 

Ne bo pa vse tako optimistično, saj se boste nekateri ukvarjali s težavami v zvezi s skupnimi računi, dediščinami in lastnostmi prednikov, kar lahko nenadoma postane nekaj, kar je potrebno sistematično rešiti.

Počutili se boste kot reševalec težav, ko se boste ukvarjali z eno težavo, se lahko pojavi druga. V tej fazi se lahko lažje soočite tudi s finančnimi izgubami. Hrepeneli boste po inovacijah, usmerjeni v prihodnost. Aktivirana vodnarjeva energija spodbuja tudi tehnološki preboj, zato boste še več časa preživeli na spletu. Poskusite, karkoli počnete, vztrajati do konca, v nasprotnem primeru se lahko počutite neizpolnjeni.

Prihaja zmožnost delovati bolje, kot je bilo pričakovano. V težjih situacijah vas lahko rešita progresivni um ter zmožnost brezskrbno slediti rutini. Odprti boste za spremembe, idealistični, a v svojih mnenjih konkretno prepričani v svoje rešitve. Radovedni, vizionarski, duhoviti, napredeni in odkriti boste hitreje spregledali pravo možnost ter jo tudi udejanjili. S tem vplivom boste pripravljeni sprejeti velike spremembe v življenju, saj boste hrepeneli po izzivih. Računalniki, telefoni, tehnika, vse to bo še vedno aktualno, lotite se lahko tudi kakšne bolj zapletene naloge, saj bodo možgani delovali zelo zbrano.

Merkur, ki se bo do sobote nahajal v kozorogu bo zelo hiter pri sprejemanju odločitev in odločen, ko se bo potrebno zbrati. Povezani boste z oddaljenimi idejami, tudi tistimi, ki se zdijo na prvi pogled neizvedljive. Nato prihaja preko Merkurja v soboto energija vodnarja, zato vas lahko ekstremistična stališča vodijo v trmo in lahkomiselnost. Zelo boste samozavestni, morda celo preveč, zato vas lahko vsaka zavrnitev še bolj zmoti. Na vsak način se boste želeli usmeriti k logičnemu, objektivnemu razmišljanju, privlačili vas bosta znanost in tehnologija.

Venera v znamenju rib bo teden popeljala v čustven, umetniški, empatičen ter nekoliko občutljiv vrtiljak. To je vpliv, ki poudarja ljubezen. Odpira vam srce, spodbuja ranljivost in brezpogojno ljubezen. Čustvena globina bo vaša tolažba, če na ljubezenskem področju niste najbolj zadovoljni. Romantična in zasanjana energija bo intenzivna, zato lahko v določenem trenutku preveč zaplavate in pozabite na stik z resničnostjo.

VPLIV LUNE ZA VSAK DAN POSEBEJ

V ponedeljek se boste podali z energijo lune v levu, ki bo povzročila, da boste povsod opaženi. Pazite pa, da vas poudarjen ego ne popelje v narcistično delovanje, ki bi lahko marsikoga zmotilo. Ponosni boste na svoje ideje, strmeli boste k temu, da pogumno izpeljete vse, kar ste si zastavili. Počutje bo obarvano s pozitivnimi vibracijami, zagotavlja vam dovolj energije in živahnosti, s katero se boste lotevali vsega, kar se bo znašlo na urniku. Zaradi povečane zagnanosti ste v nevarnosti, da pregorite ker si ne vzamete dovolj časa za počitek. Ob 22.14 uri luna prihaja v devico, zato boste postajali vedno bolj zadržani.

V torek se bo luna nahajala v znamenju device, zato bo najbolj pomembna produktivnost na področju kariere, prepletena z ugodnim finančnim stanjem. Če ste preobremenjeni, pojdite v gozd, le tako se boste malce iztrgali iz objema delovne preobremenjenosti. Ravnovesje boste našli, če boste poslušali svoje telo in sledili svojim nagonom o tem, kaj je pristno in kaj vas razveseljuje. Prihaja občutek, da ste zreli in vsestranski, vse boste želeli držati pod nadzorom. 

V sredo, ko se bo luna nahajala v devici ne boste želeli biti preveč odvisni od drugih, zato boste delali v smeri, da premagate razne vzorce soodvisnosti. Ker boste usmerjeni k pretiranemu delovanju, vas bo strah pokazati kakršno koli čustveno razsežnost. Materializem in ambicioznost se bosta prepletala in težko se jima bo kljub kulturnemu prazniku izogniti. Prihaja pa zanimiva usklajenost, ki vas bo ščitila pred napetimi koraki in konflikti. Sledili boste svojim zaznavam, vendar boste težko prišli do bistva.

V četrtek ob 9.46 uri prehaja luna v tehtnico, zato se hladne energije umirjajo, nadomestila jih bo prijetna vibracija, ki bo še posebej naklonjena medsebojnim odnosom. Težje kot običajno boste delovali v samoti. Brez nekoga, s katerim bi lahko delili svoje mnenje, se boste počutili nepopolni. Prebuja se težnja po harmoniji, miru in popuščanju. Sočutni in zaskrbljeni se boste tako kot s svojimi zadevami ukvarjali tudi z zadevami, povezanimi z bližnjimi. Še posebej pomemben bo duševni odnos. 

V petek, ko bo luna v tehtnici boste s prefinjenim načinom prebujali diplomatske rešitve, trdo delo vas ne bo zanimalo, saj boste premalo motivirani zanj. Idealistični pogled lahko, če se ne boste znali ustaviti povzroči veliko nezadovoljstva. Po spletu boste sklepali nova poznanstva, prihaja tudi povečana želja po medsebojnem razumevanju. V negativnem smislu bo malce trpela sposobnost sprejemati odločitve, ker boste bolj nagnjeni k dvomom in obotavljanju. Dojemljivi boste tudi za razne alternativne zadeve.

Sobota bo zanimiv dan, skozi katerega se boste z energijo tehtnice spoznali kaj je prav in kaj ne, ter česa si globoko v sebi želite. Nato prehaja ob 19.34 uri luna v škorpijona. Ne bodite presenečeni, če vas bodo bližnji želeli imeti pod nadzorom. Težko se boste zvečer, če se boste z ljubljeno osebo kam odpravili izognili posesivnosti in ljubosumju. Ogromno fizične in psihične energije se bo kopičilo v vas, zato bi jo bilo potrebno sprostiti s športnimi dejavnostmi.

V nedeljo boste zaradi strastne in močne energije škorpijona pod pritiskom, saj boste imeli ves čas občutek, da se povsod skrivajo določena sumničava ozadja. Tudi če ste bili do sedaj prepričani, da je nekdo popolnoma zvest in predan, lahko tokrat podvomite v vse skupaj. Sposobnost globokih psihičnih zaznav vam bo do omogočila, da se potopite v globino. Rokovali se boste tudi s tveganjem ter regeneracijo. Če ne boste sposobni odprto izraziti svojih občutkov, se lahko pojavijo napetosti ter bolečine. 

Pripravil: Horoskop.si