Astro napoved za ta teden: Venera prinaša nežne trenutke

Preberite si tedensko astro napoved Sensa astro kluba od 13. do 19. februarja 2023.

Astro napoved za ta teden: Venera prinaša nežne trenutke (foto: shutterstock) shutterstock
13. 2. 2023

V ospredje poleg ljubezni, ki bo zaznamovala teden s Soncem v znamenju vodnarja, stopajo široka družbena vprašanja. Ohraniti objektiven položaj bo tokrat zanimiva prednost, s katero se boste lažje prebili skozi ovinke usode. Povezovali se boste z izmenjavo idej, logike in dejstev. Znali se boste osredotočati na tisto, kar bo koristilo največjemu številu ljudi, ne pozabite pa tudi nase. Motivirale vas bodo ideje, ki imajo daljnosežen politični ali znanstveni doseg, namesto da bi se osredotočali na osebne skrbi ali kratkoročne premike. 

Tako boste na trenutke samosvoji, da ne bodite presenečeni, če boste delali, kar hočete, kadar hočete, in se za to nikomur ne boste opravičevali. Ekscentričnost, ki bo brez meja, se bo povezala z briljantnim umom in prebudila razmišljanja zunaj okvirov.

Razmišljali boste dlje od možnosti in si skušali zamisliti prihodnost, h kateri lahko nekaj dobrega tudi sami prispevate. 

Včasih boste odreagirali zelo hladno. V negativnem smislu se lahko znajdete v konfliktih z ljudmi, ki imajo drugačne poglede in vrednote. Meditacija in poglobitev vase vam lahko pomaga nadzorovati čustva in sočustvovati z drugimi. Na področju zdravja so lahko bolj pogoste težave, povezane s kožo in želodcem.

V soboto pozno zvečer Sonce prehaja v znamenje rib, ki vas vabijo v svet globine.

KAJ PRINAŠA MERKUR

Merkur v vodnarju bo preprečil pretirano poglabljanje v zadeve ter to, da bi vaša čustva ovirala resnico. Situacije, v katere ste čustveno vpleteni, boste sposobni zaznati skozi racionalen objektiv. Ljudi boste zaznavali takšne, kot v resnici so. Pazite pa, da ne zanemarite čustev drugih ljudi. Lahko se vam zgodi, da boste izgubili stik s svojimi občutljivimi stranmi, zato se morate potruditi, da previdno izbirate besede. Ponovno ocenite svoje ideje, preden jih razkrijete, saj boste sedaj nanje gledali drugače. Zavržete lahko tisto, za kar veste, da ne prinaša rezultatov. Bolj vas bodo zanimala dejstva kot občutki, zaradi česar se lahko zdite brezčutni. 

VENERA IN LJUBEZEN

Venera vas bo v tednu, ki vključuje praznik zaljubljenih, popeljala v uživanje v nežnih trenutkih in romantičnih dogodivščinah. Pojavi se lahko občutek, da ste napačno razumljeni. Meje se bodo zabrisale, vse postaja podobno umirjenemu jezeru, o divji vsebini ne bo niti sledu. Želeli boste odpuščati, dopuščati in nesebično dajati. Skušajte se izogniti tistim, ki bi lahko izkoristili vašo občutljivo in popustljivo naravo. Očarljivi in igrivi boste želeli bližnjim podariti čudovito izkušnjo, storili boste vse, da bi pomagali svojim najdražjim, tudi če je to drobno presenečenje.

VPLIV LUNE ZA VSAK DAN

V ponedeljek, ko se bo luna nahajala v znamenju škorpijona, nastopi tudi zadnji krajec. S pogumnim nastopom boste čustva prebudili ravno v pravem trenutku, prav tako tudi strast, ki bo ves čas silila na plano. Če ste samski, se boste podali v žgečkljive pogovore preko sporočil. Če hrepenite po uvajanju kakšnih sprememb, pričakujte dodaten zagon. Sedaj se lahko lotite tudi tistih zadev, s katerimi ste odlašali, ker niste zaznavali pravega navdiha. Bolj bodo zadeve zakomplicirane, bolj vas bodo privlačile. Počasnosti tokrat ne boste prenašali. 

V torek, na Valentinovo, vas bo razveselila energija lune v znamenju strelca. Vse bo enostavno, zanimivo bo, da ne boste ničesar pričakovali, pa se bo kljub temu vse odvilo v spontani smeri. Umetnost, glasba in prijetno vzdušje lahko polepšajo trenutke, ko se boste želeli z nečim nagraditi, morda v dvoje. Hudomušni boste vsekakor popestrili zmenek in razveselili ter nasmejali vse tiste, ki jih imate v svojem srcu. Želeli boste, da se v vaši bližini dogajajo lepe stvari in kljub notranjemu nemiru, ki bo občasno silil na plano bodo vaše reakcije prijetne.

V sredo boste z energijo lune v strelcu preobremenjeni, zato boste na trenutke težko sledili in kakšno zadevo morda izpustili. Nepotrpežljivi boste tudi tisti, ki vas čakajo naporne in zahtevne po možnosti analitične naloge. Želeli si boste le sproščeno dihati. Nikar ne bodite presenečeni, če se bo marsikaj samo od sebe obrnilo v drugo, bolj prodorno smer.  Težko boste prikrili resnico in prava čustva, zato se niti ne trudite, raje predstavite zadeve takšne kot so v resnici. Rojeni v ognjenih znamenjih, vihrali boste sem ter tja, brez da bi razmišljali o resnih zadevah in obveznostih. Pojavi se lahko občutek, da določene malenkosti niso več tako pomembne, ter da se vam ni potrebno preveč obremenjevati.  

V četrtek, ko luna prehaja v znamenje kozoroga, spremlja pa jo tudi konjunkcija med Soncem in Saturnom prihajajo težke ter obremenilne energije. Brez pravega razloga se boste počutili utesnjeni, prihaja občutek da je energija blokirana, razmišljanje pa bo bolj mračno. Ker boste povsod zaznavali le omejitve, boste nenehno na preži. Reši vas lahko nagibanje k preizkušenim vrednotam. Zamegljeni vzorci in napačna prepričanja vas ne bodo zanimali, saj boste usmerjeni v to, kako bi lahko karierno napredovali. Intelektualno obarvane misli in besede bodo nekaj, kar vam bo pisano na kožo.

V petek, ko bo luna v kozorogu boste čutili bolj resne vibracije. V odnosih lahko pričakujete nekaj zapletov saj boste zadržani, ker vas bo spremljal občutek, da se zaradi dolžnosti in odgovornosti ne morete sprostiti. Energija kozoroga je lahko odličen namig, da boste tisti ki ste preveč raztreseni začeli delovati bolj zrelo. Najbolj pomembna bo osebna odgovornost, v smislu vzdrževanja pozitivne energije, stabilnih čustev in notranjega miru. Dogajalo se bo še posebej na področju dela in denarja, kamor boste vlagali vso energijo. Resne posledice imajo lahko obremenitve kosti, še posebej kolen, zato se izogibajte daljših pohodov in naporov. 

V soboto luna prehaja v vodnarja, prav tako nastopi konjunkcija med Luno in Plutonom, ki prebuja močne zaznave na področju čustev. Hrepenenje in strast lahko v neizraženem smislu prebudita razdražljivost in napetost. Pretirana občutljivost ega bo nekaj, s čimer se bo žal treba soočiti in ukvarjati. Težje se boste prilagajali, vendar boste kljub temu sposobni ustvariti kompromis. Na področju ljubezni boste imeli občutek, da ni pravega zanimanja, vendar nikar ne sklepajte prehitro. Z razpoloženjem boste nihali, odnosi bodo nekoliko neskladni. 

V nedeljo, ko bo luna v vodnarju vas bodo vse situacije, v katerih bi morali biti resni in odgovorni obremenjevale, hrepeneli boste po razgibanem delovanju. Za prekinitev tistega, kar vas obremenjuje, je zdaj pravi trenutek, zato nikar ne odlašajte. Težke situacije bodo najprej obremenilne, nato boste znali iz njih izluščiti poučno bistvo. Toplo razprostrta čustvena rast vas bo razveselila, radodarnost pa bo lepa gesta.

Pripravil: Horoskop.si