Napoved za ta teden: Lažje boste sami s seboj

Tedenska astro napoved Sensa astro kluba za obdobje od 1. do 7. 2. 2020.

Napoved za ta teden: Lažje boste sami s seboj (foto: profimedia) profimedia
31. 1. 2021

Sonce v znamenju vodnarja vas bo v tednu pred vami povezalo z energijami izvirnosti, ekscentričnosti, svobode in radikalnega izražanja. Hrepeneli boste po inovacijah in usmerjeni boste v prihodnost. Ta tranzit katalizira ustvarjalnost, nova spoznanja ali vznemirljivo pot, polno spontanih dogodivščin. Aktivirana vodnarjeva energija spodbuja tudi tehnološki preboj. Vodnarjeva energija rada začne stvari, vendar jih vedno ne dokonča, zato skušajte ohraniti svojo vztrajnost do konca, v nasprotnem primeru se lahko počutite neizpolnjeni.

Prihaja zmožnost delovati bolje, kot je bilo pričakovano, če poskušate izpolniti svoj potencial. V negativnem smislu se boste večkrat srečali s svojo zmedeno naravo, saj bo vaš temperament odvisen od različnih stališč. Ljudi boste presojali po abstraktnih načelih in ne po zunanji podobi. V težjih situacijah vas lahko reši progresivni um. Izstopala bo tudi trma, še posebej takrat, ko se stvari ne bodo odvijale v vaši smeri. Odprti boste za spremembe, idealistični, a v svojih mnenjih konkretno prepričani v svoje rešitve. 

Radovedni, pozorni, vizionarski, duhoviti, napredeni in odkriti boste hitreje spregledali pravo možnost ter jo tudi udejanjili. Prihaja velik odpor do diskriminacije, nestrpnosti in zastarelih načinov razmišljanja. Čas boste preživljali z izbranimi ljudmi, s tistimi, ki znajo poudariti vaše dobre lastnosti in spregledati slabe. S tem vplivom boste pripravljeni sprejeti velike spremembe v življenju, saj boste hrepeneli po izzivih. 

Merkur, ki se bo sprehajal retrogradno v znamenju vodnarja, bo zelo hiter pri sprejemanju in neroden, ko se bo potrebno zbrati. Povezani boste z oddaljenimi idejami, tudi tistimi, ki se zdijo skrajne. Ekstremistična stališča vas vodijo v trmo in lahkomiselnost. Na vsak način se boste želeli usmeriti k logičnemu, objektivnemu razmišljanju. Vaš um bo zaljubljen v procese in sisteme, privlačili vas bosta znanost in tehnologija.

Končalo se je obdobje hladne Venere v kozorogu, s 1. februrarjem Venera prehaja v vodnarja in prihaja bolj svobodno razmišljanje. To je ugoden čas za poudarjanje lastnosti, povezanih z edinstvenostjo, prijaznostjo in združenostjo. Odprti boste za sprejemanje ljubezni v različnih oblikah, navihani in spontani. Raznolikost bo za vas zelo privlačna, pripravljeni boste preizkusiti nove stvari. Vznemirjenje in reakcije, bodo glavna prioriteta strastnega eksperimenta. Morda boste pričarali tudi nekaj, kar še ne obstaja. Pomembno je, da sledite svojemu navdihu. Lažje bo biti sam s sabo, ker ne boste prebujali čustvene preteklosti, ampak boste usmerjeni v prihodnost. Ozadje za vas ne bo pomembno, z veseljem boste raziskovali alternativne ideje.

Tedenska napoved

V ponedeljek se boste podali premišljeni, analitični in podkrepljeni z vztrajnostjo. Energija lune v znamenju device bo poskrbela za red in disciplino. V jutranjih urah boste postorili marsikaj, vendar vas nihče ne bo smel motiti. Ob 12.25 uri se luna pomakne v znamenje tehtnice. Prihaja usklajenost, ki vas bo ščitila pred napetimi koraki in konflikti. 

V torek in v sredo dopoldan se boste z luno v zračni tehtnici počutili umirjeno in v sožitju z okoljem, kjer se nehajte. Po spletu boste sklepali nova poznanstva, prihaja tudi povečana želja po medsebojnem razumevanju. Ljubezenski odnosi bodo v središču pozornosti. V negativnem smislu bo malce trpela vaša sposobnost sprejemati odločitve, ker boste bolj nagnjeni k dvomom in obotavljanju. Ta vpliv vam sicer daje obilo energije in podpira nežne poteze in spremembe, po drugi strani pa pričakuje od vas veliko mero prilagajanja in več odločnosti. Umetnost, glasba in prijetno vzdušje vas bodo navdihnili s svojo energijo. Zelo dojemljivi boste tudi za razne alternativne zadeve.

V sredo ob 15.14 uri preide luna v znamenje škorpijona. Ne bodite presenečeni, če vas bodo bližnji ves čas spraševali in želeli imeti vse pod nadzorom. Težko se boste izognili posesivnosti in ljubosumju. To tudi ni čas, ko bi lahko držali jezik za zobmi, kar vas lahko ob nepremišljenih izjavah drago stane. Morda boste nad trenutke zaradi strastne in močne energije škorpijona pod pritiskom, saj boste imeli ves čas občutek, da vaše delo ni dovolj cenjeno in pohvaljeno. Največ lepega boste tudi v četrtek doživeli vezani, ki boste z ljubljeno osebo znali prebuditi pravo iskrico. Ogromno fizične in psihične energije se bo kopičilo v vas, zato bi jo bilo zaradi vpliva Zadnjega krajca smotrno sprostiti s športnimi dejavnostmi. Tudi če ste bili do sedaj prepričani, da je nekdo popolnoma zvest in predan, lahko tokrat podvomite v vse skupaj.

V petek boste skozi dan prodorni, vendar v notranjosti nemirni, kar se bo ob 18.16 uri, ko luna preide v strelca obrnilo v optimistično doživljanje. Pogost bo občutek, da se vam nekam mudi, vendar ne boste točno vedeli kam in zakaj. Veliko boste tudi v soboto, ko boste večino časa nasmejani razmišljali o praktičnih stvareh. Neprestano boste kritizirali natančen pristop, zato ne bodite presenečeni, če boste kakšno stvar zaključili bolj na hitro, vendar žal tudi površno.  V negativnem smislu prihajajo glavoboli, migrene ali težave z očmi, kot odraz trenutne psihofizične napetosti.

V nedeljo boste skozi dan zaradi energije strelca svobodni, prisotna bo kreativna napetost, ki zahteva dodatno delo. Usmerjeni boste k hitrejšim odločitvam, kar lahko povzroči trenutni nemir. Neodvisno naravo skušajte čim bolj koristno uporabiti v svoj prid, saj pozno zvečer z vplivom lune v kozorogu prihajajo bolj hladne in zadržane vibracije.

Pripravil: Horoskop.si

Poglejte si še: