Kako bo retrograden Merkur vplival na posamezna znamenja?

Prihaja drugačna, za nekatere naporna, za druge vzpodbudna energija retrogradnega Merkurja v znamenju vodnarja.

Kako bo retrograden Merkur vplival na posamezna znamenja? (foto: profimedia) profimedia
24. 1. 2021

PRIHAJA RETROGRADNO GIBANJE MERKURJA V VODNARJU

V obdobju od 30. januarja do 21. februarja 2021 se bo Merkur gibal retrogradno. Morda ste že slišali koga, ki je rekel: "Joj, ne, Merkur je zopet retrograden!" To je vpliv, ki od vseh planetarnih vidikov pritegne največ pozornosti.

Prihaja obdobje, ki vas lahko zmede, preseneti ali pa opozori na tisto, česar prej morda niste zaznavali. Pomembno je predvsem, da ostanete nevtralni in si ne dovolite, da bi vaši občutki ovirali pravo resnico. Prihaja veliko bolj racionalen objektiv, ki vam bo omogočil nova spoznanja o sebi in drugih. V tem obdobju bodite pozorni na to, da prisluhnete sebi in ne ignorirate raznih opozoril. Sedaj lahko premagate občutljiva čustva in delujete bolj odločno. 

Znamenje vodnarja vlada elektriki, tehnologiji in internetu, kar pomeni, da lahko prihajajo tehnične težave, nejasni izpadi in razne napake na spletu. Izognite se v tem obdobju nakupu računalnika ali telefona.

Če sledite energiji retrogradnosti, lahko z njeno pomočjo povečate svojo produktivnost in se izognete nekaterim težavam, ki se bodo pojavljale nepričakovano. Merkur prav tako ureja vse formalne pogodbe in sporazume, tudi pomembne dokumente, zato bodite na tem področju še bolj previdni in pozorni.

Med retrogradnostjo je Merkur iz astrološkega vidika v stanju počitka. Medtem časom dejavnosti, ki jih upravlja, nimajo prave smeri, ki bi jih vodila v enostavno realizacijo. Nikar v tem obdobju ne delajte nobenih pomembnih potez. Težje bo tudi sprejemati odločitve drugih. Tudi če bo odločitev sprejeta, se lahko spremenil.

Kako bo retrograden Merkur vplival na astro znamenja?

Ovni, pred pomembnim pogovorom se ustavite in najprej zadihajte. Nikar ne delujte tako zelo nervozno, saj lahko s tem načinom sebi in drugim povzročite še več napetosti.

Biki, nikar ne začnite nič novega. Osredotočite se na dejavnosti, ki jih je potrebno zaključiti. Pred podpisom preglejte vse pogodbe in nikar ne spreglejte drobnega tiska.

Dvojčki, ne bodite presenečeni, če dobite prošnjo za prijateljstvo od nekoga, s katerim ste bili povezani v preteklosti. Vendar pazite, nikar se takoj ne spustite na točko zaupanja.

Raki, čeprav ste običajno zelo natančni, v tem obdobju pred pošiljanjem preberite vsa e-sporočila in dokumente. V fazi neprevidnosti bi si lahko povzročili velike težave.

Levi, poskrbite da bo vaš avtomobil v dobrem stanju, pozorni bodite predvsem na zavore ter na vse tekočine, da se ne ujamete v kakšno nepredvidljivo past.

Device, osredotočite se na obnovo, preurejanje in analitično delovanje, kar za vas skrbne device niti ne bo predstavljalo večje težave. Preglejte vse, kar ste spregledali.

Tehtnice, dovolite si biti sentimentalni. Ponovno se povežite s svojimi koreninami, morda raziskujte družinsko drevo. Sprehodite se v mislih po lepih trenutkih, ki ste jih v preteklem obdobju doživeli. 

Škorpijoni, najbolj pomembno v tem obdobju za vas bo odpustiti. Odpuščanje bo tisto, ki vas bo vodilo v bolj urejeno počutje in neobremenjene misli.

Strelci, poskušajte nadzorovati svojo zmedenost in površnost, saj vas vodita v težave. Prav tako pazite, kam boste postavili skodelico kave, medtem ko tipkate.

Kozorogi potrdite in preverite vse datume, načrte in dogovore, da vam kakšna pomembna zadeva slučajno ne uide iz obzorja. Bodite predvsem dosledni.

Vodnarji, obdobje je odlična priložnost, da se ustavite, razmislite in se vprašate, kaj bi bilo smotrno opustiti in kaj je tisto, kar bi morali nadaljevati.

Ribe, varnostno kopirajte digitalne podatke in fotografije, da zaradi retrogradnega vpliva ne izgubite številnih lepih trenutkov iz preteklosti. 

Pripravil: Horoskop.si

Poglejte si še: