Napoved za ta teden: Povečana nagnjenost k abosribranju čustev iz okolice

Preberite si tedensko astro napoved Sensa astro kluba od 20. do 26. februarja 2023.

 
Napoved za ta teden: Povečana nagnjenost k abosribranju čustev iz okolice (foto: shutterstock) shutterstock
20. 2. 2023

S Soncem v znamenju rib boste zasanjani, več časa kot običajno se boste zadrževali v svojem svetu. Dobro se boste znali prilagoditi vsaki situaciji. Močan čut za intuicijo vam bo omogočil, da boste tudi če se karkoli zakomplicira, vedeli, kaj storiti.

Navduševale vas bodo ideje, ki kljubujejo logiki, vendar imajo pomen in namen. Ne bodite presenečeni, če boste bežali pred realnostjo, namesto da bi se z njo ukvarjali in soočali. Z lahkoto pa boste osredotočeni na to, kar morate narediti.

Smisel delovanja se bo premaknil k družini in prijateljem, ki vam veliko pomenijo. Določene zadeve, ki bi naj bile jasne, boste morali celo dokazovati in se boriti za svoj prav, vendar tokrat na nežen način.

Čas je primeren, da se nehate ozirati na mnenja drugih, ki vas lahko samo dodatno zmedejo. Preizkusili boste nekaj novih zamisli in se potem odločili, katero izmed njih je pametno uresničiti, seveda boste vključevali tudi domišljijo.

Ker so pred vrati pustna rajanja, kjer se boste lahko resnično sprostili, je prav, da si dovolite stopiti preko navideznih meja. Želja po izkazovanju naklonjenosti, podpori in ljubezni bo povečana. 

Občutljivo se boste odzivali na kritiko kot na čustva drugih. Trpljenje se vas lahko zlahka dotakne. Če ne bo postavljenih ciljev, lahko tavate v nedogled. Posledično se lahko izgubite v neskončnem svetu domišljije, ki bo oviral sposobnost, da ostanete produktivni. Neprestano boste absorbirali čustva in občutke iz svoje okolice. Bodite pozorni, kdaj se znajdete v vlogi rešitelja.

VPLIV MERKURJA

Merkur, ki se bo skozi teden nahajal v vodnarju, ne bo dovolil, da bi čustvene reakcije ovirale resnico, vse skupaj boste sposobni zaznati skozi bolj racionalen objektiv. Vpliv vam lahko pomaga videti ljudi in situacije v pravi luči. V negativnem smislu morate biti v tem obdobju pozorni na zanemarjanje čustev drugih ljudi. Lahko se vam zgodi, da boste izgubili stik s svojimi občutljivimi stranmi, zato se morate potruditi, da previdno izbirate besede. Uživali boste v pogovorih, ki spodbujajo k razmišljanje. Bolj prodorni in uspešni boste rojeni v zračnih znamenjih.

VPLIV VENERE

Venera v ponedeljek preide v znamenje ovna, zato vam bo ustrezalo druženje v večji družbi, kjer se ne bo potrebno individualno izpostavljati. Končno se boste osvobodili pritiska krivde in postorili vse kar je potrebno, da se obrnejo zadeve, ki vas motijo v optimistično naravnano smer. Po drugi strani pa se boste lahko sprostili, odšli na krajši izlet, da si napolnite baterije in razmislite o tem, kako boste prišli do želelnega cilja. Z Venero v ovnu prihajajo izzivi in več spolnosti. Poudarja raziskovanje samozavesti na ceno soodvisnosti, zato ne boste najbolj blesteli v smeri prilagajanja. Venera je boginja srčne in pogosto čutne povezanosti, vendar v znamenju ovna ne omogoča globokih odnosov. Oven je v mnogih pogledih obremenjen s ključno nalogo ustvarjanja jaza, zato je ta Venera samozavestna, za mnoge ponovno vzbuja občutek lastne vrednosti. Ne boste želeli zapravljati časa za odnose, ki ne vodijo nikamor. 

VPLIV LUNE ZA VSAK DAN  

V ponedeljek zgodaj zjutraj se luna pomakne v znamenje rib, nastopi tudi mlaj. Srečali boste nežnost, labilnost in neodločnost, ki bo še posebej izrazita v s čustvi obarvanih medsebojnih odnosih. Na področju kariere in izobraževanja se lahko pojavijo težave z zbranostjo. Ne bodite presenečeni, če spanec ne bo takšen kot mora biti, ter če ne boste imeli energije za določene podvige. Zato se prepustite vplivu in počakajte kakšen dan, da pridejo bolj optimistične energije. 

Pustni torek bo zaznamovala luna v ribah v kombinaciji s konjunkcijo med Luno in Neptunom. Prihajajo z globino povezani občutki in želja po tem, da vas razumejo in sprejmejo. Preobrazbe, ki vam bodo prišle na misel bodo domiselne, vse skupaj pa bo dišalo bolj po nežnosti. Preveč razburljivo vzdušje vam tokrat žal ne bo ustrezalo.

V sredo luna prehaja v znamenje ovna, spremljala vas bo tudi konjunkcija med Luno in Venero, ki bo dodala svoj vpliv predvsem na področju čustev. Pojavi se lahko nekaj navideznih dvomov, ki jih boste znali rešiti s pogovorom. Imeli boste občutek, da v odnosu enostavno želite nekaj več, kot trenutno prejemate. Vse česar se boste lotili se bo povezovalo z željo po zmagi. Tudi če se bodo nakopičile ovire, vas to ne bo odvrnilo od tega, da bi vztrajali do konca. Razigranost in igrivost bosta vaši stalni spremljevalki, s katerima si boste polepšali veliko situacij. 

V četrtek vam energija lune v ovnu prinaša srečo, izobilje in zanimivo povezanost. Uspeh v poslu, dobre novice, finančne transakcije, vse to vas bo razveseljevalo. Znali si boste vzeti kar vam pripada in pri tem se čisto nič ne boste ozirali na mnenja drugih. Tudi težav se boste lotili z dvignjeno glavo, zato vam tokrat ne bo spodletelo. Ker pa boste tako zelo navdušeni, lahko nekoga s svojo ponosno držo zmotite in s tem ustvarite napeto ozračje.

V petek ob 9.29 uri se luna pomakne v znamenje bika in prebuja predvsem stabilnost. Na področju kariere in izobraževanja boste delovali suvereno, vse se bo odvijalo brez večjih napak. Opazili bodo prizadevnost in vas bodo omenili kot primer nekoga, ki dobro ve kako se stvarem streže. Tudi samostojni podjetniki boste začeli razmišljati, da bi vsaj del svojih poslov oplemenitili. Malo manj se boste obremenjevali s podrobnostmi. V negativnem smislu se lahko odločite za nenaden umik vase, lahko pa se pojavi tudi nemir zaradi močno razgibane podzavesti. Priporočljivo je ukvarjanje z glasbo, slikarstvom, fotografijo in spiritualnimi zadevami.  

V soboto poleg energije bika nastopi konjunkcija med Luno in Uranom. Ne bodite presenečeni, če boste postali bolj hladni, težje boste pokazali čustva in se soočili.  Ustrezale vam bodo lokacije, kjer boste lahko sami s sabo. Urejeno in zgledno zasebno življenje vas bo pomirjalo. Pri ukvarjanju s športom ne pozabite na globoke vdihe in predvsem izdihe. Posvečanje družini bo prebujalo občutke topline in povezanosti.

V nedeljo pričakujte v popoldanskih urah, ko luna prehaja v dvojčka, živahne in razgibane vibracije, ki vam ne bodo dovolile počitka. Skušajte o novih idejah, ki se vam bodo porajale po mislih predebatirati z bližnjimi. Morda spregledate nekaj, česar sami niti niste opazili. Če se ne boste znali na pravi način umiriti boste ves čas v nekakšnem primežu raztresenosti in nemirnih misli.

Pripravil: Horoskop.si