Pester teden je pred nami - v sredo je SOLSTICIJ, konec tedna prihaja MLAJ

Preberite podrobni horoskop za obdobje od 19. do 25. decembra.

Pester teden je pred nami - v sredo je SOLSTICIJ, konec tedna prihaja MLAJ (foto: shutterstock) shutterstock
19. 12. 2022

V ponedeljek in torek se bo Sonce še nahajalo v strelcu, zato boste delovali izredno sproščeno ter navdušeno. V sredo z vstopom Sonca v znamenje kozoroga nastopi koledarska zima ter prihaja čas, posvečen tradiciji, družini in bližnjim in spoštovanju starejših.

Mraz, dolge noči in kratki dnevi lahko povzročijo, da bo vaše delovanje na trenutke otožno in melanholično. Razmišljali in ugotavljali boste, kje bi se v preteklem obdobju lahko bolje odrezali. Ne bodite presenečeni, če bodo na plano priplavali stari spomini in nerešeni odnosi, ki vas lahko razžalostijo.

Kljub prazničnim dnem boste sprejemali odgovornosti in iskali konkretne možnosti. Pomembne bodo finance in načrti povezani z njimi, ki vas bodo v mislih prebujali. Sposobni boste uporabiti višjo zavest, da uresničite svoje cilje. Prihajajo zresnitev ter konkretne rešitve, ki v preteklem obdobju še niso popolnoma dozorele. Ukvarjati se boste začeli s svojim napredkom, volje in motivacije vam ne bo primanjkovalo. Manjkalo pa bo spontanosti in entuziazma, zato se boste po končanem delu in obveznostih večkrat počutili prazno.

Postali boste bolj odgovorni, zato se lahko odnosi, ki jim je manjkalo prav to, stabilizirajo. Težko se boste zadržali, da ne bi nekomu povedali, kaj v resnici mislite in čutite, vendar pozorno izbirajte besede. Ne bodite presenečeni, če boste zaznavali hladnost v medsebojnih odnosih, misli bodo resne in realne, težko vas bo prepričati v nekaj, kar ni oprijemljive narave.

Merkur, ki se bo nahajal v znamenju kozoroga, bo poskrbel, da boste kljub bučnemu vzdušju pripravljeni dokončati zadeve, ki ste jih odlašali in se osredotočiti na pravo pot, ki vam prinaša zmago. Pri vsem pa boste malce zadržani, ne boste pokazali pravega navdušenja, zato lahko kdo smatra, da ste v resnici nezadovoljni. Prav tako vam ta aspekt lahko pride prav, ko je potrebno varno kanalizirati jezo zaradi slabe poslovne odločitve, površnosti pri sklepanju pogodb in nespametnih nakupov. Na udaru boste tisti, ki se mučite z raznimi vzorci in opravičujete druge, ker se ne spoštujete dovolj.

Zaradi vpliva Venere v kozorogu vas bodo begale določene situacije, povezane s preteklostjo, ki jih nikakor ne boste mogli pozabiti. Čas ni najbolj primeren za zaključevanje razmerja ali za začetek intenzivnega novega razmerja. Samski si boste drznili izstopiti iz množice in osvajati osebe, ki jih opazujete že nekaj časa. Vendar pazite, da ne boste vsega skupaj preveč zakomplicirali, saj bodo besede bolj zadržane.

VPLIV LUNE ZA VSAK DAN POSEBEJ

V ponedeljek stopate z energijo lune v znamenju škorpijona, zato se ne čudite, če se bo vse odvijalo glasno, pogumno in strastno. V odnosih boste videli pravo sliko, zato vas ne bo mogoče zavajati. Zelo dojemljivi boste tudi za razne alternativne zadeve. V negativnem smislu boste razdražljivi in dvomljivi, vendar boste vsako razlago takoj razumeli in sprejeli. Predstavite zadeve takšne kot so v resnici in se z njimi soočite. Želeli boste, da se v vaši bližini dogajajo lepe stvari in kljub notranjemu nemiru bodo reakcije premišljene in prijetne.

Tudi v torek, ko se bo luna še nahajala v škorpijonu, vam zagotovo ne bo dolgčas. Ves čas boste iskali nekaj, kar bi vas lahko razvedrilo, sami s sabo se ne boste najboljše počutili. Pazite pa da zaradi močnega prepričanja da imate prav nekoga ne spravite v zadrego ali užaljenost. Zaradi odprtega uma vam bo dišalo raziskovalno delo in duhovno razvijanje.

V sredo ob 8.12 uri luna prehaja v strelca. Vse kar se bo dogajalo bo optimistično usmerjeno. Nič vam ne bo težko, kljub težavam ali zapletenim situacijam boste ohranili nasmeh na obrazu. Radostni in neobremenjeni boste hiteli sem ter tja, brez da bi razmišljali o resnih zadevah in obveznostih. Samski boste dovzetni za avanture, dokler vas ne bodo preveč obremenjevale in jemale vaše svobode. Mikalo vas bo, da si razširite pogled na svet z brskanjem po spletu, prebiranjem literature. Skrivnosti lahko priplavajo na plano, zato bodite malce bolj previdni, da se o kakšni zadevi ne zagovorite.

V četrtek se bo luna nahajala v strelcu, zato se ne bojte, da bi se znašli v težavah ali v primežu slabe volje. Zavestne odločitve bodo tiste ki vas vodijo v pravo smer, vse kar bodo od vas zahtevali pa vas lahko odbije ali obremeni. Entuziazma in močnega navdušenja nad vsem kar je drugačno ne bo mogel preprečiti nihče.

V petek stopa luna v znamenje kozoroga, prihaja tudi Mlaj. Potrebno se bo soočiti s samim sabo, čut za dolžnost in odgovornost vas bo silil k reševanju situacij. Pri tistih, ki ne živite ravno po tradicionalnih načelih se lahko pojavite nervoza in nejasen občutek krivde. V odnosih lahko pričakujete nekaj zapletov, ker vas bo spremljal občutek, da se zaradi prevelikega občutka dolžnosti in odgovornosti niste sposobni popolnoma sprostiti. Tako v poslovnem, kot tudi privatnem življenju boste začeli delovati bolj zrelo in zbrano.

V soboto bo konjunkcija med Luno in Merkurjem ustvarila zanimivo vzdušje. Pri pomembnih nalogah lahko, v kolikor ne boste delovali spontano dobite občutek, da ste izgubili bistvo ter svoj pravi smisel. Nakopičenih bo veliko misli, povezanih s poslovnimi in finančnimi zadevami, vse skupaj bo imelo tudi dolgoročen pomen. Težje kot običajno boste zaupali drugim, tudi če bodo njihovi nasveti dobronamerni. Znebite se temnih misli ter storite kakšen korak, da se premaknete iz začaranega kroga. Večerja v krogu družine bo prijeten dogodek, ki vam bo ostal v spominu.

V nedeljo prihaja svobodna energija, saj luna prehaja v znamenje vodnarja. Ne obremenjujte se preveč z nakopičenimi težavami, saj bo kmalu vse v najlepšem redu. Več kot običajno boste počivali in razmišljali o tem, kaj vam prinaša obdobje, ki je pred vami. Polni boste novih idej in bolj naprednih želja. Kot negativen vzgib se lahko pojavi tudi nekaj sarkazma v komunikaciji. Čustveno boste zelo dojemljivi, odprti, romantični in samozavestni. Ugoden čas, da zgladite nesporazume.

Pripravil: Horoskop.si

Preberite še: