Ta polna luna bo lahko pozitivno usmerjena

V torek nastopi polna luna, ki pa zaradi energije strelca ne bo tako zelo negativno usmerjena. Na svoji poti boste osvetlili izgubljene sanje in skušali osebnostno napredovati na čim lažji način. Potrebovali boste čustveno svobodo.

Ta polna luna bo lahko pozitivno usmerjena (foto: shutterstock) shutterstock
13. 6. 2022

Pod vplivom Sonca v znamenju dvojčkov, ki vas bo spremljalo v tem tednu, boste bolj družabni, intelektualno naravnani in nenasitno radovedni. Zaradi te radovednosti in zavedanja vseh možnosti boste nagnjeni k razpršitvi energije. Čeprav boste komunikativni in vsestranski, se lahko v negativnem smislu pojavi tudi nezanesljivost. Prihaja optimistična, opazna in prilagodljiva energija. Pripravljeni boste trgovati, deliti, izmenjevati, posredovati novice, poučevati, usmerjati in se učiti. Vaš um se bo razbohotil, fraze bodo iznajdljive in obarvane s kančkom humorja. Resnosti ne pričakujte.

Prihaja priložnost, da posodobite svoje odločitve ter osvežite svoj besedni zaklad z novimi in poživljajočimi frazami. Prisluhnite sedaj, ko bo v zraku mladostna energija, tudi mlajšim, saj vas lahko navdihnejo v pozitivni smeri. To je ugoden čas, v katerem lahko obnovite stike z brati in sestrami ter razčistite z morebitnimi napetostmi na igriv način.

Vsak trenutek vam bodo po mislih švigale zanimive ideje, ki pa bodo bolj razpršene, tudi malce površno zastavljene, vendar obarvane z noto pozitivne energije. Kljub vsej navidezni zmedi boste ohranili interes, da v odnosih dodate nekaj svojega, edinstvenega, ter da jih na iznajdljiv način popeljete na višjo točko. Skušajte biti predvsem premišljeni, saj se lahko pojavljajo manjše ovire, ki vas bodo razjezile in porušile navidezne strukture.

V ponedeljek Merkur prehaja v znamenje dvojčkov, kjer se najboljše počuti. Vsa zadrega in zadržanost se umikata prihaja želja po soočenjih in iskanju rešitev za boljši jutri. Pogovori bodo bolj odprti, misli bodo radovedne, zanimalo vas bo, kakšna so mnenja drugih in kako deluje druga plat. Tudi če nečesa ne boste razumeli ali se z nečim na prvi tren ne boste strinjali, boste znali poiskati ugodne možnosti in se o vsem skupaj pogovoriti. Povečana bo želja po druženju, tako s sodelavci, kot tudi s prijatelji in znanci.

Venera v Biku vam bo pomagala, da se upočasnite in resnično cenite preproste užitke. Opazujte, kako lepa je narava, kako prijazna je soseda in kako dobro se počutite obdani s svojimi bližnjimi. Tokrat boste bolj nežni in radodarni do sebe in drugih. Uživali boste v energiji čutnosti in razkošja. Medsebojni odnosi bodo postali bolj harmonični, ne glede na to, ali ste samski ali vezani. Poudarjanje čutil bo izjemnega pomena, saj boste uživali v vsem, kar vidite, vonjate, okusite in slišite.

Napoved za vsak dan

Z osnovnim zaupanjem v življenje boste v ponedeljek, ko se bo luna nahajala v strelcu, tvegali na podlagi nagona. Delovali boste optimistično, z dodelanim občutkom za sledenje najbolj pomembni poti. Nestrpni boste le do tistih, ki se odločijo igrati žrtev. Sproščena, spontana narava vas vabi med prijatelje, ki jih boste navdihovali s svojo duhovitostjo. Iz vodnjaka zaupanja se boste usmerjali v lepšo usodo in notranje instinkte.

V torek nastopi polna luna, ki pa zaradi energije strelca ne bo tako zelo negativno usmerjena. Ne bodite presenečeni, če se bodo nepomembne zadeve ter zastareli odnosi umaknili v ozadje. Območje udobja bo zajemalo hitro, smiselno in raznoliko delovanje doma in v službi. Na svoji hitri poti boste osvetlili izgubljene sanje in skušali osebnostno napredovati na čim lažji način. Potrebovali boste čustveno svobodo, v določenih trenutkih pa boste delovali nemirno, neprevidno in nepremišljeno. Če vas bo nekaj zmotilo, lahko sledijo hitri besedni izbruhi, ki pa se bodo kmalu polegli.

Luna v kozorogu, ki vas bo obdajala v sredo in četrtek je povezana z varnostjo, udobjem in odgovornimi odločitvami. Znali boste razumeti, kako sprejemati čustva, izkušnje in zaznave. Vse skupaj bo zelo praktično. Razmišljali boste o tem, kako bi lahko svoje znanje in izkušnje uporabili v resničnih situacijah, da bi stvari naredili še boljše. Uživali boste v stabilnosti in urejeni realnosti, kar vas bo motiviralo k temu, da svoj čas porabite na smiseln način. Učinkovito boste pretehtali dejstva in dokaze in nato naredili načrt. Pozornost bo usmerjena k oprijemljivim rezultatom in doseganju ciljev, ki obljubljajo dolgoročno finančno varnost. Pripravljeni boste trdo delati, da bi prejeli nagrado ali priznanje. Prihaja tudi močan občutek odgovornosti do lastnih vrednot, načel in ciljev. Občutljivost, ki se lahko pojavi bo povezana z močnim občutkom odgovornosti.

V petek se bo luna sprehajala v znamenju vodnarja, zato boste želeli izstopati iz povprečja. Zadovoljni boste tam, kjer se bo veliko dogajalo, nikar pa ne obljubljajte nečesa, za kar niste prepričani, da lahko izpolnite. Predanost resničnemu izražanju odpira pristne povezave z drugimi, zaradi česar zagotovo ne boste osamljeni. Znali boste spretno proučevati dejstva in se dokopati do najbolj logičnih zaključkov. Ko boste pretehtali najbolj uporabne informacije, jih boste zagotovo uporabili tudi z namenom, da bi pomagali drugim.

V soboto in nedeljo se bo luna nahajala v znamenju rib, zato boste zaznavali tudi čustva drugih. Težko bo ločiti svoja čustva od občutkov drugih. Če vam nekaj ne bo všeč ali ne boste usklajeni lahko to močno vpliva na vas. Obdarjeni boste z občutkom za empatijo, vendar skušajte vzdrževati zdravo čustveno mejo, sicer lahko zlahka izgubite pot. Da bi se izognili izgorelosti, se poslužite načinom za razbremenitev in sprostitev. Cenili boste predvsem tiste, ki vam bodo pomagali najti čustveno ravnovesje.

Pripravil: Horoskop.si