Tedenski horoskop od 23. do 29. maja

Kaj napovedujejo zvezde za naslednji teden?

Tedenski horoskop od 23. do 29. maja (foto: shutterstock) shutterstock
23. 5. 2022

OVEN

S Soncem v dvojčkih prehajate v odličen teden. Ponosni boste nase, uspelo vam bo rešiti veliko stvari, največ možnosti boste imeli v komunikaciji in pri intelektualnih dejavnostih. Na vsak način boste želeli stopiti v ospredje, kar pa lahko nekoga od sodelavcev, ki je zavisten spravi v obup. Na področju čustev boste analizirali in razmišljali, kako bi si ustvarili dolgoročno več svobode. Prepustite se v soboto, ko Venera prehaja v znamenje bika nežnim strastem. 

BIK

Zaupajte sebi in uživajte z Venero, ki vam bo naklonjena v poljubih in dotikih. Na področju dela in denarja skušajte biti bolj jasni in konkretni, le tako si lahko obetate napredek. Nova priložnost, ki se pojavlja v sredini tedna, bo povezana z netočnimi informacijami, zato vse skupaj najprej prespite. Nikar se preveč ne obremenjujete, zadeve, ki vas motijo preprosto preložile do trenutka, ko vam bodo okoliščine nekoliko bolj pisane na kožo. 

DVOJČKA

Čeprav boste s Soncem v vašem znamenju zadovoljni, bo na trenutke vaše počutje  spremenljivo, zmotil vas bo tudi nekdo, ki vas ves čas na nekaj opozarja. Zaradi veliko obveznosti boste v sredini tedna odložili kakšno razvedrilo, a ne bo vam žal, saj se bo priložnost kmalu zopet ponovila. Na ljubezenskem področju vas bo proti koncu tedna zaradi neugodne konjunkcije, ki se vas bo močno dotaknila oviralo močno ljubosumje. Nikar ne pretiravajte, raje počakajte, da vse skupaj mine.

RAK

Pred vami je zelo uspešen in sproščen čas, ki ga bo še dodatno popestril vpliv planetov. Znali se boste prilagoditi in uživati v vsem, kar se bo dogajalo v vaši bližini. Želja po napredku, obarvana z zadovoljnim namigom vas lahko v prihodnjem obdobju pripelje do velikih dosežkov. Poiščite otroka v sebi in ga prebudite, saj vam nihče ne bo zameril prijetne razigranosti. V nedeljo ne boste več popuščali pri svojih načelih, ki vam zagotavljajo navidezno čustveno varnost. 

LEV

Spoznali boste, da bi se zaradi vpliva retrogradnega Merkurja v znamenju bika morali čim prej prilagoditi novo nastalemu položaju, sicer boste obtičali na mestu. V odnosu s sodelavci je ostalo še veliko nedorečenega, kar bi morali čim prej preveriti. S čakanjem zapravljate čas in vznemirjate tiste, ki so vam blizu. Ne razlagajte v družinskem krogu, ki bo zelo radoveden, zakaj ste se odločili za določeno zadevo, le izpeljite jo, saj boste s tem lažje napredovali na osebnem področju.  

DEVICA

Uporabite z energijo Venere v ovnu samozavest in pogum, še posebej pri prevzemanju novih obveznosti. V zameno lahko pričakujete privilegije ali pooblastila, zato bodite kar se da zbrani. Poskusite se v soboto, ko nastopi konjunkcija med Luno in Uranom zaščititi pred napadom slabe volje, ki se bo pojavila v vaši bližini. Raje sprejmite zadeve ki so na vidiku, kot da bi nenehno razmišljali o tem, kaj lahko spremenite. Stvari boste v nedeljo zaznavali v drugačni luči, kljub temu pogumno nadaljujte svojo pot. 

TEHTNICA

Prišli boste do spoznanja, da so včasih zadeve postavljene z določenim namenom. Sprejmite to dejstvo in se zavedajte svojih prednosti. V ljubezni vam je povsem jasno, kaj lahko od nekoga pričakujete, zato naj vas besede prijatelja ne zbegajo preveč. Rešilo vas bo, če boste dovolj sigurni vase in samozavestni. Ozrite se v soboto, ko vam bo po mislih hodila preteklost nazaj in ponovno razčistite sami pri sebi, zakaj ste se že odločili tako, kot ste se, kar vas bo pomirilo.

ŠKORPIJON

Najbolj vas bo v tednu, ki ga bo spremljalo Sonce v dvojčkih razvedrila priložnost dodatnega zaslužka, ki prihaja povsem nepričakovano. Morda vas bo presenetila tudi gesta nekoga, ki se do sedaj ni najboljše izkazal. Želeli boste zaključiti vse zadeve, ki vključujejo veliko birokracije. Nikar ne odlašajte, ampak se soočite, lažje vam bo. Konec tedna boste malce utrujeni, zato je najboljša izbira lenarjenje, ki vam bo povrnilo izgubljeno energijo.

STRELEC

Na področju čustev ne boste najbolj zadovoljni, saj se bo odvijala prava zmeda, tudi kakšen konflikt ni izključen. Kljub temu, da bi se najraje na ves glas razjezili, poskusite še nekoliko počakati. Pametne poslovne odločitve se vam bodo proti koncu tedna, ko boste zelo stabilni končno obrestovale. Prinesle vam bodo varnost na poklicni poti ter dobre priložnosti za višji prihodek. Doma se boste v nedeljo, ko si boste vzeli čas lažje sporazumeli glede stvari, ki so očitno vsem še vedno izredno pri srcu. 

KOZOROG

Zaupajte z energijo Sonca v dvojčkih, ki prebuja ustvarjalnost vase in v svoje občutke. Bolj kot z besedami boste delovali s pogledi, vaša dejanja bodo plod iskrenih čustev. V zadnjem delu tedna bo potrebne več previdnosti. Prehitro boste spregovorili brez razmišljanja in potem vam bo nekoliko žal, da se niste raje zadržali. Prešinila vas bo zelo globoka misel, povezana s čustvenim področjem, ki verjetno še ne bo imela pravega smisla. Skušajte biti bolj sproščeni.  

VODNAR

Zaradi retrogradnega Merkurja v biku pazite, da se ne bi sprli z osebo, ki je vplivna in vam veliko pomeni. Od vas bodo zahtevali neprestano prilagajanje, kar vam bo odveč, zato se boste raje zakopali v delo. Čaka vas pomembna finančna prelomnica, ki bo spremenila vaše mnenje. Poskusite se tudi v družinskem okolju soočiti z nastalimi situacijami in jih sprejmite na ustrezen način. V nedeljo vas bodo izvirne misli vzpodbudile, da boste naredili na pomembnem področju večji korak. 

RIBI

V teden se boste podali nasičeni od preteklih čustvenih težav. Vendar boste s potrpežljivostjo le spoznali, da mora vse dozoreti ob pravem času. Venera v znamenju ovna vas bo spodbujala k realizaciji načrtov in osebni streznitvi. Prijetni komplimenti  bodo dvignili vaš ego. Pri športu in za volanom boste v soboto precej raztreseni, zato vklopite previdnost. Zaradi psihične utrujenosti, ki vas bo objela, boste občasno nekoliko bolj ranljivi kot sicer. 

Pripravil: Horoskop.si

Prisluhnite novemu Sensa podkastu: