4 znamenja, ki se jim obetajo spremembe v odnosih

Koga čakajo spremembe v odnosih?

4 znamenja, ki se jim obetajo spremembe v odnosih (foto: profimedia) profimedia
18. 1. 2023

Merkur v znamenju kozoroga v sredo, 18. januarja, zaključi svoje obdobje retrogradnosti, v nedeljo pa se direktno obrne tudi Uran v znamenju bika.

Preberite več o koncu retrogradnega Merkurja >

S tem se zaključuje močno obdobje retrogradnih planetov: vse do aprila bodo prav vsi planeti obrnjeni direktno.

V tem času bomo imeli veliko bolj jasno sliko o svojem življenju ter o tem, česa si pravzaprav želimo. Če se nam je do sedaj zdelo, da ne vemo točno, kje smo, bomo sedaj lažje dobili odgovore, ki smo jih iskali.

To je teden, ki nam prinaša svežo energijo, jasnost, stabilnost in razumevanje lastne situacije. Spodbuja nas, da sprejmemo pomembne odločitve in izrazimo svojo resnico.

Nekatera znamenja bodo v tem času dobila pomembna spoznanja tudi o svojih odnosih, kar bo katalizator za spremembe.

Bik

Uran je v vašem znamenju retrograden vse od avgusta, zato morda v tem obdobju razmišljate o spremembah. Retrogradno obdobje vam je omogočilo čas za miren premislek in notranje delo, zdaj pa vas poziva, da stopite v akcijo in udejanite lastne misli.

Vse, kar ste do sedaj držali v sebi, bo prišlo na površje. Spoznali boste, kakšnih odnosov si želite ter kaj morate storiti, da bi jih lahko imeli. Zdaj je čas, ko boste v svoje odnose vpeljali korenite spremembe.

Kozorog

Od začetka decembra je Merkur v vašem znamenju, tik pred koncem leta pa je pričel s svojim obdobjem retrogradnosti. V tem času ste lahko občutili težave v izražanju in komunikaciji, obenem pa ste se morda bolj osredotočali na svoje občutke, kakor sicer.

Obenem ste v tem obdobju lahko imeli kar nekaj vprašanj glede svojih odnosov.  Ko se Merkur obrne direktno, boste dobili jasne odgovore in točno boste vedeli, kako morate svoje odnose spremeniti.

Dvojčka

Glavni premik tega meseca je za vas bil Mars, ki se je v januarju znotraj vašega znamenja prav tako obrnil direktno. Še vedno lahko intenzivno čutite njegove vplive, obenem pa boste občutili tudi energijo Merkurja in Urana. Retrogradni Merkur je v vas vzbudil razmišljanje o intimnosti in spremembah v odnosih, retrogradni Uran pa vas je spodbudil, da se potopite v globine vaše podzavesti.

Ko se oba planeta obrneta direktno, bodo vaše misli končno bolj jasne. Napočil bo čas, da vse, o čemer ste razmišljali, pretvorite v prakso. Točno boste vedeli, kako lahko svoje odnose še poglobite ter tudi, katerih odnosov si ne želite več.

Oven

Težko se je osredotočiti na odnose, ko se vam v življenju toliko dogaja. Jupiter ter asteroid Juno sta se oba premaknila v vaše znamenje, pred kratkim pa se je tudi Mars, vaš vladajoči planet, obrnil direktno. Ko se Merkur in Uran obračata direktno, boste precej osredotočeni na svojo kariero in finance.

Do februarja bo v vašem znamenju veliko planetov, zato boste že zdaj lahko občutili potrebo, da naredite prostor za vse novo, kar prihaja. V tem tednu morda ne boste 100% osredotočeni na svoje odnose, a vas bo pestro dogajanje prisililo, da se posvetite samo tistim odnosom, ki so vam zares pomembni. Za vse površinske, nepomembne ali celo toksične odnose preprosto ne bo več prostora.