V tem tednu bomo priča koncu retrogradnega Merkurja!

Podrobna astro napoved od 16. do 22. januarja.

V tem tednu bomo priča koncu retrogradnega Merkurja! (foto: profimedia) profimedia
16. 1. 2023
 
Teden pred vami je zaradi zaključevanja obdobja Sonca v kozorogu idealen čas, da preživite nekaj dodatnih ur v pisarni, saj boste zelo verjetno zelo motivirani.


Izjemno boste zvesti in predani svojim najdražjim, zaradi česar bo prisotnih manj konfliktov. Ne pričakujte pa, da bi kdo razkrival svoje skrite kotičke. Z zbranim delovanjem se boste znali stabilno odzivati tudi v kriznih ter napornih trenutkih.

Večkrat pa boste zadržani, nekateri tudi neskladni z okolico. Odlično boste delovali, če morate prevzeti odgovornost. Edinstvene ideje ali izvirne teorije vas ne bodo prepričale, zato se zadržujte v znanih stvareh, kjer boste bolj učinkoviti.

Neznano ter svobodno obdobje s Soncem v znamenju vodnarja nastopi v petek ob 8.29 uri. Pripravite se na presenečenja, odprte debate ter željo po napredku, še posebej na oprijemljivih ter tehnološko obarvanih področjih. Biti sam svoj mojster, vedeti vse in se iznajdljivo povzpeti v višave bo vaš moto. Zamere zaradi tega, ker niste izpolnili svojih dolžnosti bodo zapustile obzorje, le omejitve in nadzor drugih lahko povzročita notranjo napetost. Ne boste več tako zelo strogi do sebe in drugih.

Kaj prinaša Venera v vodnarju?

V odnosih se bosta z Venero v znamenju vodnarja prepletali želja po svobodi in doživeti čim več nenavadnega. Močno vas bo zmotil niz pravil in predpisov, saj boste želeli delovati spontano. Najboljši čas se obeta tistim, ki verjamete vase in nimate težav s samozavestjo.

Merkur spet direkten

Občutek za namen bo od srede dalje, ko se Merkur prične zopet gibati direktno, najmočnejša osebnostna lastnost. Prihaja energija, ki vas usmerja k temu, da boste v svojem življenju na področju komunikacije, dela ali izobraževanja naredili velike spremembe, ki vas bodo popeljale naprej. Obkroži se z ljudmi, ki pozitivno vplivajo na vaše odločitve in vas ne obsojajo takrat ko vam ne uspeva. Odlične vodstvene sposobnosti boste znali uporabiti v svojih interakcijah z ljudmi. Ljudje vam bodo, če boste imeli začrtan cilj zaupali bolj kot običajno, tudi sledili vam bodo. V nedeljo Uran prehaja v direktno gibanje.

VPLIV LUNE ZA VSAK DAN POSEBEJ

V ponedeljek boste stopili z luno v znamenju škorpijona, zato se brez da bi se upirali soočite sami s sabo, ter si zbistrite svoje misli. Ker se bo pojavljal občutek nemira in nezadovoljstva se boste zalotili, da iščete izgovore. Dovolite si nekaj  neobremenjenih odločitev, saj vas bo vonj po neznanem spravil v dobro voljo. Prisotna bo strast, ne bodite presenečeni, če bo kakšen posameznik razburkal odnose in vas postavil v kočljiv položaj, tudi na poslovnem področju.

V torek skozi dan, ko se bo luna še nahajala v škorpijonu bo prisotna občutljivost, z ničemer se ne boste lahkotno strinjali in težko boste ob zahtevnih nalogah ostali umirjeni. Nato se ob 18.33 uri luna seli v znamenje strelca. Poslovili se boste od slabih misli, vsak droben trenutek vam bo pričaral vedrino. Težko vas bodo razjezili ali užalili, saj boste samozavestni in prepričani v svoj prav. Tisti, ki imate zlomljeno srce boste znali vse skupaj obrniti na bolj duhovit način.

V sredo nastopi konjunkcija med Soncem in Plutonom. Povečala se bo težnja po moči, prebudila se bo borbenost, prav tako tudi razdražljivost. Obremenijo vas lahko nepomembne zadeve, vendar bo energija strelca tista, ki vas bo reševala. Prisotne bodo močne in strastne želje, a manj razumevanja. Tudi na zdravstvenem področju prihaja boljši čas, varujte se le majhnih nezgod, ki bodo povezane z neprevidnostjo.

Odgovore poiščite v četrtek skozi dan, ko se bo luna še nahajala v strelcu v nematerialnih stvareh, saj boste veliko bolj odprti za duhovna spoznanja. Odprli se boste tistim, ob katerih se resnično dobro počutite. Ob 20.11 uri prehaja luna v znamenje kozoroga, zato se vam lahko zgodi, da zaradi tuhtanja v zvezi s kariero in denarjem ne boste mogli zaspati.

V petek, ko prihaja energija kozoroga bosta poudarjeni področji resnost in dovršenost odnosov, s katerimi pa se tokrat ne boste ukvarjali v intenzivni smeri. Nenadoma se vam nikamor več ne bo mudilo, počasen ritem vas ne bo motil. Kljub temu boste izjemno delavni, ko se boste odločili za kakšno pomembno zadevo. Na čustvenem področju lahko nastopijo ljubosumje, posesivnost, hrepenenje. Na delovnem mestu boste izredno motivirani in učinkoviti. Uredili boste tudi denarne zadeve, saj boste prepričani, da je to ključna točka. Prihajajo resni in konkretni pogovori, zanimala vas bodo zgolj dejstva in rezultati, ne pa drobni podatki.

V soboto prihaja poseben dan. Poleg mlaja ob 19.29 uri luna prehaja v znamenje vodnarja. Najbolj si boste želeli sproščenost v odnosih. Veliko boste govorili in bolj malo povedali. Na vsakem koraku vas bo spremljala radovednost. Težko boste držali jezik za zobmi, zato je možno, da izdate nekaj, kar lahko kasneje obžalujete. Tisti z visokim egom boste povsod iskali svoj prav. Če greste na kavo z prijateljem, se boste zadržali dlje časa, kot ste predvidevali. Na čustvenem področju se vam lahko pojavijo manjše spremembe, saj se boste hitro začeli dolgočasiti.

V nedeljo boste imeli prodoren um, po drugi strani pa si boste želeli počitka in počasnosti. Zanimali vas bodo malce drugače zasnovane zadeve, zelo boste radovedni. Preseneti vas lahko kdo povezan s preteklostjo, vsekakor boste tudi zelo klepetavi. Prijeten ritem prihaja na področje čustev.

Pripravil: Horoskop.si

Preberite tudi: