Kaj početi in čemu se izogibati v OBDOBJU STRELCA?

Približujemo se koncu novembra, s tem pa se poslavljamo tudi od obdobja škorpijona. Čaka nas obdobje strelca, ki prinaša svežo energijo, optimizem ter strast.

Kaj početi in čemu se izogibati v OBDOBJU STRELCA? (foto: Profimedia) Profimedia
22. 11. 2022
 

Sonce se v torek, 21. novembra ob 08.20 uri, premakne v znamenje strelca.

Strelci veljajo za optimistične, drzne, strastne in družabne posameznike. Z razliko od intenzvinih škorpijonov so strelci nekoliko bolj lahkotni in sproščeni. Če ste se v zadnjem času soočali z dvomi in pretiranim razmišljanjem, lahko pričakujete, da se boste zdaj lažje znebili svojih bremen ter poiskali kreativne rešitve za svoje težave.

Sproščenost, svoboda in družabnost strelca bodo v vas vzbudili željo po lahkotnih odnosih ter prijetnih druženjih. Morda si boste celo zaželeli hitre romance brez obvez, a je ključno, da ostajate premišljeni in ne podležete skušnjavi, ki bi jo kasneje lahko obžalovali.

V tem času lahko pričakujete tudi, da si boste zaželeli pobegniti od rutine in v svoje življenje vnesti kanček spontanosti.

Obdobje strelca je tudi obdobje radovednosti in morda čutili veliko potrebo, da razširite svoje obzorje. Zna se zgoditi, da si boste zaželeli potovanj, pustolovščin ali zanimivih izobraževanj. 

Strelec pa prinaša tudi nekaj pomanjkljivosti; v tem času se zna zgoditi, da boste želeli bežati od odgovornosti in obvez, kar se vam lahko kasneje maščuje. Obenem lahko s pretiranim druženjem zanemarite sebe in svoje občutke, kar prav tako lahko predstavlja nevarnost.

Preverite, kakšna so priporočila za to obdobje.

Kaj je priporočljivo početi?

  • Naučite se nečesa novega.
  • Sledite svoji intuiciji.
  • Raziskujte nove kraje, odpravite se na izlet.
  • Kultivirajte nov pogled na svet.

Čemu se je bolje izogibati?

  • Obsojanju drugih.
  • Bežanju od odgovornosti in obvez.
  • Zanemarjanju svojih občutkov.
  • Prikrivanju neprijetnih občutkov s humorjem.

Obdobje strelca je lahko čudovit čas, ko se še bolj povežete s sabo, spoznate obilico zanimivih ljudi ter razširite svoje obzorje. Vseeno pa je pomembno, da med tem poslušate in upoštevate lastne misli, občutke ter potrebe.