Kaj retrogradni Merkur prinaša vašemu spolnemu življenju?

11. 5. 2022
Deli
Kaj retrogradni Merkur prinaša vašemu spolnemu življenju? (foto: profimedia)
profimedia

10. maja nastopi retrogradni Merkur, ki bo trajal vse do 3. junija. Preverite, kaj bo to pomenilo za spolno življenje vašega astrološkega znamenja.

Preberite tudi: Prihaja RETROGRADNI MERKUR (10. maj). Je to res slabo obdobje? >

Oven

To obdobje vam prinaša nekaj šumov v komunikaciji, kar se bo poznalo tudi na področju spolnosti. Bodite pozorni, da jasno izražate svoje potrebe in obenem pozorno prisluhnete željam partnerja.

Bik

Čas je, da v ospredje postavite lasten užitek. Retrogradni Merkur prinaša priložnost, da stopite v stik s sabo in ugotovite kaj je tisto, kar vas vznemirja in kaj si želite - tako v spolnosti, kakor tudi nasploh v življenju.

Dvojčka

Merkur je vaš vladajoči planet, zato bo to obdobje za vas še toliko bolj intenzivno. To pa je odlična priložnost, da spoznate lastne užitke in se osredotočite na svoje potrebe. Slednje pa jasno izrazite tudi partnerju.

Rak

V prvi polovici tega obdobja si vzemite čas zase. Brez pritiska odkrijte svoje želje, nato pa jih v izrazite tudi v dvoje. V drugi polovici retrogradnega Merkurja lahko nastopi kemija s prijateljem ali sodelavcem, a bodite previdni in premišljeni.

Lev

Vplive retrogradnega Merkurja boste najbolj izrazito čutili na družabnem življenju. Prihajalo bo do nesporazumov, zaradi česar boste precej iztirjeni. A ne pustite, da bi vaše frustracije ovirale spolno življenje. Jasno se izražajte in razrešite napetosti s spoštljivo komunikacijo, nato pa se predajte strastem in razmislite, kako lahko spolnost še dodatno popestrite.

Devica

Veliko boste fantazirali o preteklih divjih izkušnjah in hrepeneli boste po novih pustolovščinah. Čas je, da stopite izven cone udobja in dodatno začinite svoje spolno življenje.

Tehtnica

Spremljala vas bo velika želja po intimnosti, hkrati pa se bo oglašala vaša radovednost, ki bo želela odkrivati nove stvari na področju spolnosti. Soočite se z vsemi občutki in o njih spregovorite; tako se boste počutili mnogo bolj svobodno.

Škorpijon

Ljubezen in spolnost bosta v tem obdobju pri vas igrala veliko vlogo. V zvezah bodo morda na dan prišli nerazrešeni konflikti, kar bo imelo velik vpliv tudi na vaše spolno življenje. Vendar vas to ne ovira, saj še posebej uživate v spolnosti takoj po konfliktih! Samski pa lahko pričakujete tudi kakšno dramo z bivšim ljubimcem.

Strelec

Sploh v drugi polovici retrogradnega Merkurja lahko pričakujete nekaj nesporazumov in celo prepirov. Jasno, a spoštljivo izrazite vse svoje želje - tudi na spolnem področju.

Kozorog

Čaka vas kar pestro dogajanje v službi, zaradi česar zna trpeti vaš partnerski odnos. Bodite pozorni, da si vzamete dovolj časa za partnerja. Skupaj se razvajajta in si privoščita užitke.

Vodnar

V tem obdobju lahko pride do srečanja s preteklostjo - nepričakovano bo lahko z vami v kontakt stopil bivši partner ali ljubimec. Morda lahko razrešite kakšno staro zamero. 

Ribi

V tem obdobju si ne boste želeli divjih podvigov v spolnosti; raje boste imeli udobne, preproste večere s posebno osebo. S tem ni prav nič narobe, a bodite pozorni, da svoje potrebe jasno izrazite in obenem prisluhnete tudi željam partnerja.