Retrogradni Merkur se danes začne gibati v znamenju bika

Retrogradni Merkur se v ponedeljek začne gibati v znamenju bika, trmasta prepričanja stopajo v ospredje, prav tako obramba pred vsem, kar je neznano, drugačno ali diši po spremembi. 

Retrogradni Merkur se danes začne gibati v znamenju bika (foto: shutterstock) shutterstock
23. 5. 2022

Prihaja razigrana energija, ki se bo dotaknila vseh, še posebej pa tistih, ki boste znali uživati v njenem ritmu. Sonce v znamenju dvojčkov je čas, ko boste uživali v rekreaciji in prijetnih vibracijah. Vse postaja bolj sproščeno, bolj neobremenjeno, za nekatere, ki imate zelo radi red, celo preveč. Z veseljem boste klepetali, vendar le do točke, ko vas bo nekaj zanimalo, v podrobnosti se tokrat ne boste spuščali. Če se boste znašli v težavah ali v zakomplicirani situaciji, se s tem ne boste preveč obremenjevali, ampak boste le zamahnili z roko in se sladko nasmejali. Z razmišljanjem, branjem, govorjenjem, pisanjem, učenjem in poučevanjem lahko razširite svoje znanje in razumevanje. To je zabaven čas, namenjen spoznavanju novih ljudi, raziskovanju novih idej in učenju zanimivih stvari. Preveč boste duševno aktivni, da bi sedeli na mestu in delali samo eno stvar. Življenje ter situacije boste dojemali manj resno, zato se bo zdaj vse, kar je lahko, ohlapno in barvito, ujemalo z vašim delovanjem. Če želite prodreti, se izpostaviti, se povezati, je sedaj odličen čas, saj boste bolj iznajdljivi in predvsem pogumni z besedami. Odličen čas za gibanje v naravi, ter kakšen družaben šport. 

Nered, površnost in kaos v vsakodnevnem življenju vas tokrat ne bo zmotil, zmoti pa vas lahko, če bo kdo preveč kompliciral. Delovali boste brez skrbi, s tem kako bo vaše delovanje vplivalo na ljudi, ki vas obdajajo se ne boste ukvarjali. Pomembno vam bo, da se imate lepo tukaj in sedaj, o prihodnosti ne boste veliko razmišljali. Želja po tem, da bi izvedeli več in nekaj novega bo zelo intenzivna. S tem tranzitom boste živeli v svojem v svetu nenavadnih idej. Vsestranski in prilagodljivi boste uspevali predvsem tam, kjer je potrebna dobra komunikacija. Besede, razigranost in dogajanje bodo glavna prioriteta. Pozabite pa v tem tednu na globoka povezovanja in poglabljanja.

Retrogradni Merkur se v ponedeljek začne gibati v znamenju bika, zato se lahko v družinskem okolju zadeve malce zakomplicirajo. Pričakovanja bodo tako visoka, da jih bo težko izpolniti. Trmasta prepričanja stopajo v ospredje, prav tako obramba pred vsem, kar je neznano, drugačno ali diši po spremembi. Na področju dela lahko nastopi občutek utesnjenosti, ki vodi v ležernost. 

Več o retrogradnem Merkuju si preberite TUKAJ. 

Venera v ovnu pa prebuja speče zaznave in vabi v akcijo. Izražanje čustev bo pomembna nota, ki lahko reši kakšno zapleteno situacijo. V soboto Venera prehaja v znamenje bika, kjer še dodatno poudarja lepoto, zvestobo in občutek pripadnosti. Usmerili se boste predvsem v skladnost ter harmonijo.

VPLIV LUNE ZA VSAK DAN POSEBEJ 

Zaradi vpliva lune v ribah, ki vas bo spremljal v ponedeljek ter torek skozi dan, boste delovali občutljivo in sočutno. Zelo dobro se boste zavedali čustev in potreb drugih ljudi, zaznali boste bolj tudi, kaj preživljajo na globoki, čustveni ravni. Nasprotno pa vam bo morda težje prepoznati in zadovoljiti svoje čustvene potrebe. Nenehno boste uglašeni s skrivnostnimi ter nevidnimi energetskimi tokovi.

Videti in občutiti vam bo omogočilo razviti izvirna spoznanja in jih uporabiti, da izboljšate kakšno situacijo. Pričakujte živo domišljijo in bogato notranje življenje, ki ga lahko usmerite v katero koli umetniško obliko. Pritegne vas lahko slikanje, igranje, ples, pisanje, igranje inštrumenta ali odkrivanje novih receptov. Idealizem, empatija in sočutje se bodo prepletali tudi na področju ljubezni, vendar le do poznega večera, ko luna preide v znamenje ovna.

V sredo, ko se bo luna nahajala v ovnu, boste želeli živeti za ta trenutek, sedaj. Uživali boste v spontanosti in hrepeneli po življenju, polnem dogajanja. Pogum, ki ga boste deležni, vam lahko pomaga, da se soočite z zahtevnimi situacijami neposredno, zato lahko premagate tudi težje ovire. Delovali boste strastno, točno boste vedeli kaj želite, zato vas lahko omahovanje močno zmoti. Impulzivnost lahko močno preseneti ter vodi v konflikte, zato je ključnega pomena, da se naučite nadzorovati svoja čustva in reakcije. V ljubezenskih odnosih boste z veseljem prevzemali pobudo, kar vas bo vznemirilo v pozitivni smeri. S konjunkcijo med Luno in Jupitrom pričakujte izrazito potrebo po neodvisnosti.

Tudi v četrtek, ko se bo luna še nahajala v ovnu, bo poudarjena potreba po akciji in ukrepanju. Z veseljem se boste potopili v bazen čustvene neodvisnosti. Prijateljski odnosi bodo pravi balzam za dušo, vendar nikar ne vztrajate do konca, če vidite, da se nihče ne strinja z vami.

V petek zjutraj prehaja luna v znamenje bika, dan vam bo polepšala tudi konjunkcija med Luno in Venero, ki bo še dodatno poudarila lepoto. Notranje življenje bo uglašeno s prijetnimi vibracijami ter željo po tem, da ste ljubljeni ter sprejeti. V odnosih boste potrebovali močno čustveno podlago in sposobnost ustvarjanja življenja, v katerem se počutite varne. Na področju kariere boste zelo potrpežljivi in ​​sposobni diplomatskega pristopa, ki prinaša rešene naloge ter dobre rezultate.

V soboto bo nastopila konjunkcija med Luno in Uranom, zato lahko pričakujete nenadne novica ter spremembe, ki pa se jih lahko na prvi pogled ustrašite. Notranje vznemirjenje lahko povzroči prehitre reakcije, zato ostanite previdni ter predvsem premišljeni.

V nedeljo dopoldne se vam nikamor ne bo mudilo, z veseljem si boste vzeli čas za bližnje ter za lepe stvari, ki vas bodo spravljale v dobro voljo. Proti večeru, ko luna prehaja v znamenje dvojčkov pa prihaja bolj radovedna in razigrana energija, zato se boste težko zadrževali na enem mestu. Konjunkcija med Luno in Merkurjem dodaja komunikaciji posebno klepetavo noto.

Pripravil: Horoskop.si

Preberite si še: