Pričenja se obdobje retrogradnega MARSA - bodo sedaj bolj pogosti izbruhi jeze?

Pred nami je obdobje retrogradnega Marsa, ki nas spodbuja, da se soočimo s svojimi potlačenimi občutki ter prvinsko naravo.

Pričenja se obdobje retrogradnega MARSA - bodo sedaj bolj pogosti izbruhi jeze? (foto: profimedia) profimedia
29. 10. 2022

Vsakih 26 mesecev nastopi obdobje retrogradnega Marsa, ki traja približno od dva do dva in pol meseca. Tokrat se bo to obdobje pričelo 30. oktobra, trajalo pa bo do 12. januarja.

Planet Mars uteleša naš zagon in sposobnost delovanja

Čeprav si morda predstavljamo Mars kot bojevit planet, ki se ukvarja izključno z napadom, vojno in akcijo, v resnici igra enako dobro na obeh straneh bojišča: Mars ima več kot dovolj drznosti, da udari in povrne udarec, odvisno od potreb v trenutku.

Obenem Mars povezujemo tudi z odkrivanjem samega sebe. Ko je njegova energija močnejša, imamo morda večjo potrebo po tem, da bi ugajali sebi, obenem pa v tem času pogosto na dan privrejo naši potlačeni občutki, kot sta jeza in razočaranje.

Retrogradni Mars prinaša nekaj nemira

V času retrogradnega Marsa se bomo morda počutili nekoliko nemirni, jezni, anksiozni, razočarani.

Znano je, da se vsi načrti, postavljeni v tem obdobju, ne izidejo nujno po planu. V tem času lahko pričakujete, da se bodo vaši načrti spreminjali. To lahko vpliva na našo motivacijo ter dobro voljo, a ne pozabite, da se vse zgodi z razlogom in da nas porazi samo usmerjajo k našemu bistvu.

Ker je Mars povezan z ostrimi predmeti je priporočljivo tudi, da se v tem času izogibate tetoviranju ter drugim podobnim dejavnostim.

Obenem pa nas retrogradni Mars spodbudi, da se vrnemo k svoji prvinski naravi. Morda ste v otroštvu bili naučeni, da morate vedno ugajati drugim in biti tiho, to obdobje pa daje navdih, da se postavite zase in na glas spregovorite. V tem času se bomo soočali s potlačenimi občutki in instinkti. Povečala se bo želja po tem, da uveljavljamo svojo voljo.

V tem času lahko pričakujemo nekaj izbruhov jeze, impulzivnih odločitev ter močnih prvinskih nagonov. Vse to pa nam bo pomagalo, da se še bolje spoznamo, nase pogledamo iz drugega zornega kota ter odkrijemo nove načine, kako delovati v današnjem svetu.

Prirejeno po: astrology.com