Danes se na nebu zgodi premik po 26 letih! Premik SATURNA v znamenje rib

Saturn se po 26 letih vrača v znamenje ribi. Manj kot uro po polni luni nas čaka premik Saturna. Gre za enega največjih astoloških dogodkov v tem letu, Saturn pa bo v tem znamenju ostal vse do 14. februarja 2026.

Danes se na nebu zgodi premik po 26 letih! Premik SATURNA v znamenje rib (foto: Profimedia) Profimedia
7. 3. 2023

Decembra 2020 se je Saturn premaknil v znamenje vodnarja, zdaj pa je svojo pot v tem znamenju zaključil. Ko se Saturn pripravlja, da zapusti eno znamenje, vedno pusti malo karmične nagrade, zato se lahko zgodi, da je ali bo v teh dneh vaš pretekli trud zdaj obrodil sadove.

Premik Saturna je obenem odlična priložnost, da se spomnite vseh vzorcev in lekcij, ki so vas spremljale v času Saturna v vodnarju. Kje ste morali postaviti meje? Na katerih področjih ste morali prevzeti odgovornost? V katerih odnosih ste se počutili zadržane ali omejene?

Vse to so vprašanja, ki jih energija Saturna osvetljuje in nas s tem spodbuja, da se globlje povežemo s seboj in prevzamemo odgovornost nad svojim življenjem.

Lekcije, ki jih je Saturn v tem času prinašal, bodo dosegle svoj vrhunec in nam pomagale najti smiseln zaključek.

Saturna lahko primerjamo s strogim učiteljem. Čeprav lahko prinese težke lekcije, nas spodbuja, da izkoristimo svoje potenciale. Ko Saturn zaključi neko svoje obdobje, se lahko počutimo bolj modre, zrele in usklajene s svojim bistvom.

Kaj prinaša Saturn v znamenju rib?

Ribi so zadnje znamenje zodiaka, zato Saturnov premik v to znamenje lahko nakazuje konec oziroma nov začetek večjega cikla. V tem času lahko obdelujemo in se premikamo skozi karmične lekcije in nagrade Saturna, ki nam jih je ta namenil, ko je potoval skozi vsa znamenja.

Sicer pa ribi velja za zelo ustvarjalno, zasanjano, celo abstraktno znamenje, ki se rado prepušča toku. So zelo prilagodljive, obenem pa tudi izjemno empatične in vedno pripravljene pomagati svojim bližnjim.

Saturn pa po drugi strani ponazarja prizemljeno energijo. Vlada stvarem, kot so zakoni, meje, odgovornosti in omejitve. Njegova energija se včasih zdi kot opozorilo, ki nas vrača v realnost in nas prisili, da se soočimo s posledicami lastnih dejanj.

Saturnova prisotnost v znamenju rib je zaradi tega lahko nekoliko naporna. Če si znamenje rib predstavljamo kot deročo reko, je Saturnova prisotnost tista, ki zgradi jezove. A ravno slednji lahko usmerjajo vodo v bolj produktivno in koristnejšo smer.

V času Saturna v znamenju rib boste lahko imeli občutek, da ste omejeni ali da vas kdo želi nadzirati. Morda boste opazili, da pri vaših ciljih pogosto naletite na ovire, ki pa vam v resnici pomagajo, da se usmerite drugam in se približate svojemu resničnemu poslanstvu.

Obenem nam ta premik omogoča, da vse svoje ustvarjalne ideje dobijo nekaj korenin v realnosti. Do zdaj ste morda v svojih mislih slišali glasbo, Saturn pa vam pomaga zapisati note. To je odlična priložnost, da stopite v akcijo in začnete premišljeno in strukturirano uresničevati svoje sanje.

Saturn ima zelo prizemljeno, praktično energijo. Če jo združite z ustvarjalnostjo rib, lahko dosežete izjemno ravnovesje, ki vam pomaga oživeti vse svoje kreativne ideje ali jih celo spremeniti v posel.

V tem času se lahko oglašajo tudi teme na področju družine. Morda se boste želeli bolj povezati s svojimi koreninami, se naučiti česa novega o svojih prednikih ali obuditi rituale, ki so vašo družino spremljali leta nazaj.

Ribe so povezane tudi z religijo in duhovnostjo, zato se v tem času lahko pojavljajo tudi te teme. Morda celo ugotovite, da se vaša lastna stališča in prepričanja o vaši duhovni ali verski povezanosti premikajo in spreminjajo.

V času Saturna v ribah se lahko bolj intenzivno oglašajo naslednje teme:

 • Vračanje k tradiciji in veri naših prednikov;
 • Želja po razumevanju našega družinskega drevesa;
 • "Ustvarjalne blokade", ki nas bodo pripeljale do novih spoznanj;
 • Sprememba v svojem pogledu na duhovnost;
 • Dileme med strukturo in prepuščanju toku;
 • Želja po skrbi za druge;
 • Dobrobit bližnjih;
 • Večja občutljivost;
 • Občutek, da smo obtičali ali da nas nekaj omejuje;
 • Spodbuda k sprejemanju odgovornosti za lastna dejanja;
 • Želja po realiziranju naših sanj.

Saturn želi, da stopimo korak naprej in prevzamemo odgovornost za svoje življenje ter da delujemo v skladu s svojim resničnim, pristnim jazom.

Ko nam postavlja omejitve, je to samo zato, da si lahko vzamemo čas in ugotovimo, česa si resnično želimo in čemu smo se pripravljeni zavezati.

Prirejeno po: foreverconscious.com