Pomembni astrološki dogodki v AVGUSTU

Avgust prinaša zanimive astrološke dogodke. Poglejmo si, na katere datume bodimo pozorni v tem mesecu. 

Pomembni astrološki dogodki v AVGUSTU (foto: Profimedia) Profimedia
1. 8. 2022

Kam leti čas? Pozdravljamo že osmi mesec v tem letu! Avgust prinaša tople temperature, že nekoliko krajše dni, mnogi pa se ravno v tem mesecu odpravijo na počitnice. 

Mesec se prične s poravnavo Marsa ter Urana, ki je v konjukciji z luninim severnim vozlom. Poravnava prinaša močno energijo, zaradi katere se boste morda počutili nekoliko nemirne ali nestabilne. A ne pozabite, da nas ravno negotovi časi vodijo v bolj pristno in prebujeno stanje; tako na osebni, kakor tudi na globalni ravni.

Po tej vznemirljivi energiji imamo 8. avgusta portal Levja vrata 8-8, ki mu 11. avgusta tesno sledi vodnarjeva super polna luna. To je zadnja super luna v vrsti treh, s katerimi smo se srečevali v zadnjih mesecih. Osvetli težka bremena, ki smo jih skrivali globoko v sebi ter nas spodbudi, da se jih enkrat za vselej osvobodimo.

Mesec pa se zaključi z luninim mlajem v devici 27. avgusta, kjer bo ponovno zelo aktiven planet Mars. Pričakujemo lahko povečane količine strasti, ob tem pa moramo paziti, da nas slednja ne vodi v nepremišljene odločitve.

1. avgust: poravnava Marsa in Uranovega severnega vozla

Uran je planet prebujenja in sprememb. Rad pretrese stvari v naših življenjih, da bi nas spodbudil k rasti in usmerjanju k svoji pristnosti. Uran pa je tudi planet svobode, zato se lahko vsakič, ko je njegova energije močnejša, znajdemo v iskanju svobode v svojem življenju, v vsakodnevnih rutinah ter v svetu okoli nas.

Za približno en teden pa se tej pomembni konjukciji pridruži še Mars, planet akcije. To nam pomaga, da smo še bolj neustrašni, vzdržni in da vztrajno sledimo sebi.

8. avgust: vrhunec moči portala Levja vrata 8-8

Portal Levja vrata je odprt od 26. julija do 12. avgusta, a 8. avgusta je njegova energija na vrhuncu. Portal spremlja vzhajanje zvezde Sirius, ki jo poznamo tudi kot naše duhovno sonce.

Odpiranje portala prinese posebno prebujanje in nas spodbudi k osebnemu razvoju. Pomaga nam, da začnemo celiti svoje rane, okrepimo intuicijo, ter svobodno zaživimo v skladu s seboj.

Preverite, kaj vse ta dogodek prinaša >

11. avgust: super polna luna v vodnarju

Čaka nas še zadnja super luna v nizu treh. Ta polna luna bo služila kot končna osvetlitev, ki nam bo pomagala razčistiti stvari, ki smo se jim do sedaj izogibali ali jih potlačili. Pomagala nam bo, da se soočimo s svojo bolečino, jo sprejmemo in se iz nje nečesa naučimo.

V tem času bo zelo aktiven Saturn. Kadarkoli je Saturnova energija močna, se lahko počutimo, kakor da smo obtičali na nekem področju življenja. V tem primeru je ključno, da ostanemo prizemljeni in se z majhnimi koraki premikamo tja, kamor si srčno želimo.

22. avgust: pričetek obdobja device

Na ta dan zapuščamo ognjeno obdobje leva in se pomikamo proti zemeljski devici. Ko se sonce premakne v to znamenje, bomo morda nekoliko bolj organizirani, praktični ter samostojni, kakor sicer. Zna se zgoditi, da bomo želeli več časa preživeti sami, kakor smo v obdobju družabnega leva. 

24. avgust: retrogradni Uran

Proti koncu avgusta nastopi retrogradni Uran, ki nas bo spremljal vse do prihodnjega leta. V tem času se bodo pojavile številne priložnosti, da se ozremo nazaj in vidimo spremembe, ki smo jih v zadnjem času naredili ter ocenimo, kaj bi lahko naredili boljše. Kadarkoli je energija Urana močna, je to tudi naš znak, da sledimo svojemu pristnemu poslanstvu. 

Prav tako pa Uran lahko izzove spremembe tudi na kolektivni ravni. Morda se bo spremenil pogled na nekaj, kar cenimo kot družba ali na kar se zanašamo.

27. avgust: lunin mlaj v devici

Mesec bomo zaključili z luninim mlajem v znamenju device, v tem času pa bo ponovno aktiven tudi Mars, ki nam bo pomagal, da se povežemo s svojimi strastmi. Ta planet nas spodbuja, da premagamo svoje strahove in naredimo korak v smer, ki si jo resnično želimo.

Ko je energija Marsa močna, pa obstaja nevarnost, da delujemo impulzivno. Tukaj nam bo prišla prav premišljena in umirjena energija device, ki bo pripomogla k temu, da zaupamo sebi in ne sklepamo naglih odločitev.

Avgust bo nedvomno magičen mesec, poln vznemirljivih dogodkov, spodbude k rasti ter priložnosti za vrnitev k sebi.