Prihaja retrogradni NEPTUN in z njim priložnost, da se osvobodite generacijskih vzorcev

Neptunova vloga v astrologiji je, da preplavi s svojimi mehkimi duhovnimi temami, ki segajo od njegove sposobnosti, da navdihne umetniške vizije in vas popelje v mistične vrtince zdravljenja. Neptun ima zmožnost, ki vas lahko iztrga iz območja ega v območje univerzalne ljubezni. 

Prihaja retrogradni NEPTUN in z njim priložnost, da se osvobodite generacijskih vzorcev (foto: shutterstock) shutterstock
27. 6. 2022

Neptun je planet, ki ga je težko razumeti. Simbolično je povezan z abstraktnimi temami in koncepti, kot so sanje, visoki ideali, duhovnost in razne zablode.

V torek, 28. junija, se Neptun v znamenju rib prične gibati retrogradno, tam bo ostal do 3. decembra. Vpliva kot mojster iluzij, ki deluje na skrivnosten način. Prihajajo subtilne energije. Soočil vas bo lahko s kakšno ostro resničnostjo.

V pozitivnem smislu vam lahko retrogradnost Neptuna pomaga najti globlji pomen, ne le v naših sanjah, ampak tudi v realnosti. Energijo boste najbolj intenzivno začutili v dneh, ko planet začne svojo retrogradno pot, zato bodite čim bolj odprti in pripravljeni na resnico, ki vas lahko ali navduši, ali obremeni.

Z njegovo retrogradnostjo prihaja možnost za revizijo, ko gre za sanje in ustvarjalnost. To obdobje vam ponuja priložnost, da se poglobite vase in globlje razmislite o področjih življenja, kjer pretirano idealizirate določeno osebo ali situacijo.

To je vaša priložnost, da snamete rožnata očala, ponovno prižgete svojo ustvarjalno iskrico in se ponovno začnete dobro počutiti v pravi v resničnosti.

Retrogradni Neptun bo najbolj intenzivno vplival na spremenljiva znamenja, dvojčke, device, strelce in ribe. Od vas bo zahteval, da bolj intenzivno razmislite o svojih sanjah in začnete paziti na to, kam se vaša pozornost morda premika, kje izgubljate osredotočenost na svoje ideale in na katerem področju morda zavajate sebe ali druge.

To je pravi čas, da se vprašate, kje in s kom želite biti čez več let. Z njegovo pomočjo se lahko osredotočite na najbolj obsežno različico svojega življenja, ki si jo lahko zamislite. Tisti, ki ste v odnosu nezadovoljni, boste sedaj lažje odstranili superiorno podobo in nepristransko pogledali svojo vlogo v dinamiki najbližjih odnosov.

Prihaja tudi priložnost, da se osvobodite generacijskih vzorcev, ki so vas zadrževali, in naredite vse potrebne spremembe, da boste prišli tja, kjer želite biti.

V negativnem smislu lahko Neptun ponotranji vaše strahove, tako da odstranite iluzije, sanje in lažne stvari, ki so zameglile vaš pogled. Uničenje sveta domišljije bo pokazalo tiste ostre kote resničnosti, ki ste se jim v preteklosti želeli izogniti.

Morda ste se zavajali glede prave ljubezni, svojega finančnega položaja ali kariernih možnosti. Bolj kot ste bili oddaljeni od resnice ali bolj ekstremni kot so bili načini pobega, večji je lahko sedaj šok. Resnica je lahko zelo boleča, vendar dolgoročno zagotovo zdravilna. 

Novo razmerje, ki spominja na nekaj, ali kritičen dogodek - lahko sproži pretekli spomin na bolečino. Neptun vlada samožrtvovanju, lažnim obtožbam, škandalom, zato lahko pokaže vir bolečine, kateremu ste se želeli izogniti. Počutite se lahko ponižane, izdane, prestrašene, zaskrbljene ali krive.

Samopomilovanje, socialna anksioznost ali depresija lahko vodijo v umik in osamljenost. Retrogradni Neptun je idealen čas za samorazvoj. Knjige za samopomoč ali svetovanje bodo sedaj odlična izbira na poti k bolj lahkotnemu življenju. Logično razmišljanje je lahko oteženo, zato se naučite odnehati, ko je to potrebno.

Neptun poudarja ustvarjalnost in duhovnost, vendar nas prav tako nagiba k temu, da vidimo stvari najbolje. To je vse lepo in prav, dokler ne postanemo preveč nerealni. Kljub vsem težkim energijam lahko pričakujete ne le občutek jasnosti, temveč tudi stik s stvarmi, ki vam največ pomenijo.

Če dovolite, da se realnost razkrije sama, vam lahko pomaga, da se uskladite z ljubeznijo, ustvarjalnostjo in duhovnostjo. 

Pripravil: Horoskop.si

Preberite še: